Сходни са нещата при мен, макар и не толкова драстични.
Нещомерите показват до 3клвт разлика за денонощие, при еднакви по площ стаи.
Все пак, няма как условията да са напълно съпоставими. За мен показателна е стойността на фактора на мощност- Диаманта работи с ок. 20% по висок, което пък кореспондира с обявените COP на двете 7ци.
Вентилаторите са на автоматичен режим, Диаманта е по диагонал, спрямо вратата, другият- точно срещу нея, отворени към общ коридор.

Обяснявам как работи джапанката. Малко при мен е канвенционалка. Надува си до към 280-300 по соноф-а(това с трафа) работи си така пада до 260-280, тоест варира си с тези 20-40 вата тъй като има инфо за ставащото около нея, след като изпълни заданието си пада на около 105-120 вата със трафа, седи така няколко секунди може би 30-60 като през това време върти турбината на бавни обороти и духа лека топлина, след което пак се надува до 280-300вата като не е по време а като горе долу като е достигнала заданието си, вента е на 4 тип мокет, тоест надолу за да го избутва напред и нагоре за по добра циркулация и го загребва отгоре. Климатика е на дългата страна някак си странично леко достига топлина навсякъде равномерно, няма такива неща като тук е 23 ама там 22, навсякъде е еднородно освен на метър два пред него. Та някой визираше вчера че не топлил на 90 вата, следен е много пъти и затова знам, не му е работа да топли с 90вата а да намали подаването до минимум и да циркулира обема на въздух в стаята и да усили при промяна, не изпада в режим Офф и 9,6 вата както е мхи-то . При него за да е офф трябва да видя 26-27 вата, 11-12 вата траф + 15 вата стендбай а не 105-120 вата с трафа. Това е вчера вечерта към 22.00 часа. За мен един инвертор щом работи на 200-400 вата значи има загуби да покрива, оттам той трябва да прецени кога да изключи подаването на тези 200-400 вата по мерещо устройство което реални може да са явяват 800-1к вата заради копа и да мине в режим на следене и поддръжка като това става с по нисък КОП разбира се но малко ватове за хабене докато дойде време за повече а не офф. сори за ОФФа

.