Първоначално публикувано от
rosswen
Външното на SF35 днес нещо се разтрака, все едно вентилаторът допираше в лед. Интересно, че в тавата няма лед, съвсем малки висулчици, а и отгоре нищо не е текло. Жената ми го пусна по телефона да го чуя, аз и казах да го спре. Пуснах го преди 40-тина минути и за сега е тихо на мушица. Случвало ми се е още няколко пъти да започне да дрънчи (2-3 пъти за над 3г. експлоатация) и като размърдам външното, утихва. Кофтито е, че си размразява по часовник, без нужда. През деня е ок, но на вечер се падат по 2-3 размразявания и не е приятно, особено като вече имам други две машини, които от над седмица не съм им хващал дефрост, а под едната спя. Дефростът не е много шумен, но се разбира, има си припуквания и "кипене". Не пуфти, но се разбира, когато го прави. Все пак, като го сравня с някои Дайкини и Панасоници, 2,5ч. си е доста по-добре от 45мин. интервал между дефростите. Но вече като си свикнал на по-хубавото и те дразни. Иначе машината си работи ок, няма проблем с топленето и е тиха. Но трябва да се има в предвид, че работи в малка 13,5м2 изолирана стая. Когато има повече загуби, е доста по-шумен, защото на ниските, дебитът е смешен, а вече на по-високите степени, звукът е доста по-силен.