Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond
Цитат:
Първоначално публикувано от
dimjek
При положение, че има вече 3-4 примера, как след натискане на вътрешното тяло към стената в различни негови краища и тракането спира..... за мен проблема е в монтажа!
Изпратено от моят BLA-L29 с помощта на Tapatalk
Може и така да е. Явно са по-деликатни в това отношение, докато при други машини явно не влияе така и не тракат, дори и некадърно монтирани. Явно конструкцията им е такава, че изискват повече внимание при монтажа. Макар че, на моя ZSX не беше закопчана една от щипките и нямаше чаткане. Само по време на дефрост пукаше повече, отколкото е нормално. След като закопчах щипката и пукането при дефроста изчезна. :) Между другото, на майка ми ZS в горен ляв ъгъл е леко напънато от тръбите и има известно разстояние между стената и гърба на машината, но въпреки това не съм чувал такова нещо, а се заслушвам всеки път, заради немалкото оплаквания. Може и някой път да се е обаждало, но аз лично никога не съм чувал, а и майка ми не се е оплаквала. Спи при машината. Наострила е слух и веднага споделя, ако има нещо. Да не й е убягнало, според мен. :)
Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond
Цитат:
rosswen
Може и така да е. Явно са по-деликатни в това отношение, докато при други машини явно не влияе така и не тракат, дори и некадърно монтирани. Явно конструкцията им е такава, че изискват повече внимание при монтажа. Макар че, на моя ZSX не беше закопчана една от щипките и нямаше чаткане. Само по време на дефрост пукаше повече, отколкото е нормално. След като закопчах щипката и пукането при дефроста изчезна. :) Между другото, на майка ми ZS в горен ляв ъгъл е леко напънато от тръбите и има извесбо разстояние между стената и гърба на мшината, но въпрвки това не съм чувал такова нещо, въпреки че се заслушвам всеки път, заради немалкото оплаквания. Може и някой път да се е обаждало, но аз лично никога не съм чувал, а и майка ми не се е оплаквала. Спи при машината. Наострила е слух и веднага споделя, ако има нещо. Да не и е обягнало, според мен. :)
Според мен не е до модела! Колкото познати имам с моделите на MHI, нямат оплаквания от шум и тракане. И във форума има много доволни потребители, включително и ти Рос.
П. П. Не споря с никой, просто исказвам мнение на лаик.
Изпратено от моят BLA-L29 с помощта на Tapatalk
Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond
В нашия град, всеки който е с такава машина е много доволен. Без да преувеличавам, повечето от тях казват че по-тих климатил не са виждали/чували. Като цяло, е всеобщо мнение, че е доста тих. Комшиите на майка ми, които са на парно, винаги се удивляват как може климатик да не вее яко, да е толкова тих и в същото време да топли толкова. :) Имам и няколко приятелчета с 25 и 35ZSX-W, като единия топлия 45м2 с него, супер доволни са.
Ако причината е в монтажа на вътрешното към стената би трябвало да затрака още с първоначалното пускане. Като че ли оплакването идва след месец употреба. Даже при смяна на втулка тракане няма, появява се след седмица две.
При мен един и същи човек монтира четири mhi наведнъж.
С два има проблем, а с два няма.
Човека го гледах докато смени турбината и си разбира от работата.
Изпратено от моят SM-A600FN с помощта на Tapatalk
Не може всеки един проблем с някоя машина да се приписа на мотажника.Тук има не малко монтажници, които претендират да са много добри.Никой от тях не каза "правилните стъпки за закачане са това това и това" Всички знаят само калпави монтажници и криви стени.Е добре де не всички имаме гипскартон на стената.10 години съм закачал кухни и съм монтирал мебели по стени, аз изцяло права стена не съм виждал.Утре, разбираемо защо не сега, ще кача снимки да се види, колко е крива моята стена(доста крива), но моята машина още не се е разтракала.Но аз съм сигурен, че все някога ще се разтрака.Това, че няколко човека натискат в горен ляв ъгъл и хоп спира да трака въобще не означава, че монтажника е виновен.Ами ако всичко си е както трябва, и с натискането не се изправя машината, а се усуква, и по този начин обира хлабината на втулката и спира да трака?Вярно, че наистина кадърните хора са малко, но почва да се прекалява с преписване на вината върху монтажниците.
Цитат:
raptor1987
Не може всеки един проблем с някоя машина да се приписа на мотажника.Тук има не малко монтажници, които претендират да са много добри.Никой от тях не каза "правилните стъпки за закачане са това това и това" Всички знаят само калпави монтажници и криви стени.Е добре де не всички имаме гипскартон на стената.10 години съм закачал кухни и съм монтирал мебели по стени, аз изцяло права стена не съм виждал.Утре, разбираемо защо не сега, ще кача снимки да се види, колко е крива моята стена(доста крива), но моята машина още не се е разтракала.Но аз съм сигурен, че все някога ще се разтрака.Това, че няколко човека натискат в горен ляв ъгъл и хоп спира да трака въобще не означава, че монтажника е виновен.Ами ако всичко си е както трябва, и с натискането не се изправя машината, а се усуква, и по този начин обира хлабината на втулката и спира да трака?Вярно, че наистина кадърните хора са малко, но почва да се прекалява с преписване на вината върху монтажниците.
Интересно как , ако панела е плътно прилепнал към планката/стената ще усучеш цялото тяло и да убереш луфт във втулката при натиск с палец.
В горен ляв ъгъл фугата(до стената) ми беше 7-8мм. а в долен ляв 3 ? А това че половината жлебове не бяха щракнати и фугите криви ? Щом стената ти е крива може би имаш късмет , то само от това обира 5-6мм. луфт на втулката. Има мегдан :)
Цитат:
raptor1987
Ами ако всичко си е както трябва, и с натискането не се изправя машината, а се усуква, и по този начин обира хлабината на втулката и спира да трака?
Е тука е разковничето.
И пакета тръболяци, като не с свободен и натяга цялото тяло......
Не е ли по логично да си зададем следния въпрос : На колко човека тракането е спряло след смяна втулки и турбини ?
Крокодиле, нито един от оплакващите се не спомена да е проверил, дали вътрешното тяло виси свободно на базата. Няколко пъти е коментирано защо се тръгва от там. Трябва ли всеки път да пишем едно и също?
Цитат:
Mig82
Не е ли по логично да си зададем следния въпрос : На колко човека тракането е спряло след смяна втулки и турбини ?
Отговорът е "НА НИКОЙ", но при някои се е случило въпреки това :))
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Цитат:
Mig82
Интересно как , ако панела е плътно прилепнал към планката/стената ще усучеш цялото тяло и да убереш луфт във втулката при натиск с палец.
Много лесно.Вътрешното тяло не се захваща в четирите краища на машината, а по на вътре.И това според мен е с цел точно, защото ако е много крива стената, тялото ще се усуче.Планката е по-малка от машината и куките са по на вътре от краищата, като по този начин дори да е крива стената то разтоянието между дветее точки на закачане е прекалено малко за да усуче машината.Виж колко мърда при мен.И всичко е закачено.
Това, че половината жлебове не са били закачени вече си е от монтажника.Но де...а, нали са четири дюбела, закачаш тялото на куките горе, пускап го леко и то само си закача в долния край, какво толкова има за объркване не мога да разбера.
Цитат:
raptor1987
Е добре де не всички имаме гипскартон на стената.10 години съм закачал кухни и съм монтирал мебели по стени, аз изцяло права стена не съм виждал.Утре, разбираемо защо не сега, ще кача снимки да се види, колко е крива моята стена(доста крива), но моята машина още не се е разтракала.
А може би логиката е, че не тракат при тия с киривите стени, защото вътрешното е леко усукано.:smiley:
Цитат:
Jack Krauser
А може би логиката е, че не тракат при тия с киривите стени, защото вътрешното е леко усукано.:smiley:
Чесно да ти кажа претендирам, че въпреки кривата ми стена не е усукано вътрешното.При закачане с лекота си затана на куките и долните щипки, без да има нужда от натискане,подравняване, подпиране и каквото и да е било.
Цитат:
raptor1987
Чесно да ти кажа претендирам, че въпреки кривата ми стена не е усукано вътрешното.При закачане с лекота си затана на куките и долните щипки, без да има нужда от натискане,подравняване, подпиране и каквото и да е било.
Все пак, аз останах с впечатление, че твоята машина няма проблеми?