1 Прикачен файл(ове)
Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond
На инверторните MHI, дали премиум или диамант им дават максимално време на пълна мощ (High Power) 15 минути! Ако това е дълго време.....Предполагам и при другите марки климатици положението не е е по-различно.Затова максимума не е добре да се гледа, особенно при +7 градуса, за да не остане човек разочарован, който е решил да се топли на максимум обороти с дни при -10 градуса.Предполагам и затова таблиците с капацитета на MHI са показани точно в диапазона на нормалната работа на климатика, а не максимум.
Една от причините хардуера да е по-солиден може би е, че работи до по-ниска температура -20 градуса.
Другата причина да е по-солиден хардуера, че с по-дългия път фреона взима от околната среда максимално к-во топлина и така компресора не се налага да се форсира, а оттам и да става по-неикономичен климатика.
Модела преди моя, ZD-S (20-ката е била с 32 кг. и 900 гр.R410), е работил до -5 градуса, толкова е показан в графиката, тогава нямаше още таблици за капацитет.На моя модел ZG-S, добяват само 3кг тръбен път, всичко останало остава същото (компресор и к-во фреон), и долната граница се вдига до -15 градуса.
Та, виж +3кг какво правят.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=36417&stc=1
По-солиден е, защото е по-висок клас. Предходните серии бяха до -15, но също бяха по-солидни, което е съвсем нормално. За работата на максимал, цитираш режим "Хай Пауър", който е програмирана функция. При нормална работа, без да е включен този режим, ако има нужда машината може да работи на много висока мощност, колкото и е необходимо. Таблиците са си таблици, гледал съм ги и съм ги смятал още от сериите ZGX и т.н. От тях можеш да направиш едно генерално заключение, че Хеви запазват добре мощност при отрицателни температури. Разлика между средния и високия клас има голяма, от личен опит го казвам. Не, че средният е лош, даже напротив. Просто разликата между двата класа не е толкова малка, колкото изглежда във въпросните таблици.
Стара селска къща е, строена е 30-те години на миналия век, външните стени са тухла единичка с дебелина на стената около 50см.
Антрето е по-малко като квадратура но в основата си, при входната врата е много високо, защото къщата е частично повдигната, на две мази, и от входната врата има стълбище към стаите.
- - - - - - - - - -
Това по-повод коментара на колегата за проектанта на къщата, довечера ще направя няколко снимки за да се добие по-ясна представа :)
Цитат:
Първоначално публикувано от
rosswen
Разлика между средния и високия клас има голяма, от личен опит го казвам..
Има............. цели 900 лв разлика:)
Истината е, че производителите търсят начин да продават повече, ето преди 13 години нямаше бюджетен клас при MHI, сега като има клиенти с по-ограничен бюджет, защо да не им се предложи серия стандарт.Същото е и с диаманти, дайсейкай и други подобни хипер- климатици.Като те видят, че разполагаш с пари, защо да не ти продадат нещо „по-така“.
И, за съжаление, вече всичко се е превърнало в „масовка“-купуваш и след 2-3-5 години хвърляш, и пак нов уред, производителите нямат изгода да си експлоатираш уреда +10-15 години.При всичко вече е така - автомобили, черна и бяла техника, не само при климатиците!
Марките вече не са това, което бяха преди 20-30 години!
Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond
Така е, разликата не е малка, но машината си заслужава. Да не остане грешно впечатление, че не е така. Да чукна на дърво, моят ЗСХ прави скоро 4 години и за сега работи все едно току що си го купил. Хем, че върти турбината на по-високи обороти и е по-натоварен този възел, спрямо "по-малките" си събратя, нито са му се развалили лгери, нито втулки му цъкат, нито моторчета на клапите са се разручали. Ползва се целогодишно, почивка много рядко вижда.
Цитат:
Palev
Пак не си уцелил какво означава, защото не си търсил достоверен източник, а чужда интерпретация която да е близка до твоето грешно разбиране.
Що се отнася до това да ли да се "обаждаш". Не спирай да го правиш, все пак е хубаво да има вицовете за да се разведрява обстановката.
2 Прикачен файл(ове)
Това е помещението което искам да отоплявам!
Точните размери са 4.50м. х 3.00м. височина при стълбите 4.00м. височина при стаите 2.50м.
Кой според вас е най оптималния вариант за отопление ако, в единия случей двете врати горе останат отворени ZSX 35 ще успее ли да вкара топлия въздух в стаите, или да мина на по-малко тяло ZSX 20/25 и да топля само антрето?
Този обем който остава долу при стълбите до нивото на етажа ще влияе ли по-някакъв начин на работата на климатика, ясно е че топлия въздух няма как да слезе до входната врата, но да го вземам ли под внимание като обем при избор на машина с по-голяма или по-малка мощност?
- - - - - - - - - -
Това е от входната врата
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=36434&stc=1
- - - - - - - - - -
xxxxxxxx
Слагай 35-цата, но да не е до тавана, а малко над входната врата. Топлия въздух сам си качва нагоре и ще отиде в спалните.
Това се надявам и аз да се получи с по-мощна машина, а има ли вероятност 35-цата да се окаже прекалено мощна за това малко помещение и да влиза постоянно в режим on/off и съответно да качи консумацията на електричество, поне така го разбрах от прегледа на темите, или съм в грешка?
- - - - - - - - - -
Инъче съм готов още днес да я поръчам, и утре да я монтират :)
Стига с това покачване на консумацията. Проблемите при он/офф са от друго естество. Правил съм си експерименти по този случай. И да има повишение в консумацията, ще е незначително.
Използвай хоризонталната клапа за да си намериш оптималня за теб вариант.Право надолу - в стаите ще е по-хладно, а в антрето по-топло,
при хоризонтална клапа пък обратното.При мен е на 45 градуса.
Цитат:
forski
а има ли вероятност 35-цата да се окаже прекалено мощна за това малко помещение и да влиза постоянно в режим on/off
За да не влиза в on/off , а и за да стигне топлото и до другите стаи, по-нагоре, вентилатора трябва да се държи на по-висока степен, на фиксирана 3-та (Медиум) може би.
естествено че има повишение на консумацията при он-офф ,многократно замервано при мен .. за това и конвенционалните климатици са с по висок разход на ток
Вчера идваха от фирмата която евентуално ще го монтира, но това което те ми казаха не ме удовлетворява напълно. Тяхното мнение е че е хубаво да има запас от мощност, каквото и да значи това.
Аз, при положение че и хабер си нямам от климатична техника си мисля че щом производителя е казал че машината Х е за 20кв.м а машината Y е за 30кв.м означава че тя е конструирана да работи най добре спрямо тези изисквания.
Сравнения от рода че с мощна кола мога да карам и бавно и бързо, малко са ми приказки като за пред пейката на блока! Другия вариант е просто да искат да ми набутат по-скъпия модел, въпреки че разликата в цената е минимална!
Както и да е, не ми се спори. Инвертора, работещ он/офф има голяма разлика в поведението и консумацията си спрямо конвенционалка, нищо че включва/изключва. Човека няма да го слага в 10м2, за да ми изкарвате до 30% разлика. Много подвеждате хората и не се усещате.