Отговор: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond
Цитат:
Първоначално публикувано от
Mig82
Ясно ... хевито му топли апартамента , а самурая с тези 80 вата си топли меча.
Сходни са нещата при мен, макар и не толкова драстични.
Нещомерите показват до 3клвт разлика за денонощие, при еднакви по площ стаи.
Все пак, няма как условията да са напълно съпоставими. За мен показателна е стойността на фактора на мощност- Диаманта работи с ок. 20% по висок, което пък кореспондира с обявените COP на двете 7ци.
Вентилаторите са на автоматичен режим, Диаманта е по диагонал, спрямо вратата, другият- точно срещу нея, отворени към общ коридор.
3 Прикачен файл(ове)
Добро утро в 8 сутринта. МХИ-то ме събуди в 6.30 с дефрост. Кипене, излитане и след това пускане на водата, шумно при това. На 17.12.21 в 18.40 вечерта е пуснат на 23 градуса на ауто. Вчера вечерта го намалих в 20.00 на 22 и турбина ръчна на 3. Респективно самурая е пуснат на 17.12.21 в 18.40 на 23 градуса и турбина ръчно на 4(макс) духа напред но частично към стята. Също е намален на 22 и турбина оставена на макс пак 20.00. Не съм го виждал или чувал да дефроства не казвам че е или че не е. МХИ-то ми направи 5-6 офф-а тази нощ. Температурата навън е около 0 градуса в Пловдив. Ето и респективно разхода от двата на климатика.
Снимката на ЕМОС-а от прдишния пост е взета около 20.40 часа на 17.12 тоест 2 часа по късно а тази е от сутринта-,защото снимах на колко е паднал реалното. Самурайчето е на 8.8 киловата от 18.40 на 17.12.21 до тази сутрин, а на МХИ-то е около 9 киловата от 20.40 часа на 17.12.21 до тази сутрин в сутринта или 37 часа за самурая и 35 за МХИ-то. Но Мхи-то е е 12м2 а самурая в 37м2. П.П-мх-то държи с около 1,5 по висока от избраната по ДУ.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=38041&stc=1https://forum.setcombg.com/attachmen...id=38042&stc=1https://forum.setcombg.com/attachmen...id=38043&stc=1
е нали не дефростваха със седмици тия МХИ .. най читавия алгоритъм
Няма да избързвам много но за мен тази машина не работи както трябва, тоест има проблем, не толкова че модела е лош. вървя към наклона за изпуснат фреон или допълнително вкаран въздух, защото ако не е това вървим към Оффене и висок разход и дефрости. Забравих да спомена че вчера а и сега го оставям за по няколко часа на 18,тъй като оставен на 22 е в постоянен он-офф, но говорим за за 3-4 часа при слънчево време. Ако прави офф-ве е разбираемо е, но висок разход комбиниран с офф-ве и сух дефрост( температура около нулата но няма заскрежаване),незнам.
Боби ти ли каза че има награвател вътре, отварях я и не можах да го видя. Къде е точно
Цитат:
peter`s
Боби ти ли каза че има награвател вътре, отварях я и не можах да го видя. Къде е точно
Заблудил съм се с друга машина.
[mention]Alexi [/mention] , в грешка си. Дефростват, но когато има нужда, при това без мод.
[mention]bobivg [/mention] , ZSX нямат нагревател в тавата.
Цитат:
rosswen
[mention]Alexi [/mention] , в грешка си. Дефростват, но когато има нужда, при това без мод.
[mention]bobivg [/mention] , ZSX нямат нагревател в тавата.
Рос, под когато има нужда визираш побеляла пита отвън, тоест добре заскрежена нали. Не ми се ставаше сутринта да погледна, прави го в кофти часове, но ще наблюдавам. Преди щеше да има резон че са 50м2 и машинката се зори (но тогава и температурите бяха доста над нулата през деня с над нулата през ноща), ама на 12м2 и сухи дефрости. До няколко дена ги дават температурите в Пловдив да падат до минус 6-7, което си се води сух или по сух студ, без дъжд и сняг и вятър, тоест тогава няма да има бягане по диаголнала. Ще направя температура на този в хола същата като ще оставя турбината да върти на 4 за по добър обмен, та няма приказки от сорта че мхи-то помагало на джапанката.
