Страница 205 от 206 ПърваПърва ... 155195203204205206 ПоследноПоследно
Резултати от 3,061 до 3,075 от общо 3078
Like Tree1925Одобрявам

Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми

Мистерията с този проблем започва да добива легендарен статут LN-a у нас без да е пипан вече много рядко цъка и се надявам въобще да не ми се налага да се занимавам.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2024

Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - въпроси, коментари, проблеми

Здравейте!

Изключих преди малко климатика от ДУ, за да проверя в какво състояние са филтрите, но без да изключа захранването от контакта. Когато отворих предния панел започна да мига лампичката на Timer в оранжево.
    Когато пуснах капака надолу, тя угасна. Предполагам лампичката сигнализира именно за това - че климатикът не е изключен от захранването при отворен капак?

П.П. Само да уточня, че намерих отговора в ръководството.
    Този пост е редактиран от Blago94; 23-06-25 в 15:44.

4. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от Rakeem Виж публикацията
    Смених турбината и втулката, и цъкането изчезна, а до последно си цъкаше постоянно, без оглед режима и скоростта.
    Огледах навсякъде(корпус, вана, турбина), но никъде нямаше следи да е трила някъде.
    А сега де
    кофти монтаж ,криви стени

5. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    кофти монтаж ,криви стени
    Може, с новата турбина ги изправих

6. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2023

Здравейте
    Ако може малко съдействие ,решил съм да взема 2 броя 20 zs-w.За спалня 14 кв,м
    И за кухня 15 кв,м .Подобрения хубава дограма с 3ен стъклопакет ,изолация на таван каменна вата .Стените нямат изолация,става въпрос за Шумен,етаж от къща.
    Ако може едно съдействие за цена на машина с монтаж(ориентировъчно) ,че тук ми се виждат малко нереални (говорим за стандартен монтаж).И дали 20 няма да са малки за помещенията.

7. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

иди в Радеви клима ,съвсем нормални цени монтират добре

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2024

Здравейте, климатика е SRK25ZS-WT, монтиран е преди месец и днес се сблъсках със следния проблем.
    Днес за първи път реших да използвам функцията SLEEP и за мое учудване тя не сработи. Правя го както е в инструкцията за употреба, задавам да се изключи след 2 часа, на ДУ изписва, че остават "2H", но след тяхното изтичане климатика не спира да работи. Също така още, когато задавам от ДУ двата часа, чува се звуковият сигнал, но индикатора на таймера не светва в жълто.
    Идентичен е проблема и при функциите OFF-TIMER и ON-TIMER, индикатора не светва в жълто, с тази разлика, че когато настройвам таймера при OFF-TIMER - при работещ климатик задавам той да се изключи в 22:00 ч и при натискането на бутона SET, той се изключва на момента.
    Странна работа... Имам чувството, че софтуера му е окашкан, иначе климатика си работи перфектно на охлаждане, като в момента тук е 40 градусова жега.
    Да направя и едно уточнение - същите функции ги изпробвах и при 9-ка Диамант в другата стая и там всичко си е наред, като на проблемния климатик пробвах да задам функциите и от двете дистанционни управления, да не би проблема да е в ДУ.
    И още едно уточнение - климатика не е с включен режим ALERGEN CLEAR, тъй като в Инструкцията за употреба пише, че когато е включен този режим, таймер функциите няма да работят.
    Също да уточня, че изключвах климатика от захранването, както и вадих батериите на ДУ.
    Естествено днес се обадих и на фирмата, която направи монтажа, като ми бе казано, че другата седмица техник ще се свърже с мен.
    Благодаря предварително за съвети мнения и коментари.
    Този пост е редактиран от HERUVIM; 27-06-25 в 20:42.

10. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2024

Здравейте пак, явно ще бера ядове с този модел. От няколко дена въпросният климатик при определени обороти от вибрациите му дрънчи транспортната решетка, ако не греша, че така се казва. Някъде малко по-назад в темата прочетох, че така се казва въпросната решетка, която на този модел се състои от 5-6 метални вертикални пръчки с кръгло сечение и още толкова хоризонтални, които са хванати с три винта на цялата задна страна на климатика, за да пазят при транспортиране топлообменника. Ако се заблуждавам, че това е транспортната решетка, моля поправете ме.
    Та въпроса ми е мога ли да я махна тази решетка и махането и ще пречи ли на работата на климатика?
    И ако трябва да се премахват тези решетки преди монтаж на климатици, защо монтажниците не са ги махнали. Заедно с този модел ми монтирха и 9-ка Диамант, като и неговата решетка си стои.
    И още един въпрос си задавам - тази решетка ако си остане, няма ли да пречи зимно време, когато стане обледяване на топлообменника?

11. Member
    Тук е от
    Feb 2023

тази решетка се маха преди монтажа - така че махни я

12. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2024

Цитат Първоначално публикувано от Poco Виж публикацията
    тази решетка се маха преди монтажа - така че махни я
    Интересно, защо монтажниците не са ги махнали

13. Member
    Тук е от
    Feb 2023

щото ще им отнеме цяла минута , а те са бързали за важна международна среща

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2024

А по въпроса за таймер функциите никой нищо не казва

16. Member
    Тук е от
    Feb 2023

не би трябвало да е такова поведението

аз ги ползвам и двете функции и си работят коректно , пробвай пак с изключване и батерии на дистанционното - за повечко време - примерно цяла нощ , но ако не стане може да се свържеш с монтажната фирма - възможно е самото дистанционно да дава грешни команди

17. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2024

Цитат Първоначално публикувано от Poco Виж публикацията
    но ако не стане може да се свържеш с монтажната фирма - възможно е самото дистанционно да дава грешни команди
    Аз още в петък се свързах с монтажната фирма и ми беше казано, че техен техник ще се свърже с мен, а относно дистанционното - понеже имам в другата стая 9-ка Диамант и дистанционните са еднакви пробвал съм и с другото, но пак не става. В същото време съм пробвал и с двете ДУ да задам функциите на Диаманта и там няма проблеми и с двете ДУ. За мен е фабричен дефект на платката и би трябвало да я подменят.

18. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2015

Цитат Първоначално публикувано от HERUVIM Виж публикацията
    Аз още в петък се свързах с монтажната фирма и ми беше казано, че техен техник ще се свърже с мен, а относно дистанционното - понеже имам в другата стая 9-ка Диамант и дистанционните са еднакви пробвал съм и с другото, но пак не става. В същото време съм пробвал и с двете ДУ да задам функциите на Диаманта и там няма проблеми и с двете ДУ. За мен е фабричен дефект на платката и би трябвало да я подменят.
    През 2018 г. сложих един 20 ZS-S. Първите две лета тази функция работеше и често я ползвах, но от третото лято спря и до днес не работи. 2021- ва се сдобих с още два 20 ZS-W, които са същите, но с новия фреон. При тях тази функция от самото начало не проработи. Явно има партиди платки с този дефект. Не е някаква драма, но е дразнещо.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond
    От rosswen във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 1996
    Последно: 14-07-25, 21:46
  2. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRCZS-S
    От plamenof във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 657
    Последно: 30-07-24, 09:58
  3. Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 35 ZS-W Premium не поддържа температурата в стаята
    От mar7ooo във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 29-01-23, 14:54
  4. mitsubishi heavy industries srk / src 20 zs-s или 25 zs-s
    От Dani във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 3
    Последно: 28-10-18, 22:55
  5. Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC 35ZJP-S
    От Macabre във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 26
    Последно: 14-11-13, 14:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе