Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond
  Повярвайте, че когато стане необходимо(през зимата) ще си дават точно толкова зор, колкото ви трябва. Точно с ZSX-Diamond няма да измръзнете, дори ако стане - 20 за някой и друг ден. Ако очаквате обаче 24/7 27 градуса или повече в стаята - това е нереалистично(освен ако не живеете в пасивна къща с рекуператор и поне 20 см външна изолация), непрактично и нездравословно.
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
HRS9  
 Повярвайте, че когато стане необходимо(през зимата) ще си дават точно толкова зор, колкото ви трябва. Точно с ZSX-Diamond няма да измръзнете, дори ако стане - 20 за някой и друг ден.

Силно се надявам да сте много прав.
  Това, което търсите е калорифер или конвенционален климатик (он/офф). Няма как да очаквате такова поведение от адекватен хиперинвертор. Като цяло това е идеята на този тип климатици - да дават толкова, колкото е необходимо. Настройте климатика на 1-ва степен вентилатор, максимални градуси и отворете прозорците, след което пак можете да премерите струята и тя ще е по-топла. Дали ще е гореща - това е субективна мерна единица, която е индивидуална за всеки човек. Но, когато застудее, машината ще ви топли повече от адекватно, в това няма две мнения (освен, ако няма дефект, разбира се, но от дотук предоставената информация, това не изглежда да е така).
  Искам да питам за този даймънд: Хиперинверторен климатик Mitsubishi Heavy SRK35ZSX-W/SRC35ZSX-W Diamond, 12 000 BTU, Клас A+++/A+++.Стаята ми е 28м2 , височина 3,20м,добре изолирана с 5 камерна дограма на  прозорците(около 6м2),изток-запад.Дали на топло ще ми е достатъчен.Държа около 23 градуса?
  Не просто достатъчен, а ПРЕДОСТАТЪЧЕН, аз отоплявам 28м2(хол 16 + спалня 12) в апартамент със  ZSX-W Diamond, 7000 BTU.
  Благодаря за отговора,ако някой има и други впечатления,ще се радвам да ги сподели!Хиперинверторен климатик Mitsubishi Heavy SRK35ZSX-W/SRC35ZSX-W Diamond, 12 000 BTU, Клас A+++/A+++.
  Впечатления има 136 страници, но тъй като явно ви мързи да ги прочетете обърнете внимание на следното мнение на Arislan 11-11-24, 09:52 #1828, това е най-качественото мнение в цялата тема за модела и описва чудесно възможностите му на база реално направени тестове в   сравнително тежки условия( 12-ката при него се е справяла сама в 60 квадратни метра, 4 външни стени и смехотворна изолация от депрон няма и 1 сантиметър , никакви топлещи съседи,с разход за Януари 420 киловата, 0.564 на час средно) за другите флагмани на марките, никой поне тук не е споделял подобно ЧУДО.
  някой обърна ли внимание на височината - 3.20м?
живял съм 10 г. на височина 3.30 и знам какъв ад е да се стопли...
  Височината не е проблем с оглед квадратурата, проблем ще е ако монтажистът го бодне на 20см от тавана.
Климатик се монтира до 2.4м. от пода, оптимално.
  - - - - - - - - - -

Цитат:

Първоначално публикувано от 
HERUVIM  
 Силно се надявам да сте много прав.

Много е прав.
  Моят Хеви винаги започва лежерно в началото и доста след това, евентуално, започва да се пъне, не веднъж съм го хващал да го прави, след като помещението е темперирано, което е нонсенс(напъне се и излезе в офф), докато ЛГ-то винаги се пъне в началото и след това го кара лежерно.
Плюсът е, че подобно поведение(при Хевито) е по-щадящо за компресора и го приемам като плюс.
  За модела от заглавието на темата ли става въпрос или за друг модел на марката?
  За мултисплит 50ка с външно като на Даймънд и вътрешни Премиум, всички са един дол дренки като алгоритъм на работа.
Чудех се дали да не сложа Даймънд вътрешни, но те са с по-висок топлообмен спрямо Премиума и съвсем щеше да се предобри работата.
  Кой е точно модела на външното, защото тези които в момента се предлагат няма външно като на даймънд, серията на мултитата e ZS-W от 30 до 100, само 125 е ZM-S. При мен Даймънд седмица в хол 16 кв + спалня 12 кв. с вътрешна изолация и южно изложение при настройка 22/23 прави ОФ само в преходните сезони, през зимата дори на затворена врата към спалнята си работи постоянно. Премиумите обаче ми работят ОН/ОФ и през зимата.