-
Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми
Моите също са W2.
Генади, аз съм с 5 машини. 3 35-ци, една 20-ка и една 50-ка. 20-ката е скоро монтирана, но другите работят напълно идентично и комфортно. 20-ката в детската като я гледам не е по-различна от останалите. Тиха и незабележима работа.
-
Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми
не се притеснявай - под нулата пак ще почнат он/офите :)
вдига минимума , прегрява помещението и оф-ва :lol:
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
Poco
не се притеснявай - под нулата пак ще почнат он/офите :)
вдига минимума , прегрява помещението и оф-ва :lol:
Не е сигирно, щом на +4 работи стабилно на 340W. Под -2 минимумът става около 380W, така че може да го покрие. На майка ми 25ZS-а, понеже бачкаше в къща, около 16-17м2, си покриваше минимума и рядко изключваше, настроен на 24гр.
-
прав си - при мен топлозагубите са минимални , та общо взето не взимам в сметката ,че климатиците работят в различни среди
в момента навън показва +0 , работи на 250в стабилно , вътре е 24.1гр , ама много скоро ще вдигне минимума и ще се почне наново
-
В момента е около 0 градуса. 20-ката държи стабилно около 220-30 вата от няколко часа. 50-ката покачи от 290 до 360.
-
Ще си позволя едно кратко включване, което може да бъде от полза на тези, които имат проблем с цъкащи втулки. В началото на тазгодишния отоплителен сезон, една сутрин пуснах 3-та степен на вентилатора и установих, че цъкането напълно изчезна, пробвах го и на другата машина(тъй като имам 2 7-ци) и там ефекта беше незабавен и така вече доста време. Не казвам, че при всеки ще се реши проблема по този начин, но не пречи да се пробва.
-
аз май напипах правилния резистор :lol:
в момента побелява изцяло питата преди да влезне в дефрост - без резистор на долни и горни 10см побеляване влиза в дефрост - и миналата зима си беше така
лошото е ,че баш тая нощ се падна -5 с мъгла и му се разказа играта от дефрости - през 45-50мин . Без резизстора просто щеше да е през 35мин по задание . Та трябва да изчакам малко по-нормално време да видя дали резултата ще ме задоволи.
Важното е ,че вътре е топло :lol:
-
Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми
-
нещо такова беше и при мен тая сутрин - със все висулките :lol: , че мъглата тая нощ беше разказала играта на всички климатици
иначе в нормален режим питата е чиста почти през цялото време - с цената на повечко дефрости де
-
Извинявам се за може би тъпият въпрос .Може ли да се увеличи скоростта на вентилатора на вътрешното тяло с някакви настройки понеже и на максимум си духа слабичко като сила на струята?
-
Цитат:
balaid74
Извинявам се за може би тъпият въпрос .Може ли да се увеличи скоростта на вентилатора на вътрешното тяло с някакви настройки понеже и на максимум си духа слабичко като сила на струята?
Нещо не е като трябва при теб......При максмална степен, ако си пред тялото ще ти отвее перчема:)....
Направи снимка на дистанционното.
-
Цитат:
Palev
Нещо не е като трябва при теб......При максмална степен, ако си пред тялото ще ти отвее перчема:)....
Направи снимка на дистанционното.
Мойте наблюдения са, че са софтуерно ограничени 7000 BTU и 9000 BTU и не духат както 12-ката, макар и вътрешните тела да са едни и същи до 18=ка. . Имам и 9-ка и 12-ка и 9-ката духа по-слабо.
-
Цитат:
balaid74
Явно софтуерно е вменено такова ограничение, въпреки зададеното от ДУ. При моя ZSX е същото. В момента е на трета степен на вентилатора, но струята е като на първа или втора. Това е след като е достигната зададената температура
-
Цитат:
daKity
Мойте наблюдения са, че са софтуерно ограничени 7000 BTU и 9000 BTU и не духат както 12-ката, макар и вътрешните тела да са едни и същи до 18=ка. . Имам и 9-ка и 12-ка и 9-ката духа по-слабо.
Всъщност точно за 12-ка става въпрос и в сравнение с друга 12-ка например Hitachi RAK 35 RPC/ RAC 35 WPC който имам в другата стая,си духа доста по-слабо
- - - - - - - - - -
Цитат:
Blago94
Явно софтуерно е вменено такова ограничение, въпреки зададеното от ДУ. При моя ZSX е същото. В момента е на трета степен на вентилатора, но струята е като на първа или втора. Това е след като е достигната зададената температура
Мислиш че си намалят скоростта на една и съща степен в зависимост от това дали е достигнал или не температурата си .......хмм
-
При достигане на температурата сваля степените на турбината, дори и да е ръчно зададена. Когато е необходимо я увеличава до зададената.