Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZS-W Premium - обсъждане
Цитат:
Първоначално публикувано от
Rakeem
Ами те хората са си го написали, 20-ка за 15кв. 25ца за 20кв..
Като сложите 25ца в 16кв. спалня, с гаредороб който отнема към 2кв. и резултата е мрънкане по форумите.
Аз не се интересувам толко то тия климатици, ама и аз разбрах, че тия Хевита не обичат да се преоразмеряват.
Няма никакво значение 20 или 25 или 35 и в 15 или в 20 или в 30кв.м. се сложи, ще работи винаги по един и същи начин - тръгни/спри. Освен ако не е в къща без изолация или не му докарате топлозагуби над киловат и половина при външни над нулата. Или с други думи над 7..8kWh / 24h по ватметъра на контакта на климатика.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Toshiro
Здравейте, открих как да работя с климатика, така че да ми е комфортно и изгодно.
Преди две седмици "изглеждаше" доволен, сега защо си разочарован отново? На ауто ли си държиш вентилатора, на какво задание (температура)?
При 20 градуса зададена темп. и ауто вент. няма как да не е он-офф, ако това си му задал.
Без отопление колко градуса е в стаята?
Температурите паднаха и климатика си промени начина на работа. Не очаквах такъв финт. Вент. е на 3та степен. Заданието е 20 градуса. В момента е -1 навън.
Гледайте си средния разход на час и дали зададената температура се поддръжа и ако има отклонения в какви граници, а не колко пъти влизал в on/off.
Нищо лично, но при задание 20гр. не са много машините, които няма да работят като конвенционалки.
Докато е изключил е некомфортно в стаята. Китайското ми термометърче е бавно и не може да установи промяна. Пробвах да вдигна заданието за температура. Събудих се с потен чаршаф.
Ясно ми е, че е това положението вече. Машината няма никаква гъвкавост и е доста претенциозна.
Няма пълно щастие, моите китайски термоментърчета дават 1 - 1.5C разлика по-ниска, темп. спрямо НЕкитайските ми. И на мен ми е комфортно да си спинкам на 20C и за това не обръщам внимание на on/off-и.
Като дайде момента в който да си работи без да изключва, ще се почнат дефрости, пъшкане, кюхкане, пък и сметката за ток накрая няма да ми хареса.
Ползвай си машината с кеф и както ти е кеф и не и обръщай толкова внимание, тя си знае работата. Достатъчно добра е.
Toshiro
Щом го държиш на 20 гр. и изключва, намали му вента на 1-ва, 2-ра, задай му и SILENT режим да не се развърта.На 3-та степен на вента, компресора се развърта почти до 90 % от максимума, вкарва ти ненужно к-во топлина и изключва и се получава един порочен кръг......
Вдигаш температурата на 24, махаш чаршафа, свикваш да спиш на топло (може и гол).
Хем ще ти падне разхода, хем няма да ти се смеят, че си държиш климатика на 20 градуса.
Има много климатици които могат да работят добре в малки помещения с ниско задание.
Дайкинките със сигурност могат, другите са Мидея и техните производни, Кг модела на Фуджитсу.... Абе май са по малко машините които не могат да работят в малки стаи. Обикновено тези които си покачват минимума (МХИ и Тошиба) и тези със заводски висок минимум.
Ти си се натресъл точно на машина която не става за малка стая. Дори и 20-ка да си беше взел, все тая.
То и аз се натресох един път с такъв де.
не е възможно флагмана на МХИ да работи така ,това ще да е кофти монтаж и лошо разположение на вътрешното тяло
На всяка степен на вентилатора е едно и също развъртането. Сайлънт не прави нищо. Наистина машината е достатъчно добра за парите си и няма пълно щастие. Скоро бях на гости и ни топлеше фуджицу някакво за около 2000 лева и духаше студена струя, но в помещението беше 22гр.
Като искаш ниско задание и по малко ОН/ОФФ-и, свикваш с по хладната струя.
Няма как.
Аз не виждам как, който и да е климатик - може хем да си е постигнал заданието, хем да духа топло, хем да не качва температурата в стаята, хем да не влиза в on/off.
Имате някакви нереални очаквания.
може но трябва да е с добре написан софтуер и правилно оразмерен .. минимума да е под 200 вата ,по възможност под 150( да не изключва или поне да не е често ) ,тоя минимум не трябва да се покачва или да не е рязко ( такъв е случая с МХИ-то на колегата + преоразмеряване ) и да има много ниски дебити (слаба топла струя ) ..
Дам, сайлънта при zs са го прецакали, нищо не ограничава. При предния zm макс 600W, при -10° макс 450W. Задаваш 30° и си имаш инвертор като паднат под нулата. ( е не всеки път се получаваше)