Страница 1 от 6 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 87
Like Tree50Одобрявам

ME MSZ-SF Впечатления

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007
    Мнения
    2,300
    #1

    ME MSZ-SF Впечатления

    mіmојеf:
    Rоѕѕ дaй мaлĸo инфo зa CФ-фa. Ecтecтвeнo в тeмaтa зa CФ aĸo имa тaĸaвa.
    Kaĸ e c дeфpocтитe пpeз зимaтa? Πo чacoвниĸ ли ca или ca "интeлигeнтни"? Πъшĸa ли cлeд дeфpocт?
    Дoвoлeн ли cи oт виcoĸия минимyм? OH-OФФ-итe yceщaт ли ce ĸoфти?
    Шyмът нa тeлaтa ĸaĸ e?
    "Hepвнa" ли e въздyшнaтa cтpyя?
    Oт ĸъм ĸoнcyмaция ĸaĸ e? Hяĸъдe бяx чeл или бяx чyл, чe въпpeĸи виcoĸия минимyм и oн-oфитe (ĸoлĸoтo и cтpaшни дa ca тe зa няĸoй ĸoлeги oт фopyмa) CФ-итe ca дocтa нeзaбeлeжими и дocтa иĸoнoмични?

    Tвoeтo мнeниe?

    =========================

    rosswen:
    Πpиятнa и тиxa мaшинĸa e. Hecлyчaйнo дъpжa 12-ĸa в cпaлня 13,5м2, нaд глaвитe ни. Tиxa e, фpeoнa ce чyвa мнoгo тиxo, oт вpeмe нa вpeмe (тpъбeн път oĸoлo 4м.). Дeфpocтът e тиx. Πлacтмacaтa e ĸaчecтвeнa, пpипyĸвa pядĸo и тиxo. He e пoдxoдящ зa пo-гoлeми пoмeщeния, нaд 2-pa cтeпeн e шyмeн, дeбитът e ниcъĸ нa пъpвитe, тиxи cтeпeни и e нeдocтaтъчeн, ĸaтo пaднaт тeмпepaтypитe. Koмпpecopът e мaлĸo ĸeĸaвичъĸ, ĸaĸтo cпoмeнax. Bиcoĸият мининyм изoбщo нe e пpoблeн, изĸлючитeлнo тиxи ĸлaпи и нямa фopcaж нa тиpбинaтa. Aĸo пoмeщeниeтo e c мaлĸи зaгyби, e мнoгo пpиятeн и тиx ĸлимaтиĸ. Дeфpocтитe, зa cъжaлeниe, ĸaĸтo и пpи виcoĸия ĸлac, xич нe ca интeлигeнтни. Πaднe ли пoд 0-тa, пpaви дeфpocт нa 2.5ч paбoтa нa ĸoмпpecopa. Koлĸoтo и дa ca тиxи, пo вpeмe нa cън дpaзнят мaлĸo.

    ==========================

    mimojef:
    Xм... oчaĸвax дa e дocтoeн нacлeдниĸ нa GЕ cepиятa, нo... yви. Имaм eднo GЕ35VА тaм нeщaтa ca дocтa нa нивo. И oт ĸъм дeцибeли и oт ĸъм KOΠ и oт ĸъм ĸилoгpaми нa тeлaтa... (paзглeдax cepвизнитe). E... дeфpocтитe ca cи ги зaпaзили 2,5 чaca
    Явнo и ME нe пpaвят изĸлючeниe. Teндeнциятa зa влoшaвaнe нa пoĸaзaтeлитe пpи нoвитe мoдeли ce нaблюдaвa и тyĸ. Жaлĸo, чe нямa вeчe ГE нa пaзapa.
    Блaгoдapя ти зa инфoтo.

    ======================

    rosswen:
    Моля. Аз, за това смених марката. Това, което взех, напълно удовлетворява желанията ми.
    Този пост е редактиран от mimojef; 18-09-18 в 09:28.

  2.  
     
  3. Member Аватара на JOKVN
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    Варна
    Мнения
    412
    #2

    Отговор: ME MSZ-SF Впечатления

    Ако държиш на МЕ,според мен трябва да разглеждаш новия модел АР.Според мен е надграждане над SF,по голяма турбина която има по-добър дебит и по-ниски нива на шум спрямо SF.
    rosswen одобрява това.

  4. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017
    Мнения
    4,934
    #3

    ME MSZ-SF Впечатления

    Съгласен с JOKVN. Също така, доколкото разбрах, вертикалните клапи вече не се местят ръчно, а са на моторче. Беше си срамота за марка с претенции и модел среден клас, при това на тази цена, да се местят ръчно. Отделно, че не направляват много добре потока настрани, което пропуснах да напиша. За съжаление, гледам че 9-ката и 12-ката от новата серия, са с 470W компресор, което на мен хич не ми се нрави...
    П.п. Не казах нищо за работата на външното тяло. Доста тихо е, дори и натоварено, в големите студове. Дренажният отвор, който е ф42, върши чудесна работа. До сега никога не ми се е запушвал, дори и в продължителните студове, по-миналата година.
    Този пост е редактиран от rosswen; 18-09-18 в 21:09.
    necata2 одобрява това.

