Отговор: ME MSZ-SF Впечатления
Цитат:
Първоначално публикувано от
rosswen
Няма да го сменям скоро. Не е толкова нетърпимо. По-скоро, бих сложил някоя подова Тошиба или МХИ, защото могат да духат постоянно отдолу и имат добри дефрост алгоритми. Стаята е малка -13,5м2, с неголеми загуби и не си заслужава да набутам някоя машина, висок клас, като Уруру или Дайсейкай. Нексурата също ми идва в повечко (тя ми е фаворит като цяло, за подобно помещение), за такава малка стая. Не бих се разделил с толкова пари, за такъв малък обем. На Дайкин, не мога да се доверя съвсем на дефрост алгоритъма, дори на профешънъл серията. Ако е стенен, най-реалистично ми се вижда, да сложа 20ZS-S, но като цяло ми е краста да пробвам подов. Още преди да сложа ZMX в детската, много се бях навил на подов, но по-добре, че не взех. С тия деца...баткото не прощава на нищо. Стана офф-топик и като цяло, чешане на езици. :)
rosswen, уикенда бях в Трявна (падна до -15С) и всички стаи (16-18кв.) в хотела бяха с FVXS25F и разчитаха само на тях.Приятно съм очарован.Никаква забележка нямам към тях.Вътре никакъв шум и силни струи.Единствено отвън се чуваше тракане, което останових е чак от машината на приземня етаж (аз бях на третия и се чуваше при мен) заради лоша нивелация по мое мнение.Моя и този от съседната стая, които са на един балкон работиха много тихо.Другото са дреболии като лимбизе дистанционното и евтината пластмаса на вътрешното, която вече се е жлътнала.
Та милсля, че машината си струва парите.
Цитат:
ccankov73
Sir John, кой е хотела?
Комплекс Възрожденци.Препоръчвам го.Освен него - Бирария Трявна и Старата Лоза.
Някой закачал ли е ватмер на SF?
Как е от към минимуми.
Чудя се дали да не забия една 25-ца в 13.2 м2. СУПЕР изолирана спалня 10см. външна+вата и картон вътре. Загубите са много ниски. Та предвид ниските дебити си мисля, че ще е по оферта дори и от 20ZS-S.
Защо не заложиш на новата серия АР, като държиш на МЕ?
Цитат:
mimojef
Някой закачал ли е ватмер на SF?
Как е от към минимуми.
Чудя се дали да не забия една 25-ца в 13.2 м2. СУПЕР изолирана спалня 10см. външна+вата и картон вътре. Загубите са много ниски. Та предвид ниските дебити си мисля, че ще е по оферта дори и от 20ZS-S.
35-цата съм я мерил и под 340-350W не пада, на задание 22 и турбина Ауто. При задание 24, не пада под 370W. Мерено е при +5 +6гр. външна. С различен компресор са, може 25-цата да слиза по-надолу. Баба ми има такава, може да я замеря някой път, ако се сетя. :)
За малки стайчета има страхотни япончета 22ки , има и нови на мицубиши. От тях поне избор бол - за 22ки като цяло става дума.
Аз бих заложил на новата серия,имай предвид че при SF се чува фреона от време на време.Иначе преди години на един приятел бяхме мерили 9ката и май слизаше към 240вата,но това го постигнахме при по силна степен на фана.На ауто не помня до колко слизаше,иначе на тих режим си духа буквално на себе си,ако решиш да гониш температура трябва да качиш фана.
Цитат:
mimojef
Не държа на МЕ. Просто искам да е нещо по софт за това стайче. Трябва да е тиха машин. 20zs-s с тези дебити и с ограничението 10мин. ON/ ми се струва, че за тези десет мин. Ще надхвърля доста над заданието.
Аз бих пробвал AP25, както Ви посъветва колегата. В малка и изолирана стая, ще е доста деликатен. Този модел е с малко по-високи дебити, спрямо предходния, така че най-вероятно ще смогва. Прав сте, че в по-малки и изолирани помещения, 20ZS-S по-трудно ще поддържа по-ниска температура. При МЕ, поне SF серията, я няма закономерността за минимално време на работа на компресора. Може да работи 2-3мин. и 2-3 мин. да е офф. Не се форсира компресорът след офф. Най-вероятно ще слиза на 250-300W минимум. Ще пробвам на бабето. Минимумът не е проблем за тази машина, достатъчно деликатна е. Най-дразнещо е, единствено, когато застудее и започне да работи без да спира. Тогава прави ненужни дефрости на 2,5ч.
Цитат:
mimojef
Не държа на МЕ. Просто искам да е нещо по софт за това стайче. Трябва да е тиха машина. 20zs-s с тези дебити и с ограничението 10мин. ON/ ми се струва, че за тези десет мин. Ще надхвърля доста над заданието.
Пробвай Дайкин FTXM 20 ka.
Няма много общи с другите ниски класове на Дайкин. Тих, топлещ, и с много ниски минимуми
Явно си заслужава, предполагам заради изключителните минимуми...