:offtopic: Обяснявам как работи джапанката. Малко при мен е канвенционалка. Надува си до към 280-300 по соноф-а(това с трафа) работи си така пада до 260-280, тоест варира си с тези 20-40 вата тъй като има инфо за ставащото около нея, след като изпълни заданието си пада на около 105-120 вата със трафа, седи така няколко секунди може би 30-60 като през това време върти турбината на бавни обороти и духа лека топлина, след което пак се надува до 280-300вата като не е по време а като горе долу като е достигнала заданието си, вента е на 4 тип мокет, тоест надолу за да го избутва напред и нагоре за по добра циркулация и го загребва отгоре. Климатика е на дългата страна някак си странично леко достига топлина навсякъде равномерно, няма такива неща като тук е 23 ама там 22, навсякъде е еднородно освен на метър два пред него. Та някой визираше вчера че не топлил на 90 вата, следен е много пъти и затова знам, не му е работа да топли с 90вата а да намали подаването до минимум и да циркулира обема на въздух в стаята и да усили при промяна, не изпада в режим Офф и 9,6 вата както е мхи-то . При него за да е офф трябва да видя 26-27 вата, 11-12 вата траф + 15 вата стендбай а не 105-120 вата с трафа. Това е вчера вечерта към 22.00 часа. За мен един инвертор щом работи на 200-400 вата значи има загуби да покрива, оттам той трябва да прецени кога да изключи подаването на тези 200-400 вата по мерещо устройство което реални може да са явяват 800-1к вата заради копа и да мине в режим на следене и поддръжка като това става с по нисък КОП разбира се но малко ватове за хабене докато дойде време за повече а не офф. сори за ОФФа
В момента в Пловдив е слънчево и мхи-то е на 18 градуса а джапанката жули на 22 градуса в стил обяснен по горе, много ще ми е интересно кога ще включи при тез условия и напичащо слънце.
Рос този текст не е към теб специално, да не го приемеш лично:)
Това е дефрост при нужда. Ако няма зададени брой он-оф в алгоритъма за дефрост,значи машината не работи както трябва.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a10a82be35.jpg
Има нещо сбъркано с твоята машина. Моята цепеница, която работи доста по-натоварена от твоят. (предимно 400-500w) с темератури под 2 градуса не е правила дефрост. И двамата сме от Пловдив та условията са еднакви. Сега след като ти работи и другият климатик, още повече не би трябвало да дефроства, освен както казват колегите не покрива някакъв он/офф режим.
Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond
А за да се изпълни условието за дефрост на он/офф цикли, температурата на външния ТО трябва да е станала -5гр или по-малко, в продължение на 3 минути. А това няма как да стане в тези условия. Ето при такова побеляване моят ZSX прави дефрост, при никакви други условия (минал съм по скрежта с двата пръста, за да се види делебината на слоя):
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c09cb4eb3d.jpg
От 4 до 0гр ми бачка он/офф и условието за дефрост на он/офф цикли не се изпълнява. Под -3 външна, когато затворя навсякъде вратите да гледам филм, тогава заработва он/офф и чак тогава удовлетворява условието за дефрост на 10 изключвания на компресора. Пак повтарям, моят работи двойно по-натоварен от твоя. При мен винаги побелява в началото като зебра (разбирай през ред), съвсем равномерно. Случва се да работи полузаскрежен по цял ден. Дефрост пуска само, когато стигне до положение като на снимката.
3 Прикачен файл(ове)
Малко сухи данни. Японеца е хапнал малко над 2 киловата от 8 сутринта до сега почти 18.00 часа. Като мхи-то е изключено от 10.00, за това време беше вече дръпнал 500-600 вата за 2 часа за малката стая при положение че другия не е спиран, и двата са настроени на 22 градуса, като панасоника е на вент 4 а мхи-то на вент 3, до тази сутрин в 10.00. Обаче се получава нещо друго, след спирането на мхи-то панасоника малко или много започва да обслужва и малката стая, дори и сега(мхи-то е на 18 градуса настроен и няма да включи тъй като вътре е 22,5 градуса) без мхи-то да е рботило повече от 10 часа. Дайте идея какви други врътки да направя, на мен само ми идва на идея да оставя панасоника на 16 градуса и набузя мхи-то на 23-24 градуса и утре ще си каже,тъй като сега температурата навън е около 3-4 градуса.
На 12м2 изолирана стая мхи-то ми даде един дефрост тази сутрин и два преди, като единия беше на суха пита. Пускам снимки на разхода.https://forum.setcombg.com/attachmen...id=38046&stc=1https://forum.setcombg.com/attachmen...id=38047&stc=1https://forum.setcombg.com/attachmen...id=38048&stc=1
- - - - - - - - - -
Малко сухи данни. Японеца е хапнал малко над 2 киловата от 8 сутринта до сега почти 18.00 часа. Като мхи-то е изключено от 10.00, за това време беше вече дръпнал 500-600 вата за 2 часа за малката стая при положение че другия не е спиран, и двата са настроени на 22 градуса, като панасоника е на вент 4 а мхи-то на вент 3, до тази сутрин в 10.00. Обаче се получава нещо друго, след спирането на мхи-то панасоника малко или много започва да обслужва и малката стая, дори и сега(мхи-то е на 18 градуса настроен и няма да включи тъй като вътре е 22,5 градуса) без мхи-то да е рботило повече от 10 часа. Дайте идея какви други врътки да направя, на мен само ми идва на идея да оставя панасоника на 16 градуса и набузя мхи-то на 23-24 градуса и утре ще си каже,тъй като сега температурата навън е около 3-4 градуса.
