Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - обсъждане
Като удари истински студ, какъвто не е инало от 2016-та, тогава ги сравнявай пак. :)
1 Прикачен файл(ове)
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=41201&stc=1Моя стана вече 15 дена не е изключвал...работи си без да спира..няма ON няма OF...един път само го видях да размразява когато валеше сняг...Тоя климатик е перфектен за неизолирани къщи...;)
Цитат:
..Тоя климатик е перфектен за неизолирани къщи….
Ключа от палатката де е бил…:BigGrin.
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Първоначално публикувано от
supermario
Тоя климатик е перфектен за неизолирани къщи...;)
Да бяха го написали в сервизното.
Абе колко изолация е. За нула време ще я окъртя.
- - - - - - - - - -
Между другото след изваждане на датчика и отваряне на вратата моя единия в малката стая се позакрепи. Другия в голямата няма шанс. Жалко , че цяла нощ е било +3
По графиката мога да позная кога големия ми блуден син се е прибрал и е затворил вратата
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=41203&stc=1
[QUOTE=mimojef;1062962]Да бяха го написали в сервизното.
Благодаря за информацията, мен ме интересуваше само дали се справя с 21 кв..На мойте машини нито им слухтя нито им се вталявам, топло ми е,тихо ми е и плащам малко за ток.Честно казано другото хич не ме интересува.
Poco благодаря за разяснението. За мен машината работи много комфортно. Моите в къщи въобще не ги бърка дали оффи, или не. Важното е да им е топло и за сега се справя отлично. Държи се на 25 градуса, понякога 24. В помещението е точно толкова на другия ъгъл измерено. Когато го засякох да оффи на цикъл 5-работа / 3-почива дърпа около 300 Вата. Ми не е болка за умиране. Когато започне да работи без офене прави около 240-250 Вата при външна около 4-5 градуса.
Вчера видях, че е избягала нивелацията на външното тяло. Явно тежестта в дясната част си казва думата. Не знам! Уж го нивелираха при монтажа. Трябва ли да се нивелира отново?
Цитат:
supermario
Тоя климатик е перфектен за неизолирани къщи...;)
Може и изолирани, ама да е като при мен - разположението да е такова, че 12-ка да може да топли към 60 квадрата, ще OFF-и....ама в шестък :)
Цитат:
stivi
Може и изолирани, ама да е като при мен - разположението да е такова, че 12-ка да може да топли към 60 квадрата, ще OFF-и....ама в шестък :)
Интересно оразмеряване.Как се справя в тази огромна кубатура?Няма ли по този начин да се амортизира по-бързо машината?
Справя се идеално, все пак говорим за Поморие, където температури под нулата са толкова чести, колкото минаването на Халеевата комета :) На етажа има още две дърти конвенционалки, които помагат при нужда, но миналата зима тази в спалнята да е пускана десетина пъти. Общата квадратура е 80, но стаята на тинейджърката е постоянно затворена и там работи вторият старец, затова не я броя :) Скритият жокер е, че на първият етаж на къщата се топлят с парно на пелети, което прави възможно 12-ка да се справя със 60 квадрата ! Колко бързо ще се амортизира...не мисля, че постоянната работа от минимума до средно натоварване за 4 месеца в годината, ще го съсипе толкова бързо. Най-важното е, че има поле за изява и затова нямам никакви проблеми с on-off, които тормози толкова хора !
Цитат:
stivi
Справя се идеално, все пак говорим за Поморие, където температури под нулата са толкова чести, колкото минаването на Халеевата комета :) На етажа има още две дърти конвенционалки, които помагат при нужда, но миналата зима тази в спалнята да е пускана десетина пъти. Общата квадратура е 80, но стаята на тинейджърката е постоянно затворена и там работи вторият старец, затова не я броя :) Скритият жокер е, че на първият етаж на къщата се топлят с парно на пелети, което прави възможно 12-ка да се справя със 60 квадрата ! Колко бързо ще се амортизира...не мисля, че постоянната работа от минимума до средно натоварване за 4 месеца в годината, ще го съсипе толкова бързо. Най-важното е, че има поле за изява и затова нямам никакви проблеми с on-off, които тормози толкова хора !
Благодаря за разяснените подробности, при тези обстоятелства определено не се напряга толкова машината.Без пелетите и при сериозна зима компресора надали ще издържи :)
Цитат:
rosswen
Като удари истински студ, какъвто не е инало от 2016-та, тогава ги сравнявай пак. :)
Само да не падне сняг, че в тази държава при 30 сантиметра сняг 1/2 България няма ток по няколко дни, та ако паднат 60 см. не знам. Хората масово минаха на климатици и термопомпи, много добре, ама няма ток. ;)
Цитат:
Mega
Само да не падне сняг, че в тази държава при 30 сантиметра сняг 1/2 България няма ток по няколко дни, та ако паднат 60 см. не знам. Хората масово минаха на климатици и термопомпи, много добре, ама няма ток. ;)
Не е като да не си прав(особено селата 90% страдат, не че там се топлят на ток но има и такива все пак).То и газовия котел не ми работи без ток, така че ако няма ток алтернативата е якото обличане и тогава всеки, който е инвестирал в изолация ще благославя :lol:
Здравейте.
Вчера пуснах тема, свързана с един казус, но колегата Aleksandars ме упъти, че е по-добре да пиша в тази тема. Благодаря!
Става дума за климатик SRK 25ZS-W, който миналата зима е отоплявал перфектно и лятото е охлаждал добре, но тази зима не усещам комфорта, който се усещаше през миналата. Прави ми огромно впечатление, че жалузите на климатика стоят постоянно надолу и не се вдигат никога в хоризонтално положение, когато градусите са настроени на над 22-23. Докато градусите са направени на 20-21, климатика работи известно време, да кажем 5-10 минути, след което жалузите се вдигат и полъхва съвсем леко. След около 5 минути, жалузите отново слизат надолу и започва да духа по-силно. Точно така работеше и миналата зима, когато го правих на 24-25 градуса. Пробвал съм в автоматичен режим, както и на степени, но резултата е един и същ. Стаята е около 10 квадрата, но не знам дали в този случай е от значение, понеже както споменах, климатика работеше супер миналата година, работи добре и на охлаждане. Днес си взех един стаен термометър, за да се уверя в това, че не може да достигне температурата. В момента е настроен на 27 градуса, на 3-та степен, а термометъра отчита 19 градуса от около 20 минути. Чистил съм филтрите преди около седмица. Пробвал съм всичко така, както е било настройвано през миналата зима. Освен тези проблеми, има някакъв шум от външното тяло, който ми изглежда така, сякаш компресора вибрира и нещо много малко се докосва постоянно до него - става някакъв резонанс. Не мисля обаче, че проблемът е от този резонанс, защото и миналата зима беше така. Не знам какво друго да добавя, но ако съм пропуснал нещо, ще се коригирам.
Благодаря предварително!
В тези 10м2 винаги трябва да работи както е работил миналата зима.
Вероятно е изпуснал фреона.
Викай техници да го диагностицират.