-
Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми
Цитат:
Първоначално публикувано от
kantonaa1
През 2018 г. сложих един 20 ZS-S. Първите две лета тази функция работеше и често я ползвах, но от третото лято спря и до днес не работи. 2021- ва се сдобих с още два 20 ZS-W, които са същите, но с новия фреон. При тях тази функция от самото начало не проработи. Явно има партиди платки с този дефект. Не е някаква драма, но е дразнещо.
Абсолютно прав си, дразнещо е, а и програмирането на седмичния таймер е удобство.
А на теб смениха ли ти платките, или не си ги занимавал? Аз още чакам от монтажната фирма да се свържат с мен.
-
Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми
Цитат:
HERUVIM
Абсолютно прав си, дразнещо е, а и програмирането на седмичния таймер е удобство.
А на теб смениха ли ти платките, или не си ги занимавал? Аз още чакам от монтажната фирма да се свържат с мен.
Не съм ги викал. Аз майстори търся само когато климатикът спре да изпълнява някоя от основните си функции- да топли или охлажда. Също и когато се наложи смяна на лагера на мотора на турбината. На един Дайкин и на един Панасоник са ми сменяли такива лагери.
-
Цитат:
kantonaa1
През 2018 г. сложих един 20 ZS-S. Първите две лета тази функция работеше и често я ползвах, но от третото лято спря и до днес не работи. 2021- ва се сдобих с още два 20 ZS-W, които са същите, но с новия фреон. При тях тази функция от самото начало не проработи. Явно има партиди платки с този дефект. Не е някаква драма, но е дразнещо
А твоите климатици имаха ли Wi-Fi модул? Питам, защото техника, който дойде от монтажната фирма каза, че Хевитата, на които има монтиран Wi-Fi модул правели конфликт с функциите на таймера. Сега чакам да ми пуснат Интернет в жилището и ще пробвам дали ще мога да ползвам функциите на таймера през Wi-Fi модула.
-
Вмирисват ли ви се климите?
Имам поглед върху две други марки, които се ползват безобразно и няма молекула кофти миризма, а двете вътрешни на тая щайга марка, които се обгрижват като малко дете, се разсмърдяват за седмица.
Едната щайга с нова турбина и дезинфекциран топлообменник се вмириса точно за седмица, като всяка нощ е оставян да работи на вент, след като е работил на охлаждане.
-
При мен се усеща от време на време, но не е натрапчиво а реално турбините не са чистени откакто съм ги купил преди 2 години и половина.
-
Цитат:
Rakeem
дезинфекциран топлообменник
И как е направено това?
-
Цитат:
Aleksandars
И как е направено това?
С пръскачка и 1л. коктейл от дезинфектанти + 1л. етилов спирт 95%, без грам вода, в последствие пак е пръскан 'през филтрите'.
Работата е там, че при други машини почистването е далеч по-скромно и нямам такива дертове.
Едната е ЛГ, която в момента се ползва он/офф през определени интервали, тъй като съм с малко дете и като го спра и остане да върти на самопочистване(15мин) чак приятно мирише, а не е чистен от година, освен филтри.
Това ако е хевито, няма да може да се стои в жилището.
-
Само ще кажа, че с това което си направил, само си замалазл положението... Миризмата идва от топлообменника...
-
Цитат:
Aleksandars
Само ще кажа, че с това което си направил, само си замалазл положението... Миризмата идва от топлообменника...
Колко повече, 2л. му изпръсках на този топлообменник, който и преди това си светеше от чистота.
-
Това, че отпред виждаш че "свети", не е = чист. Ако искаш нещата да се случат, необходимо е целия топлообменник да бъде свален и измит основно с препарати и водоструйка отвсякъде.
-
Цитат:
Rakeem
Колко повече, 2л. му изпръсках на този топлообменник, който и преди това си светеше от чистота.
Миризмата идва също и от кондензната вана,която ако се напълнила със гняс колкото и да го пръскаш топлообменника ,без да свалиш и измиеш кондезната вана винаги ще ти мирише.И при мен се появи лека миризма когато влезе в офф,но винаги след режим охлаждане го пускам поне 2 часа на режим само вентилатор,и след това му пускам почистване на алергени и няма проблем.Профилактика ще има чак наесен че сега не ми се занимава да викам фирмата(машината е гаранционна),а идва и време за море.
-
Цитат:
Rakeem
Имам поглед върху две други марки, които се ползват безобразно и няма молекула кофти миризма
Едната марка явно е LG, а коя е другата?
-
Моя вече 3то лято си работи , не съм го мил никога , само филтрите свалям - няма миризма никаква
-
2 Прикачен файл(ове)
Здравейте, активирах си WI-FI модула на климатика, но някои функции от меню "Опции" на приложението на телефона не знам за какво служат. Моля за съдействие, който знае да помага.
Първата функция е: "СИГНАЛ ЗА ИЗКЛЮЧВАНЕ". Когато я активирам ми излиза съобщение "Моля активирайте ф-ята "Напомняне за изключване" у дома."
Втората функция, която не знам за какво служи е: "ФУНКЦИЯ НАБЛЮДЕНИЕ". Третата функция е "СПЕЦИАЛНО ОХЛАЖДАНЕ" Прикачвам и два скрийншота. Прикачен файл 42948Прикачен файл 42949
-
Цитат:
HERUVIM
Здравейте, активирах си WI-FI модула на климатика, но някои функции от меню "Опции" на приложението на телефона не знам за какво служат. Моля за съдействие, който знае да помага.
Първата функция е: "СИГНАЛ ЗА ИЗКЛЮЧВАНЕ". Когато я активирам ми излиза съобщение "Моля активирайте ф-ята "Напомняне за изключване" у дома."
Втората функция, която не знам за какво служи е: "ФУНКЦИЯ НАБЛЮДЕНИЕ". Третата функция е "СПЕЦИАЛНО ОХЛАЖДАНЕ" Прикачвам и два скрийншота.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=42948&stc=1https://forum.setcombg.com/attachmen...id=42949&stc=1
Тези фунций въобще не ги гледай,те са за Diamond серията.Просто се наслади на удобството на отдалеченото командване на климатика.Само да спомена седмичен таймер през ДУ и фунцията SILENT не работят когато машината е с wi-fi модул.