MHI 25ZM-S втулка на турбина...?
Появи се пак това тракане, т.е. може би от работата на вътрешното не се е забелязвало, но се позатопли и започна on/off-а. А при off се чува и прави неприятно впечатление. Не винаги, но в 2/3 от случаите.
Та издирвам инструкция за свалянето на пластмасовият капак и по специално къде се намират щипките и евентуално някои особени моменти.
Предварително благодаря за сериозното отношение.
Отговор: MHI 25ZM-S втулка на турбина...?
А защо искаш да го разглобиш ? Ако е за да я смажеш ,ефекта ще е 1-2 седмици .. трайно лекуване се получава със смяна на втулката .Не е ли гаранционен ?
2 Прикачен файл(ове)
Гаранционен е, но знам ли кой ще ми пратят. :) Като си знам lucky-то с климатиците...:)
За да се смени втулката трябва ли да се маха турбината и клапите?
Иначе това намерих:
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=22218&stc=1
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=22219&stc=1
Да това е,като вадиш панела отвори клапата на половина,и извади щепсела първо от контакта.
Миланов, ще ти подаря втулката,само си я монтирай. Снимай гумения тампон, може да ти пратя комплект.
Изпратено от моят MI 4LTE с помощта на Tapatalk
Какво ви става с тия клими аз за 15години съм ходил на две мидей и едно хитачи да смажа втулките.
Sent from my K012
Повечето хора не ги чуват че тракат .. а има доста чисто нови климатици дори на които се чуват .
Цитат:
Първоначално публикувано от
Alexi
Повечето хора не ги чуват че тракат .. а има доста чисто нови климатици дори на които се чуват .
Преди години нямам идея колко имах един клиент с даикин висок клас. Човека чуваше някво щтракане само тои го чува цялото семеиство не го чува. Ходих слушах колегата е по млад и тои слуша не чувахме нищо. Свалих го от планката и го сложих отново и този каза вече не се чува. А ние и преди не чувахме 6 човека го слухтяхме.
Sent from my K012
Търся ръководство/сламка :) за разглобяване на вътрешното тяло на 25zm-s. Има ли начин да се свали и подмени гуменият тампон и втулката ( също и турбината) без да се демонтира от стената?
Цитат:
Първоначално публикувано от
milanov
Търся ръководство/сламка :) за разглобяване на вътрешното тяло на 25zm-s. Има ли начин да се свали и подмени гуменият тампон и втулката ( също и турбината) без да се демонтира от стената?
Не сменихте ли втулката по гаранция? Бях обещал да ти подаря една, но ми трябва снимка на твоята.
Sent from my iPhone using Tapatalk
С какво ги смазвате? WD-40 върши ли работа?
И с чисто масло става, ама гледай да е немско, като Oldenburg.
Само, че моята си е смазана. Заводската грес е бистра, светло кафява, като току що сложена. Без да се разглоби ( сваляне на турбина, тампон и втулка ) няма как да се смаже повече. Освен ако няма някакъв начин за който не се сещам. За да се махне турбината трябва да се свали ваната с двете клапи и куп други неща сигурно. Ако действително има много разглобяване, не знам дали ще мога да се доверя на гаранционният сервиз.