Голям проблем с нов SRC 25ZS-S
Здравейте колеги.
Днес направо ме побърква проклетият климатик.
Разположен е в спалня - 11кв. метра. При зададена температура 30*C, в помещението е 18.7. тази вечер гледах, че е монтиран на 7см от тавана и температурата там е доооооооооста над температурата в останалата част от помещението.
Има ли нещо, което мога да направя за да го накарам да стопли това помещение? Духа за няколко минути топло и после започва да духа студена струя въздух. Да не би пък да е нещо дефектен? Снощи в най-големите студове в София, потдържаше 23*C при зададени 25*C а днес при зададени 30 не може да качи 19...
Оставил съм вентилатора на ауто, защото ако го пусна на макс след няколко минути започва да духа студена струя и замръзваме...
Питата когато и да изляза да я видя си изглежда чиста и необледена.
Отговор: Голям проблем с нов SRC 25ZS-S
Външния вентилатор върти ли се, външното тяло ,как е?
Външният вентилатор си се върти даже по моя преценка е на високи обороти. Когато вътрешното тяло започне да духа топла струя въздух, тя е с температура около 42-43*C и тогава консумацията е около 1200W, предполагам, че компресора тогава е натоварен, обаче след няколко минути работа, климатика започва да духа хладна струя въздух и тогава консумацията е около 350-400W, но външният вентилатор според мен се върти със същите обороти.
По това време външните вентилатори често блокират от ледени висулки и климатиците се държат точно като при теб, но сега не е това, отпада...
Сега с мултицет измерих температурата над климатика и ми показва 29-30*C
Еми значи, си е постигнал температурата за него...Въздушен джоб...
Може ли нещо да се направи по въпроса?
Това проблем обвързан с монтажа ли е?
Да викам ли монтажниците да си оправят творението?
Моето мнение е, че първо стаята е малка, второ машината е много високо и трето машината не е съвсем подходяща за тази малка стая.Това стайче е за някоя нежна 7-ица, да не кажа 5-ица.
Цитат:
Първоначално публикувано от
edi1
Моето мнение е, че първо стаята е малка, второ машината е много високо и трето машината не е съвсем подходяща за тази малка стая.Това стайче е за някоя нежна 7-ица, да не кажа 5-ица.
Стаята е с 2 външни стени и две вътрешни към неотопляеми помещения, под апартамента има необитаеми магазини. Над мен няма никой. Прозорците са 5.5 кв. метра, двоен стъклопакет нискобюджетна дограма...
Идеята като взех малко по-голям климатик е да топля и коридора, но определено тази машина не се справя сама и с коридора. За другата зима ще взема и за хола климатик и двата вече сигурно ще се справят и с коридора.
Въпросът е сега какво да правя с този ...
клапите вдига ли ги когато духа студено, когато си достигне температурата тогава ги вдига и духа хладно понеже върти само въздуха в стаята, по това можеш да разбереш дали е достигнал температура, аз имах по стария модел в подобна стая само, че беше 20-ка, а не 25-ца и смея да твърдя , че винаги си подминаваше заданието
Клапите рядко ги вдига и в стаята никога не достига зададената температура. Зададената температура се достига единствено над самият климатик.
Задай му ръчно по висок вентилатор
Каква е височината на таваните в това жилище? На 2,60 метра обикновено има около 2 градуса ралика от пода до тавана.
Според мен има дефект... Няма как вчера да е поддържал 2 градуса повече от заданието, а днес да не може да качи 18. Викайте сервиза.
Чак студена струя... На дистанционното снежинка ли има нарисувана или слънце, да не е в грешен режим?
Дистанционното понякога се бъгва и трябва да му се извадят батериите, за да се рестартира. Изключете машината, извадете батариите от дастанционното, пак ги сложете и пуснене климатика наново, като разцъкате режимите докато не излезе на диспеля слънчице и климатикът не каже "пиу".
Също така тествайте HI/ECO бутона. Hi Power и ако не стопли, значи се трябва сервиз.
p.s. Тези машини трябва да имат и самодиагностика (страница 56-та):
http://condex.bg/wp-content/uploads/...ls/SRKxxZS.pdf
Цитат:
Първоначално публикувано от
Alexi
Задай му ръчно по висок вентилатор
Цитат:
Оставил съм вентилатора на ауто, защото ако го пусна на макс след няколко минути започва да духа студена струя и замръзваме...
И аз това писах , но после го изтрих , мисля , че няма да помогне.
При зададени 30С не би трябвало да духа хладно след няколко минути , а чак като обледи много външното.