  5. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007
    Мнения
    2,300
    #4

    Отговор: ME MSZ-SF Впечатления

    Росс, а на мхи-тата как са телата от към шум спрямо МЕ?

  6. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017
    Мнения
    4,934
    #5

    ME MSZ-SF Впечатления

    Цитат Първоначално публикувано от mimojef Виж публикацията
    Росс, а на мхи-тата как са телата от към шум спрямо МЕ?
    Външните са еднакво тихи. Разликата идава при вътрешните. МХИ вадят много по-големи дебити и по сервизно, и в действителност. Първата степен на 20-цата ZMX, се равнява на 3-та на 12-ката SF, като дебит, само че с 10-тина децибела надолу.
    Давам възможно най-обективния пример. 2-те помещения, в които са монтирани са огледални (близнаци), с еднаква квадратура (13,5м2), форма, прозорци, и двете са с южно изложение. Стаята, в която е МХИ-то е по-скоро югоизточна, с една външна стена повече (малко повече загуби). От -7 до -15, МХИ-то при задание 23, поддържа 23-24, на най-ниската степен на турбината - 6,3м3/мин дебит и 21дб шум. Реално не се чува нищо, все едно е в режим следене. МЕ-то работи обикновено на 2-рата си степен, която е 24дб и 4,1 м3/мин дебит (3-те децибела отгоре наистина се усещат). При задание 24, поддържа 22-23. За да поддържа 24, колкото МХИ-то, трябва да му задам 3-та степен, която е с дебита на най-ниската на МХИ-то, но вече доста, доста по-шумна - 30дб.
    Паразитните шумове от фреона и пуканията са относителни, не мога да кажа кой е по-добре, на кантар са работите, много рядко ще припукат. Като цяло дефростът на ZMX е по-тих, но все пак той е високия клас. При ZS-S не зная как е, но един от колегите беше качил дефрост на неговия 25ZS-S и беше доста тих и незабележин. Дебитите и при средния клас на МХИ също са сериозни, с ниски нива на шум.
    Пропуснах да отбележа, че он/офф е незабележим, като при МЕ.
    Този пост е редактиран от rosswen; 18-09-18 в 21:12.
    JOKVN, corsairman01 и Mig82 харесват това.

  7. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007
    Мнения
    2,300
    #6

    Отговор: ME MSZ-SF Впечатления

    Благодаря за изчерпателния отговор !!!
    Наистина оценявам жестовете на потребители като теб, които са инвестирали средства в закупуването на различни марки и модели техника, след което дават обективна оценка за работата на тези машини.
    Това което правиш е от голяма полза за мен (вероятно и за много други потребители)
    Респект
    rosswen и Rado Smilkov харесват това.

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017
    Мнения
    4,934
    #7

    ME MSZ-SF Впечатления

    Външното на SF35 днес нещо се разтрака, все едно перката допираше в лед. Интересно, че в тавата няма лед, съвсем малки висулчици, а и отгоре нищо не е текло. Жената ми го пусна по телефона да го чуя, аз и казах да го спре. Пуснах го преди 40-тина минути и за сега е тихо на мушица. Случвало ми се е още няколко пъти да започне да дрънчи (2-3 пъти за над 3г. експлоатация) и като размърдам външното, утихва. Кофтито е, че си размразява по часовник, без нужда. През деня е ок, но на вечер се падат по 2-3 размразявания и не е приятно, особено като вече имам други две машини, които от над седмица не съм им хващал дефрост, а под едната спя. Дефростът не е много шумен, но се разбира, има си припуквания и "кипене". Не пуфти, но се разбира, когато го прави. Все пак, като го сравня с някои Дайкини и Панасоници, 2,5ч. си е доста по-добре от 45мин. интервал между дефростите. Но вече като си свикнал на по-хубавото и те дразни. Иначе машината си работи ок, няма проблем с топленето и е тиха. Но трябва да се има в предвид, че работи в малка 13,5м2 изолирана стая. Когато има повече загуби, е доста по-шумен, защото на ниските, дебитът е смешен, а вече на по-високите степени, звукът е доста по-силен.
    Този пост е редактиран от rosswen; 09-01-19 в 09:51.

  10. Senior Member Аватара на splendor
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    1,503
    #8

    Отговор: ME MSZ-SF Впечатления

    Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Външното на SF35 днес нещо се разтрака, все едно вентилаторът допираше в лед. Интересно, че в тавата няма лед, съвсем малки висулчици, а и отгоре нищо не е текло. Жената ми го пусна по телефона да го чуя, аз и казах да го спре. Пуснах го преди 40-тина минути и за сега е тихо на мушица. Случвало ми се е още няколко пъти да започне да дрънчи (2-3 пъти за над 3г. експлоатация) и като размърдам външното, утихва. Кофтито е, че си размразява по часовник, без нужда. През деня е ок, но на вечер се падат по 2-3 размразявания и не е приятно, особено като вече имам други две машини, които от над седмица не съм им хващал дефрост, а под едната спя. Дефростът не е много шумен, но се разбира, има си припуквания и "кипене". Не пуфти, но се разбира, когато го прави. Все пак, като го сравня с някои Дайкини и Панасоници, 2,5ч. си е доста по-добре от 45мин. интервал между дефростите. Но вече като си свикнал на по-хубавото и те дразни. Иначе машината си работи ок, няма проблем с топленето и е тиха. Но трябва да се има в предвид, че работи в малка 13,5м2 изолирана стая. Когато има повече загуби, е доста по-шумен, защото на ниските, дебитът е смешен, а вече на по-високите степени, звукът е доста по-силен.
    Крайно време е да го шитнеш това МЕ и да туриш още едно МХИ и да спиш спокойно, иначе ще продължава да те дразни.
    tony34al и rosswen харесват това.

