Много капризни някои климатици. Подов Дайкин, монтиран зад гардеробче...и нищо не му пречи. До софтуер е, до софтуер.:)
Преглед за печат
Много капризни някои климатици. Подов Дайкин, монтиран зад гардеробче...и нищо не му пречи. До софтуер е, до софтуер.:)
Не е само до софтуер и ти го знаеш. Как, като отчита температура, доста по-висока от реалната в помещението, ще работи адекватно? Зная, че визираш МХИ-тата, на някои може и софтуера да им куца, никой не твърди, че е перфектен. Фактът, че в някои помещения работят така, както трябва, противоречи на написаното от теб. Явно някои софтуери са "по-гъвкави", други-не. Но това, което каза за местоположението, е против всякаква логика.
П.п. Вземи си подов Дайкин, като толкова ти харесва. Ама и на него мана ще намериш, в това никой не се съмнява.
Като се научите да пишете грамотно, участниците ще виждат какво сте написали и ще осмислят казаното от Вас!
По скоро масово човек като има проблем го тръби навсякъде с цел помощ или може би ...колкото да му олекне. Споделена болка - половин болка :). Доволните доста рядко се завръщат във форума и дори още по рядко споделят обратна връзка.
Също така, до сега всички оплаквания, бяха свързани с некачествен монтаж. Ми карайте си и колите без масло и гориво, пък чакайде да работят и вървят както трябва.
Няма къде да го сложа подовият дайкин.:) Никога не съм предполагал, че някой ден ще ползвам климатик (подов) за да оставя свободно местенце. Доста интересно развитие за on/off-а на zm-s, но подробности в другата тема.
( Как няма да е нон стоп on/off като работи с хистерезис 0,5градуса при сензора за стайна температура.)
Заключени са и двете теми за zm-s. :) Където и да го напиша ще е офф-топик.
Здравейте, можете ли да ми препоръчате топлоизолация за тръбите на климатика, които са отвън зад тялото ?
Интересува ме материал, вътрешен диаметър и дебелина?
Ако можете да препоръчате и място от където да я закупя в София, ще съм много благодарен.
Вътрешния диаметър сам ще си го измериш, може да опкаковаш целия пакет с ISOPIPE UV
изолация за тръби
Ще стане подов климатизатор.
На един познат го извадихме извън климатика, от дясно на около 10-15см. Напъхан е в кубче от фибран т.е по няколко см. изолация от всички страни.:) И като за капак една картонена кутия от горе му. :) Изолация та дрънка.
С тази простотия датчика стана по инертен и дори в миналата топла събота с външна 15..17градуса при задание 22 времето за on стана 12мин, а off-а 22мин. Стайната 23. Не се стърпях и наврях един ntc термистор до сензора и косвено премерих на каква температура вкл. и изкл. Понеже вече on цикъла е извън минималните 10мин. работа на компресора може вече нещо да се измери. Преди описаната простотия (простотия, защото не би трябвало ползвателя на климатика да прави такива ...неща:)) ) за 10мин. при сензора се вдигаше с няколко градуса температурата.
Та какво отчете мултицета - включва на 24,2градуса и изключва на 24,7. ( Около над 20 пъти повтаряемост направи, когато го "изолирахме".) Т.е. работи с хистерезис 0,5..0,6градуса, което си е доста малко. Особено на ниска скорост на вентилатора. Такива като 3..5мин off вече няма.
Питах го сега на по студено как е, прави си същата повторяемост - 24,2вкл/24,7изкл. но много по-дълго време работи от колкото преди. Еми това е.