Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S
Цитат:
Първоначално публикувано от
tony34al
Могло е да им направиш забележка и да поискаш да го свалят по надолу.
За да го свалят надолу трябва да дупчат на ново стените.
Не съм им направил забележка, защото за 1-ви път ми монтираха тогава климатик и не знаех адски много неща.
Те малоумниците искаха и да сложат 1м тръбен път, те бяха половин час разправии докато ги убедя да сложат най-малко 3метра
Какво да ви кажа - бягайте от ВИМАКС.
Цитат:
alextk69
Мисля да извадя температурния датчик може би ще подобри нещата, понеже горе над вътрешното тяло температурата е наистина висока а на метър от пода е доста по-ниска.
При инсталацията на климатика ми го забиха на 7см. от тавана, да ги питаш защо...
Мисля , че винаги можеш да платиш на някой и да го монтира правилно и да го замери (мисля че имаше нещо с фреона). Споко аз преместих 3 климатика и смених 2 за една година за да стане както искам аз , а не както някой някога ми го е направил. Важното е да ти е комфортно на теб защото ти ще живееш там :)
Мога ли да удължа кабела на датчика посредством прекъсване и удължаване чрез запояване на по-дълъг кабел или спойките ще прецакат съпротивлението на датчика ?
Цитат:
alextk69
Мога ли да удължа кабела на датчика посредством прекъсване и удължаване чрез запояване на по-дълъг кабел или спойките ще прецакат съпротивлението на датчика ?
Ти сериозно ли питаш, за гаранционна машина?
Изпратено от моят MI 6 с помощта на Tapatalk
Цитат:
ivan74
Ти сериозно ли питаш, за гаранционна машина?
Изпратено от моят MI 6 с помощта на Tapatalk
Прав си, по-добре да не си пропилявам гаранцията.
Вече и аз не знам какво ме прихваща :gun_bandana:
Може да питаш вносителя за външно жично дистанционно. Ще си го слагаш където ти хареса.
П.П.
Срещал съм темп. сензор с кабел десетина метра като оригинална част на МХИ. Ако се отдалечи от тялото определено ще се разредят on/off циклите. Сигурно и при тебе хистерезиса е само 0,5° и като е горе в тялото бързо се затопля и бързо изстива.
Положението, с тавата на ZS-S при макйка ми, е малко по-различно, когато няма мъгли. Тук вече втори ден, температурите са от -2 до -10гр., но студът е сух.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...7428371425.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...0497e40352.jpg
Цитат:
milanov
Може да питаш вносителя за външно жично дистанционно. Ще си го слагаш където ти хареса.
П.П.
Срещал съм темп. сензор с кабел десетина метра като оригинална част на МХИ. Ако се отдалечи от тялото определено ще се разредят on/off циклите. Сигурно и при тебе хистерезиса е само 0,5° и като е горе в тялото бързо се затопля и бързо изстива.
При Zs-s предполагам хистерезиса е над 2-3° , според това което съм видял до момента. Не че съм мерил колко е при сензора горе защото не спира но има отпуснат доста аванс.
alex , звънни и питай не може ли да си купиш друг сензор от вносителя. Него можеш да го правиш каквото си искаш , би трябвало да върви с букса.
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Ако не е хванат с някой тръбен на една букса. На 25 zm-s е така, но има начин да се измъкне извън тялото.
Алекс , виж какво намерих в сервизното. Не ми е ясно какво точно и как го прави , но сякаш е някакъв вид компенсиране :https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...aec84276d9.jpg
Мдааа :
https://m.youtube.com/watch?v=H3Q6cG...ature=youtu.be
Как? Как се е получил такъв минимум, противоречащ на законите в сервизното.:)
Браво. Така трябва да работи един инверторен климатик, регулира си оборотите за да поддържа вътрешната температура константна независимо от външните условия.
Да не си си играл с датчиците?
Цялата игра с повдигането на минимума е за да топли дефрост сензора. Дефростите вече са по 4мин. на 2ч. Като му задам 25 пак работи на над 400w. и тръбния по-трудно стига до условия за дефрост.
Цитат:
Mig82
Как го накара да работи по този начин?