  11. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    2,066
    #9

    Отговор: ME MSZ-SF Впечатления

    Аз предлагам да пробва с Дайкин ,но по - високия клас или една Тошиба
    Иначе няма да е интересно .

  12. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017
    Мнения
    4,934
    #10

    ME MSZ-SF Впечатления

    Няма да го сменям скоро. Не е толкова нетърпимо. По-скоро, бих сложил някоя подова Тошиба или МХИ, защото могат да духат постоянно отдолу и имат добри дефрост алгоритми. Стаята е малка -13,5м2, с неголеми загуби и не си заслужава да набутам някоя машина, висок клас, като Уруру или Дайсейкай. Нексурата също ми идва в повечко (тя ми е фаворит като цяло, за подобно помещение), за такава малка стая. Не бих се разделил с толкова пари, за такъв малък обем. На Дайкин, не мога да се доверя съвсем на дефрост алгоритъма, дори на профешънъл серията. Ако е стенен, най-реалистично ми се вижда, да сложа 20ZS-S, но като цяло ми е краста да пробвам подов. Още преди да сложа ZMX в детската, много се бях навил на подов, но по-добре, че не взех. С тия деца...баткото не прощава на нищо. Стана офф-топик и като цяло, чешане на езици.
    Този пост е редактиран от rosswen; 08-01-19 в 22:21.

  13. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    1,580
    #11

    Отговор: ME MSZ-SF Впечатления

    Цитат Първоначално публикувано от Rafailiev Виж публикацията
    Аз предлагам да пробва с Дайкин ,но по - високия клас или една Тошиба
    Иначе няма да е интересно .
    Дайкин да не слага,че като види на какви минимуми(неофициални) работят и ще си намрази Хевитата.
    ccankov73, Rafailiev и stainway харесват това.

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017
    Мнения
    4,934
    #12

    ME MSZ-SF Впечатления

    necata2, Хеви никога не са ми били приоритет, заради минимумите. Съвкупност от други качества по-скоро, но всеки с вкуса си.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2015
    Мнения
    73
    #13

    Отговор: ME MSZ-SF Впечатления

    Само на мен нещо не ми се връзва 12-ка за 13.5 кв.м. Не знам какви топлозагуби имаш, но аз имах 9-та в стая със същата квадратура и се справяще(две години 2016 и 2017). Вярно, че вентилатора беше винаги на втора степен, но пък бяхме с бебе. Наистина имаше слаб дебит, но се оказа че донякъде сам съм си виновен.

  17. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017
    Мнения
    4,934
    #14

    ME MSZ-SF Впечатления

    Тя беше купена за стая около 20м2, където бяхме на квартира. След като си взехме апартамента, я преместихме в спалнята. Първитвите 3 степени на турбината, са еднакви с тези на 9-ката. Ако не вярвате, може да проверите. Баба ми има такава, впрочем. По-миналата зима, в същото стайче от 13,5м2, леко започна да се задъхва. Бях без изолация (с една външна стена е стаята), под мен е неотопляема част от магазин. Трябваше да работи на 3-та степен, за да поддържа 23гр. Под -8 праскаше дефрости на 45мин.
    П.п. Нормално е да не Ви се връзва 12-ка в 13,5м2. То и на мен не ми се връзва. Въпреки, че е 12-ка, машината на първите 2 степени, на които работи вече, след изолацията, е доста тиха и приятна. За това все още си я държим. По-големият му събрат - SF50 нямаше този късмет и се сбогувахме още след първата му зима.

  18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич
    Мнения
    4,810
    #15

    Отговор: ME MSZ-SF Впечатления

    Ако SF35 e 12ka, то сигурно 09LT трябва да е 24ка...
    Alexi, bobovo, Aleksandars и 4 други харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 6 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Съвет или впечатления!?
    От kansas13 във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 1
    Последно: 07-02-10, 08:44
  2. KNOPPIX 4.0 DVD - Впечатления?
    От IvO™ във форум Linux
    Отговори: 7
    Последно: 14-02-06, 21:48
  3. Win XP SP2 Final - впечатления ?
    От Slero във форум Windows
    Отговори: 35
    Последно: 29-08-04, 22:24
  4. PowerNet-впечатления?
    От 3Di във форум Мрежи
    Отговори: 10
    Последно: 29-08-03, 19:07
  5. Впечатления от Елена!
    От Deadmaker във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 74
    Последно: 27-07-03, 21:56

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе