Re: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond
Здравейте, не знам дали съм в правилната тема, но искам да се похваля с един подов Mitsubishi Heavy Industries SRF / SRC 25 ZMX-S., Които заместват стенен от същата марка.
Засега съм доволен, но ме дразни обдухването когато е оф,усеща се доста като се надвесиш над него.
Ако някои знае лечение за по слаба струя моля да сподели.
Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond
Да точно така, но при мен се усеща само ако съм надвесен над него, други забележки нямам.
аз имам лесно решение - не се надвесвай над него
Да но на стенните се спира турбината, а тук не е тъка.
Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond
Цитат:
Първоначално публикувано от
Alexi
аз имам лесно решение - не се надвесвай над него
Взе ми думите от устата.
[mention]plamen_gr [/mention] , и при стенните не спира турбината при офф. Имам и ZMX, и ZSX.
Скоростта на турбината, в режим "следене" не може да бъде променяна. Просто послушайте съвета на Алекси.
Долната клапа отворена ли е?
Не,щом спре компреспра долната клапа се заваря а горната е във вертикално положение.
1 Прикачен файл(ове)
Като се отвори долната въздушния поток се разпределя през двете и съответно става по-слаб.
Виж в инструкциите, мисля че имаше начин двете да отворени постоянно.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=35784&stc=1
Пробвай на ръчна скорост на вентилатора напр. втора.
1 Прикачен файл(ове)
plamen_gr при стенните им опция за настройка на турбина при off. Пробвай дали ще стане и при теб.
Re: Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond
А как да стигна до тези настроики на вентилатора?
Цитат:
Aleksandars
rosswen, съгласен съм теб изцяло. 20ZSX е кощунство да бъде монтирано в помещение по малко от 20m². Въпреки, че хората си го искат и в по-малки помещения, но предварително са запознати с минусите на комбинацията (хардуер, параметри, помещение).
Може ли да дадете повече инфо, относно минусите на комбинацията (хардуер, параметри, помещение) на 20ZSX в помещение по - малко от 20 кв.м.?
Цитат:
tteodor
Може ли да дадете повече инфо, относно минусите на комбинацията (хардуер, параметри, помещение) на 20ZSX в помещение по - малко от 20 кв.м.?
Ще работи включи/изключи, а голямата клапа не е от най-безшумните (вдига се и се сваля при он/офф). Ако имате по-големи загуби и в 15-17м2 може да работи без да изключва или ако държите по-високо задание - 24-25гр.
Работата е режим он/офф - не е полезна за машината (компресор и др. агрегати) ли?; консумацията на ток е повече ли - при развъртане на компресора в режим он?; други негативи?.
За дискомфорта при движение на голямата клапа, ми се разясни.
За мен, проблем е единствено, ако има допълнителни неприятни шумове. Имам една в спалнята, почти винаги работи он/офф, но ненатрапчиво. Вече 6-та година кара, работи непрекъснато и на отопление, и на охлаждане. За сега няма абсолютно никакви проблеми с машината, а разходът си е съвсем приличен.