Здравейте
Предстои ми покупка на климатик това лято за стая от къща. Стаята е без изолация, но е с PVC дограма. Стаята е на 2рия етаж на къщата. а къщата е на 3 етажа. На горния етаж се живее целогодишно и също се отопляваме с климатик(Панасоник 9ка). Къщата се намира в Божурище. Не са някакви адски студове, но тази година температурата падна до под -20 за седмица или дори две. Стаята е някъде малко над 20кв.м., може би 21 22, не съм сигурен точно. За стаята търся някакъв прост климатик без екстри, но мощен, готов да се справи със всичко, най вече студове и мъгли.
Принципно бюджета, който бях приготвил беше 1500лв. и се бях насочил, към така известният на всички климатик "LUCA" 12ка на General.
Инверторен климатик Fujitsu General ASHG12LUCA/AOHG12LUC, 12000 BTU, Клас A++
Но като разгледах сайтовете ми се появиха други два фаворита:
Хиперинверторен климатик Mitsubishi Heavy SRK25ZMX-S/SRC25ZMX-S, 9000 BTU, Клас A++
Хиперинверторен климатик Fujitsu General AOHG12LMCB/AOHG12LMCBN, 12000 BTU, Клас A++
Моля споделете някакви мнения и впечатление. Много търсих информация за този специален модел на General Nordic(LMCB), но не намерих нито мнения нито manual-и. А за Митсубишито .... Не съм чувал да има недоволен техен потребител. Особено на Diamond серията им.
Ще чакам с нетърпение какво мислите.
Доскоро.