2 Прикачен файл(ове)
Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - обсъждане
Цитат:
Първоначално публикувано от
mimojef
Росене я се загледай хубаво в графиката.
Това на 5 даже на места на 4 ОФа къде е описано в сервизното.
А и никъде в сервизното не е описано че тези климатици са програмирани да работят 3/5. То и минимума трябва да се покачва чак на -2 ама ядец.
Значи ако бяха в сервизното да напишат на "час дефрост" машината щеше да е калпава. Обаче нали са го написали на 10 офа дефрост значи е супер. Нищо,че ги прави на 5 офа.
Mimojef това е снимка от техн. ръководство. До колкото разбирам условията по процедура за дефрост са доста. Възможно ли е някои от тях да се изпълняват дори на 4-ри, или 5 оффа?
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=41204&stc=1
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=41205&stc=1
Възможно е. Ако за 4 офа и около 55 мин. Межфу дефростите са изпълнени четирите условия.
А и от графиката се вижда ясно, че е възможно.
Как да го настроя моята 25ца, че да има минимум 250W?
Даже и на 20 градуса да го наглася, минимума му е 460-480W.
Ъпдейта на софтуера помага ли в тази посока?
Точно на 20гр няма как да докара минимума. По-скоро на 25. :)
А ако не искам да стоя на 25 градуса?
На 25 градуса ще изпукаме. Има ли друг начин?
25 плюс отворен прозорец. :thumbup
И на 21-22 градуса започна да слиза до към 240W.
Сега се появи друг проблем. Понякога от външното тяло започва да се предава един кликащ звук вътре е стаята.
Отвън се чува като чукане на ламарина. Да нямат нещо тези хевита разхлабено и да се получава някакъв резонанс от време на време?
Аз този звук го чувам само при он/оф на климатика , ама ще те излъжа дали преди започване на он-а или 1-2 мин след оф-а - така съм му свикнал ,че даже сега се сетих за него като попита
Нямам си на идея от какво е
От монтажа в петък до момента - SRK 25 Premium - къща, в северна стая със стара двойна дограма, 17 квадрата, 2 външни стени и 2-те с прозорци, пуснат за проба ( основното отопление е локално парно ). Настроен е на 23 градуса топло със сила на обдухване - auto. При това задание - 22.5 градуса прави в стаята със затворена врата - 21 градуса с отворена. Ако засиля силата на обдухване на ръчно 3-та или 4-та, предполагам ще достига темп и при отворена врата. Като сменя дограмата в тази стая и сложа окачен таван с изолация, ще е още по-добре със сигурност. Не се чува как работи външното тяло което е монтирано на пода на терасат към стаята. При тези топлозагуби и това време щом се справя, нямам какво повече да искам. Надявам се все така да работи.
това са идеалните условия за този инак конвенционален климатик
1 Прикачен файл(ове)
Здравейте, реших да сменя новото Фуджицу, щото ми замръзнаха ушите от хладната му струя.
Насочил съм се към МХ. Кой от тези 4 бихте ми препоръчали? Благодаря.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=41243&stc=1
Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - обсъждане
Почти всички са един и същи модел, само цвета им е различен. С този модел няма да усещате хладна струя. ZTL е по-ниския клас, аз бих се спрял на ZS.
Цитат:
rosswen
ZTL е по-ниския клас........................
А що е по скъп?
Цитат:
mimojef
А що е по скъп?
Мисля, че е заради "екстрите".
От толкова on/off да не вземат да изпаткат нещо... Два броя имам аз SRC25ZS-W2. Добре, че поне послушах от части съвети тук и не заложих на 35. Поне за сега топлят и са безшумни. Не знам и колко са икономични. Единият е на 25градуса, другият на 22, правят по 6-7kw/ден. Досега други климатици не съм ползвал и реално не мога да направя съпоставка. Темата не я бях чел преди да си взема бройките, иначе едва ли щях да заложа на два :BigGrin