-   Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми  Какъв проблем забелязвам при мен, а може и да е нормално поведение.
 Като пусна климатика си работи нормално: 22 градуса от дистанционното, вентилатор на 3та степен, слиза на минимум около 200 W и си държи там. По някое време се изключи и след това като започне да работи и минимума му става 440W. Ако го изключа от дистанционното и пак го включа, минимума пак е 200W до първия off. след това е пак някъде около 440W.
 Вчера даже при външна -2, започна да прави едни дефрости на 40 минути за по 3 минути всеки. Външното тяло няма и грам скреж.

Нормално ли е това? Има ли някаква оправия?

-   Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми  Нормално е.
 Зимата е така. Има климатик, има проблем.

-     Цитат:  

Първоначално публикувано от  fantoms  
Какъв проблем забелязвам при мен, а може и да е нормално поведение.
 Като пусна климатика си работи нормално: 22 градуса от дистанционното, вентилатор на 3та степен, слиза на минимум около 200 W и си държи там. По някое време се изключи и след това като започне да работи и минимума му става 440W. Ако го изключа от дистанционното и пак го включа, минимума пак е 200W до първия off. след това е пак някъде около 440W.
 Вчера даже при външна -2, започна да прави едни дефрости на 40 минути за по 3 минути всеки. Външното тяло няма и грам скреж.

Нормално ли е това? Има ли някаква оправия?

Някои марки климатици работят по този начин. Имам Хитачи което на отопление до първия ОФ работи с минимум от 250вата, след първия ОФ минимума му скача на 370 вата, като го изключва и включа отново минимума му е 250 вата до първия ОФ и отново скача на 370вата.Имам и Мидея която не си покачва минимума след ОФ, дефростите и не са по време и дори не си покачва минимума при ниски температури както го прави Митсубишито.

-   Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми   Цитат:  

Първоначално публикувано от  fantoms  
Като пусна климатика си работи нормално: 22 градуса от дистанционното, вентилатор на 3та степен, 

Ако моят го настроя така, на дивана където седя, ще е 19 градуса, което е добре за спалня, ама не и да си гледам телевизия по къс ръкав, а да не говорим, че ще почне и да off-и . Под 5 градуса външна температура го държа на 26 градуса и втора степен на вентилатора, а когато не сме в къщи го вдигам и на 27 със трета степен вентилатор /която ми е шумна ако съм около него/ за да се поразвихри малко. От началото на студения период е направил един дефрост при първото стигане на нула градуса, от тогава не е повторил, но тук под -6 не е падало ! Колко вата харчи, хич не ми пука, аз съм го взел да ми е топло а не да му гледам консумацията ! За on/off при тези външни температури и настроени вътрешни изобщо не говорим, няма как да има такова нещо.  Само не започвайте да ме убеждавате, че като го настроите на 22 и държи 23 на ниво метър от пода, това е присъщо само за "цепениците" !

-   Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми  ако му изкараш датчика отвън , при 22 наистина ще държи 23 и няма да има значение турбината на коя степен е , тъй като няма да обдухва датчика и да го лъже 

-   Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми   Цитат:  

Първоначално публикувано от  Poco  
ако му изкараш датчика отвън , при 22 наистина ще държи 23 и няма да има значение турбината на коя степен е , тъй като няма да обдухва датчика и да го лъже 

Да бе Да.
 На моите и на двата им извадих датчиците предния месец като нашумя този мод.
 Резултат ЗИТО.
 Трябва да ги пробвам като колегата на 26-27 ама кой ще седи около тях не знам.

ако му изкараш датчика отвън , при 22 наистина ще държи 23 и няма да има значение турбината на коя степен е , тъй като няма да обдухва датчика и да го лъже 

Как точно ще стане това, при положение, че температурата на метър от земята е 22 градуса а горе при датчика /250 см/ е 26 градуса ?? Или у вас действат различни физични закони и температурата е една и съща от пода до тавана ?