На 12м2 изолирана стая мхи-то ми даде един дефрост тази сутрин и два преди, като единия беше на суха пита. Пускам снимки на разхода.https://forum.setcombg.com/attachmen...id=38046&stc=1https://forum.setcombg.com/attachmen...id=38047&stc=1https://forum.setcombg.com/attachmen...id=38048&stc=1
Оставих панасоника на 16, а мхи-то на 30 и вент на 4, дават го да стане около 0-та тази нощ и ще го следя дали няма да дефростне.
Вдигна до 1570 вата и сега държи около 1310 вата. Теста започна около 18.40 часа.
Ако скоро не се отърсиш от "този климатик", те очакват най малко две споходби- семейни проблеми и възможността да детронираш Монк.
Може да хвърляш по едно око на прогнозата за времето, като обърнеш внимание на Точката на оросяване, докато се чудиш на пловдивското време и кво толкова му е.
Също, може да хвърлиш един белтък и в раздел Дайкин, тема Сенсира. Едно от последните мнения ще ти бъде много полезно. Дадена е дефрост логиката на определен модел. Със сигурност е различна, но с голямо (малко) приближение, ще те ориентира в ситуацията.
Все пак, да се има предвид от теб, че и размерът има значение- по голямата площ повече изстива, а топлообменникът ти, за зла твоя участ е Голям.
Няма идеален климатик, за съжаление, но пък няма ли по важни неща, в този живот, та да се поболяваме по......климатик!!!
Цитат:
Трифон Панайотов Трифонов
Ако скоро не се отърсиш от "този климатик", те очакват най малко две споходби- семейни проблеми и възможността да детронираш Монк.
Може да хвърляш по едно око на прогнозата за времето, като обърнеш внимание на Точката на оросяване, докато се чудиш на пловдивското време и кво толкова му е.
Също, може да хвърлиш един белтък и в раздел Дайкин, тема Сенсира. Едно от последните мнения ще ти бъде много полезно. Дадена е дефрост логиката на определен модел. Със сигурност е различна, но с голямо (малко) приближение, ще те ориентира в ситуацията.
Все пак, да се има предвид от теб, че и размерът има значение- по голямата площ повече изстива, а топлообменникът ти, за зла твоя участ е Голям.
Няма идеален климатик, за съжаление, но пък няма ли по важни неща, в този живот, та да се поболяваме по......климатик!!!
Трифоне, много не схванах от раздела с дайкин сенсира. Точно описвах че при малка стая и голям топлообменник и мощен компресор не трябва да се случва, като сложиш и това че панасоника е пуснат то тази седмица ич не се хаби, как да ги достигне от минус 4 до минус 15 на топлообменника като на 22 градуса по ДУ тя офф-и, не съм сигурен но и на 23 ще оффи ако е пуснат пената, и ми остава опцията въздух в системата, тоест изпуснат фреон(примерно останал 80%) но не много или не добре вакумиран или алгоритъм на цикли а не по нужда при температури под нулата, също има и опция под определени градуси да зацикля, Пената така прави под нулата(може би минус 2), он-офф 12-13 пъти и дефрост, а питата едвам-едвам е почнала, светя с прожектора да видя има ли нещо по нея. Жената ако сега я пусна в стаята ще умре от кеф-30 градуса, изпълнена детска мечта, ще се отдаде напълно:lol:.
До тук 190 мин на 30 градуса и вент на 4 и не дефроства, вън го дават 3 градуса и е сухо, В хола стана 24 градуса и стана бая горещо, а в стаята докато погледна ватметъра и се изпотявам. До тук в реално време работи с 760 вата и за това време е хапнала 3 киловата. Още 2 часа и спирам опитите. Панасоника е оставен на 16 още в 18.39 и не включва. Ако не изключи за ОФФ, като паднат температурите пак ще го пробвам. Надявам се че не е климатик на цикли под нулата или минус 2. Снощи ми направи 3-4-5 цикъла он офф, може и повече да са били и темп нула или 1-2 градуса под нея и хоп дефрост.
Re: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond
При 0 градуса трябва да стане -7 на топлообемника задай пусне дефрост има си таблица в сервизното, и колкото е по голям топлообемника е с по близка до температура та на околния въздух, демек по трудно ще изпълнява разликата между двата датчика за да пусне дефрост.
Отговор: Re: Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC ZSX-S/W Diamond
Цитат:
mystikalrs
При 0 градуса трябва да стане -7 на топлообемника задай пусне дефрост има си таблица в сервизното, и колкото е по голям топлообемника е с по близка до температура та на околния въздух, демек по трудно ще изпълнява разликата между двата датчика за да пусне дефрост.
Пробвай по подробно да го обясниш. Аз отивам за мануала