Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond
То ти ако се притесняваш от ОН-ОФФ.
Имаш си вълшебни врати за отваряне - 5бр. видях.
Че и със ZSX.
Не знам колко хоризонтално застават жалюзите.
Бих го монтирал на 50-60см под горните ръбове на вратите.
Или от тавана на 110-120см.
Могат ли на ZSX да стоят хоризонтално?
Цитат:
Първоначално публикувано от
zxc0
То ти ако се притесняваш от ОН-ОФФ.
Имаш си вълшебни врати за отваряне - 5бр. видях.
Че и със ZSX.
Не знам колко хоризонтално застават жалюзите.
Бих го монтирал на 50-60см под горните ръбове на вратите.
Или от тавана на 110-120см.
Могат ли на ZSX да стоят хоризонтално?
Могат. Горе-долу като в режим охлаждане. При това се получава доста добре, заради "лопатата". Разликата е 5 градуса, спрямо режим охлаждане.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...1af2a3a9a9.png
Е, едно е 13м2, друго е 25м2.
При това положение може да се постигне затопляне на антрето и двете помещения които ще са срещу климатика. Демек, нужника и спалнята 13м2.
Друг е въпроса дали това е най-подходящата машина. Ако и тези са с хистерезис като на ZS по ското не.
По-гъвкави са от ЗС. С по-ниски минимуми, по-висока мощност и т.н. След покачването, минимумът става 250W, не 400W като при ZS. Отделно няма продължително развъртане след офф. Абе не вярвам тази машина изобщо да изключи под +12гр.
Цитат:
Първоначално публикувано от
rosswen
По-гъвкави са от ЗС. С по-ниски минимуми, по-висока мощност и т.н. След покачването, минимумът става 250W, не 400W като при ZS. Отделно няма продължително развъртане след офф. Абе не вярвам тази машина изобщо да изключи под +12гр.
Идеално.
Мен друг вариант ми се завъртя в главата. Ама е ОФФтопик.
:offtopic:
С МЕ MSZ-FH35VE или 25, ще може с половината клапа да си топли антрето (насочена надолу) а с другата половина да праща топлина към тоалетната (насочена към нея)
И това е вариант. А и машината има запас.
мда и като се кротне на 2ра степен на турбината ( на ауто работи само на нея ) и почва едно топлене ..
:) ха и аз си мислех за намаляването на вентилатора и веднага ми светна за едни климатици дето не си намалят вентилатора и от дефекта ще стане ефект, ама нали темата е за ZSX та реших тактично да си премълча.
Между друго някой замисли ли се и режима на охлаждане, ама нали сега е важно да спестяваме едни 200-300лв!!!
п.п forski, в кое населено място ще се слага климатика?
Аз не мисля, че в такава ситуация е удачно машината да се държи на авто вентилатор. Каквато и да е тя.
- - - - - - - - - -
А по-важно в случая ще е когато е на фиксирана степен на вентилатора да работи винаги на степента на която си го сложил, а не да намалява оборотите с приближаване на заданието.
Населеното място е с.Сенник (Севлиево) по-принцип последните няколко зими са доста меки, в сравнение с това което беше преди години!
Най ниските температури се въртят в порядъка на -10/15 градуса за няколко седмици. Абе последно най студено е задържало до към -10, инъче долу в Севлиево и до -30 е стигало, но отдавна не помня да са ставали такива студове!
- - - - - - - - - -
За спестяване на 200-300лв. не се говори, мога да взема и 35-цата, това не е проблем. Щом тя е по-подходящия вариант спрямо помещението ще поръчам нея, разбира се че освен за топлене зимата, ще се използва и за охлаждане през лятото :)
Благодаря за точния и изчерпателен отговор колега, тази опция за запазване на зададената степен на турбината опомената ли е по-някакъв начин в тех.характеристики на машината ?
- - - - - - - - - -
Или тази информация трябва да я търся от търговец, вносител, фирма за монтаж и т.н.
Цитат:
Или тази информация трябва да я търся от търговец, вносител, фирма за монтаж и т.н.
Те не знаят.
Чети форума.
За интересуващите се горе-долу на какъв минимум може да работи 20-35 модела, при външна температура 34-35гр. (при която се посочват параметрите на охлаждане).
https://youtu.be/VlNldM3iqw4
Да бе на максимален вентилатор ли е това.