Мистерията с този проблем започва да добива легендарен статутLN-a у нас без да е пипан вече много рядко цъка и се надявам въобще да не ми се налага да се занимавам.
Мистерията с този проблем започва да добива легендарен статутLN-a у нас без да е пипан вече много рядко цъка и се надявам въобще да не ми се налага да се занимавам.
Здравейте!
Изключих преди малко климатика от ДУ, за да проверя в какво състояние са филтрите, но без да изключа захранването от контакта. Когато отворих предния панел започна да мига лампичката на Timer в оранжево.
Когато пуснах капака надолу, тя угасна. Предполагам лампичката сигнализира именно за това - че климатикът не е изключен от захранването при отворен капак?
П.П. Само да уточня, че намерих отговора в ръководството.
Този пост е редактиран от Blago94; 23-06-25 в 15:44.
Здравейте
Ако може малко съдействие ,решил съм да взема 2 броя 20 zs-w.За спалня 14 кв,м
И за кухня 15 кв,м .Подобрения хубава дограма с 3ен стъклопакет ,изолация на таван каменна вата .Стените нямат изолация,става въпрос за Шумен,етаж от къща.
Ако може едно съдействие за цена на машина с монтаж(ориентировъчно) ,че тук ми се виждат малко нереални (говорим за стандартен монтаж).И дали 20 няма да са малки за помещенията.
иди в Радеви клима ,съвсем нормални цени монтират добре
Здравейте, климатика е SRK25ZS-WT, монтиран е преди месец и днес се сблъсках със следния проблем.
Днес за първи път реших да използвам функцията SLEEP и за мое учудване тя не сработи. Правя го както е в инструкцията за употреба, задавам да се изключи след 2 часа, на ДУ изписва, че остават "2H", но след тяхното изтичане климатика не спира да работи. Също така още, когато задавам от ДУ двата часа, чува се звуковият сигнал, но индикатора на таймера не светва в жълто.
Идентичен е проблема и при функциите OFF-TIMER и ON-TIMER, индикатора не светва в жълто, с тази разлика, че когато настройвам таймера при OFF-TIMER - при работещ климатик задавам той да се изключи в 22:00 ч и при натискането на бутона SET, той се изключва на момента.
Странна работа... Имам чувството, че софтуера му е окашкан, иначе климатика си работи перфектно на охлаждане, като в момента тук е 40 градусова жега.
Да направя и едно уточнение - същите функции ги изпробвах и при 9-ка Диамант в другата стая и там всичко си е наред, като на проблемния климатик пробвах да задам функциите и от двете дистанционни управления, да не би проблема да е в ДУ.
И още едно уточнение - климатика не е с включен режим ALERGEN CLEAR, тъй като в Инструкцията за употреба пише, че когато е включен този режим, таймер функциите няма да работят.
Също да уточня, че изключвах климатика от захранването, както и вадих батериите на ДУ.
Естествено днес се обадих и на фирмата, която направи монтажа, като ми бе казано, че другата седмица техник ще се свърже с мен.
Благодаря предварително за съвети мнения и коментари.
Този пост е редактиран от HERUVIM; 27-06-25 в 20:42.
Здравейте пак, явно ще бера ядове с този модел. От няколко дена въпросният климатик при определени обороти от вибрациите му дрънчи транспортната решетка, ако не греша, че така се казва. Някъде малко по-назад в темата прочетох, че така се казва въпросната решетка, която на този модел се състои от 5-6 метални вертикални пръчки с кръгло сечение и още толкова хоризонтални, които са хванати с три винта на цялата задна страна на климатика, за да пазят при транспортиране топлообменника. Ако се заблуждавам, че това е транспортната решетка, моля поправете ме.
Та въпроса ми е мога ли да я махна тази решетка и махането и ще пречи ли на работата на климатика?
И ако трябва да се премахват тези решетки преди монтаж на климатици, защо монтажниците не са ги махнали. Заедно с този модел ми монтирха и 9-ка Диамант, като и неговата решетка си стои.
И още един въпрос си задавам - тази решетка ако си остане, няма ли да пречи зимно време, когато стане обледяване на топлообменника?
тази решетка се маха преди монтажа - така че махни я
щото ще им отнеме цяла минута , а те са бързали за важна международна среща![]()
А по въпроса за таймер функциите никой нищо не казва
не би трябвало да е такова поведението
аз ги ползвам и двете функции и си работят коректно , пробвай пак с изключване и батерии на дистанционното - за повечко време - примерно цяла нощ , но ако не стане може да се свържеш с монтажната фирма - възможно е самото дистанционно да дава грешни команди
Аз още в петък се свързах с монтажната фирма и ми беше казано, че техен техник ще се свърже с мен, а относно дистанционното - понеже имам в другата стая 9-ка Диамант и дистанционните са еднакви пробвал съм и с другото, но пак не става. В същото време съм пробвал и с двете ДУ да задам функциите на Диаманта и там няма проблеми и с двете ДУ. За мен е фабричен дефект на платката и би трябвало да я подменят.
През 2018 г. сложих един 20 ZS-S. Първите две лета тази функция работеше и често я ползвах, но от третото лято спря и до днес не работи. 2021- ва се сдобих с още два 20 ZS-W, които са същите, но с новия фреон. При тях тази функция от самото начало не проработи. Явно има партиди платки с този дефект. Не е някаква драма, но е дразнещо.