-
Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми
Цитат:
Първоначално публикувано от
RoseBush
Добре, но колега прави ми впечатление че на режим охлаждане (лятото) не е спирал и за минута,на каквито и градуси да съм задал.
Защо е така?
Как го позна, че не е спирал, като на охлаждане нито турбината спира, нито клапи вдига? Общо взето там не можеш да го познаеш. Отделно, в момента стайните температури са почти без разлика от зададените, стените са топли. Нормално е да си почиват в такива условия машините, всички го правят. Необходимо е много мининимално топлоотдаване, което машината не може да осигури, следователно изключва, за да не подмине заданието.
-
Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми
при тия външни минимума консумация на отопление беше 350 ли ,400 вата ли .. така че ще почива през повечето време
-
Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми
На Дайкина ми минимума при подобни външни е 70-80W, ама и той офф-ва, дори на по-хладно. Така че, все тая.
-
абе бе е все тая ,ако работи он-офф харчи значително повече - многократно съм го установявал с ватметър
-
Харчи, но не е нищо фрапиращо. Колко машини ли не смених в спалнята и детската, кои с по-ниски минимуми, кои с по-високи. Разликите са минимални.
-
Здравейте, миналата година безпроблемно активирах режима за самопочистване, но тази година не се получава. Натискам МЕНЮ, отивам на CL, натискам SET чува се сигнал, но на дисплея няма иконка, която да показва, че активиран режима и като го изключа от охлаждане не преминава в режим самопочистване.
-
Цитат:
rosswen
Харчи, но не е нищо фрапиращо. Колко машини ли не смених в спалнята и детската, кои с по-ниски минимуми, кои с по-високи. Разликите са минимални.
И аз ще видя тази зима колко ще харчи Хевито,само че с една подробност,вече имам комший под мен.Махнах ватметрите и сложих умни контакти почти на всички консуматори.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...06a57f4d72.jpg
Изпратено от моят 2201116SG с помощта на Tapatalk
-
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
artttty
Здравейте, миналата година безпроблемно активирах режима за самопочистване, но тази година не се получава. Натискам МЕНЮ, отивам на CL, натискам SET чува се сигнал, но на дисплея няма иконка, която да показва, че активиран режима и като го изключа от охлаждане не преминава в режим самопочистване.
Е, то лятото вече свърши, няма да ти трябва тази година повече.:)
Като гледам, както трябва го правиш, не знам защо не ти се получава, а и защо щом миналата година си го активирал, сега ти е деактивиран?
Веднъж активиран режима си остава, дори и да сменяш режима на работа.Може би, само като сменяш батериите трябва отново да го активираш....
Извади батериите и пак пробвай, а може да РЕСЕТ -неш дистанционното от бутона ACL- най-долу в дясно, с нещо остро.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=42075&stc=1
-
Цитат:
Palev
Е, то лятото вече свърши, няма да ти трябва тази година повече.:)
Като гледам, както трябва го правиш, не знам защо не ти се получава, а и защо щом миналата година си го активирал, сега ти е деактивиран?
Веднъж активиран режима си остава, дори и да сменяш режима на работа.Може би, само като сменяш батериите трябва отново да го активираш....
Извади батериите и пак пробвай, а може да РЕСЕТ -неш дистанционното от бутона ACL- най-долу в дясно, с нещо остро.
Сменях батериите, стигам до стъпка 2, но не се променя, ще пробвам да го ресетна, не знаех че и дистанционното се ресетва.
:) Много наивна глупост от моя страна, вместо да използвам бутона таймер за коригиране, аз използвах бутона за температура!
-
Здравейте ,монтираха ми 2бр. 20SRK/20SRC ZS-W.Надявам се въпроса да не е глупав ,но имам въпрос относно режима на отопление .Как е най-Добре да са разположени клапите и на коя степен да сложа струята да духа?
-
Клапите да сочат надолу, но не на последна степен, защото духа под себе си. Аз бих държал турбината на Ауто, но това си е въпрос на вкус.
-
Аз държа и двата ZS-a на 2-ра степен в режим отопление и клапите на 45 градуса.
-
Аз ползвам 3DAuto за клапите, Auto за турбината. След като тествах всички варианти този ми допадна най-много.
Но аз вклювам климатика като се прибера от работа, през деня не работи. С 3DAuto+Auto темперира по-бързо и равномерно стаята.
При постоянна работа Auto клапи + Auto турбина.
При тестването забелязах някои странности - При фиксирани клапи шума от движението им е по-висок от на auto клапи. Както и фиксираната степен на турбината не води до по-комфортна работа.
-
Аз имах проблем с клапите. След края на лятото при преминаване в режим отопление. Започнаха да скърцат и пукат при включване и изключване, както и ако компресора изключи понеже се свиват. Оказа се че тия който направляват струята наляво и надясно скърцат и припукват при въртене. Звучеше като 20 годишен климатик и през ноща дразнеше много. Пръснах ги с първото нещо което ми попадна под ръка - един дезодорант и спряха да пукат и климатика стана безшумен отново. Това обаче не е лубрикант и го направих само за теста да видя дали ще спре. За сега втора седмица шума не се е появил. Ако започне пак ще ги смажа нещо по хлъзгаво.
Става въпрос за осите на кото са закрепени самите клапи.
Изпратено от моят 2109119DG с помощта на Tapatalk
-
Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми
Ако ще пръскаш с нещо - силиконов спрей. Иначе тефлонова или силиконова грес. Тези клапи, има опция да не се местят при включване/изключване.