-   Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми  Датчика предполагам си видял къде е заврян?  Или не ? Не се притеснявай - в момента е студено и климатика работи ок , като дойде пролет , ще видиш ,че нещо не е като хората , а лятото може и да се чудиш какви ги върши - не случайно е целия рев във форума , въпреки ,че 2 еднакви климатика няма 

та датчика е вътре при електрониката (на повечето климатици е отгоре над климата) , а там е по-топло и се влияе от турбината - на колкото по-висока степен е , толкова по-добре се обдухва . За да поддържам 24гр , преди климата беше на 26 по дистанционно ,  в момента с изкаран датчик дистанционното е на 23гр и вътре пак е 24гр

айде сега сметни ,че датчика е настроен да е +2гр спрямо зададеното от дистанционно - поне така пише в сервизното , тоест при зададени 23 мои , климатика гони  25 -  на 2.2м от земята естествено, та защо на метър да не е 24гр ?

Датчика предполагам си видял къде е заврян?  Или не ? Не се притеснявай - в момента е студено и климатика работи ок , като дойде пролет , ще видиш ,че нещо не е като хората , а лятото може и да се чудиш какви ги върши - не случайно е целия рев във форума , въпреки ,че 2 еднакви климатика няма 

Не ми е първи сезон с този климатик, до към + 12 градуса мога да го крепя да не off-и /голяма кубатура за топлене/ , след това му е спрян вентилатора при off и прави дъълги почивки преди да тръгне пак /малки топлозагуби/ , лятото пък е мечта /пускам го на изсушаване/ и хем не го усещам че работи, хем в готино хладно, така че за мен работи перфектно ! И за какво ми е да вадя датчика, при положение че знам - ако искам да ми е 22-22,5 го правя ма 26 и готово, какво значение има какво пише на дистанционното :)

-   Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми  Здравейте,
 Предстои ми купуване на климатик за стая 13кв.м/30-30куб.м.
 Апартамента е на първи жилищен етаж над гаражи и съответно не е много топъл от към пода.
 В две от стаите в момента имам Дайкин Комфора "9ка и 12ка".
 Но тъй като още преди тяхното закупуване се колебаех между двете марки/модели, сега ми се иска да пробвам и MHI-то.
 След четене на темата обаче почна да ме притеснява това с честото ОФФ-ване, та какъв размер ще препоръчате евентуално да взема?
 Идеята е този климатик да помага и на другите с отоплението на 6 метра коридор и малка баня, но доста студена.
 Ако е нужна и друга информация, питайте и ще споделя.
 Благодаря предварително!

-   Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми  От КОНфората имаш ли оплаквания или идеята ти е да пробваш друга марка? 

Първоначално публикувано от  bobivg  
От КОНфората имаш ли оплаквания или идеята ти е да пробваш друга марка? 

Ами, като цяло не, но и нямам база за сравнение с други климатици. Може би, миналата седмица когато беше по-студено (за Русе става въпрос), забелязах, че прави по-чести дефрости, което не знам дали е нормално.
 Иначе, в момента е настроен на 24 градуса, втора степен на вентилатор и не офф-ват, но предполагам, че това е защото не успяват да направят зададената температура в целият апартамент. В коридора и другата стая където няма климатик /има включен конвектор 1kW на 17 градуса/ температурата е около 20-21 градуса. Иначе при по-топло време и зададена 22-23 градуса и Дайкините си офф-ваха.

-   Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми  Моята машина днес цял ден не е offнала ,Бургас, цял ден вали вънка -дъжд и сняг около 3 гр.външна , 24 гр нагласена 3 степен на вента , не я чувам , че работи, падна на някаква си нейна скорост на вента и така цял ден...Евала Баце!!!! 

-   Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми  Забелязвам друг проблем. Като оффва толкова често и когато тръгне и вдигне ватовете, от външното тяло започва едно яко пукане. Предполагам се дължи на някакво температурно разширение. От вън като го слушам и си е някакво леко пукане, но вътре си се чува сериозно и направо се притеснявам за климатика да не му стане нещо. 

-   Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми  възможно е просто да разнася шума по тръбния път 

пробвай да му натиснеш silent бутона - тоест да ограничиш развъртането до към 700в да видиш дали пак така ще се чува