Цената :wink:
Преглед за печат
9ката без плазма е около 1000 евро, а Мидея предлагат за 700-800 евро климатици без eev и с по-малки външни топлообменници. По-големите капацитети станаха скъпички де и дано поне са запазили надежността.
от 700 до 1000Е разликата е почти 50% ..
Да, но като добавим eev и по-голяма площ топлообменник и цените им ще се доближат. А наличието на eev удължава живота на компресора, доколкото съм чел.
много ясно че ще се доближат ,както и качеството е доста близко .. да не кажа ,че Мидея поне вкарват нови неща ето регулираш си дебити ,честоти на компресора и какво ли не .. МЕ - от 20г не са барнали нищо освен да минат на по новия фреон .. живота на компресора едва ли е най удачния пример ,че двойнороторния компресор на МЕ едва си изкарва гаранцията преди да пукне клеморед
Е, никой не казва че липсва качество, а за софтуерните глезотии сме писали че е далеч по-изгодно да наблягат на тях. Мен не ме мислете, аз съм с удължена гаранция, ако се случи нещо и съм платил цена близка до тази на Oasis Plus преди време.
Ако говорим за тази 9 ка : https://*********/invertoren-klimati...-a.html,хем не я виждам за под 1100 евро,а и освен че не виждам по големи топлообменници,вътрешното и тяло е с 2 кила по леко от на Мидеата.Иначе,ако някой иска корав климатик за без пари,това е Samsung Windfree Avant S2 от Емаг ,за около 700 евро.Получаваш 7,2 кв отопление, външно тяло със двуредов топлобменник,еев,мощен двойнороторен компресор и 1 кило фреон
Линкът не работи, иначе за AY25 говорих и ако извадим цената на включения монтаж излиза около 1000E. По принцип ги мерят с по-голяма площ, но не знам за AY25, защото външното на хартия го пишат 1,5кг по-леко от AY35 и съм се чудил дали е истина. Самсунг са на добри цени в Емаг, но бях попаднал на мнение на човек монтирал повече бройки и не ги хвалеше заради проблемни платки. Нищо против Мидея, но все пак произвеждат големи количества компресори и климатици не само под тяхната марка, което също сваля цените.
Някой със смарт контакт може ли да даде инфо колко е минимум на охлаждане на Ау25?
Според Евровент теста е малко над 60w при 20гр външна темп. Предполагам 80-90w са възможни в реални условия.
Евровент теста не казва, че може да работи с 60W постоянно. Тази стойност може да се получи след усредняване на няколко он/оф цикъла, ако частичното натоварване е толкова ниско, че компресорът не може да свали повече оборотите .
Ниския минимум си е нож с две остриета.Забелязвам при мидеата ми,че като работи на 70-90 в,темп на вътрешния топлообменник е около 18 гр,дори и при тих режим.Поддържа си 24 гр в стаята,но не може да изкарва влага заради високата температура на питата.И реално влажността в стаята се вдига и е около 68%.
И аз не твърдя, че тези минимуми могат да се постигнат във всякакви условия и трябва винаги да се има едно наум. Аз продължавам да си мисля, че и помещението оказва влияние, и дори данни от други потребители не дават никакви гаранции. AY42 са го изкарали под 60w при тези условия, но при мен само в редки случаи съм го виждал под 80w, а продължително съм го виждал на 85-90w. За слизане го може, но както съм писал назад невинаги се получава на охлаждане, защото стартира винаги над 300w за няколко минути и постепенно сваля мощността, и ако преохлади през това време, няма да успее да се добере до минимума. По тази причина бях намислил да му правя една идея за летен мод. Другото което може да се пробва са тези модули, които продават за отчитане на вътрешната температура чрез отделен термометър поставен по-ниско в помещението.
Между другото в youtube канала на колегата mimojef има клипове на AP35 с консумация на охлаждане около 80w. Друг човек пък е споделил графики на AP25 с често изключване на 250-300w на охлаждане, докато има и продължителни периоди на работа с 100w.
Божа работа;)
- - - - - - - - - -
По принцип за образуване на конденз играе роля и точката на оросяване на въздуха
По тази причина бях намислил да му правя една идея за летен мод. Другото което може да се пробва са тези модули, които продават за отчитане на вътрешната температура чрез отделен термометър поставен по-ниско в помещението.
Тези модули,за конкретния модел на Мицубиши ли са.
Точно колегата Ankh беше споделил за тези модули и че си е поръчал от чужбина за MHI ZS-W, но не остави ревю:)
Има за ME, MHI, Panasonic, LG. Мисля че са само за определени модели и не са евтини.
https://gathering.tweakers.net/forum...ssages/2233498
А за образуването на конденз, ако примерно входящият въздух близо до тавана е 26гр
При една и съща температура на въздуха (26°C) промяната на относителната влажност значително променя точката на оросяване и съответно температурата, при която ще започне кондензация.
Температура на въздуха Относителна влажност Точка на оросяване (≈) Конденз се появява, ако повърхността е... 26°C 30% ≈7°C 7°C или по-студена 26°C 40% ≈11°C 11°C или по-студена 26°C 50% ≈15°C 15°C или по-студена 26°C 60% ≈17.5°C 17.5°C или по-студена 26°C 70% ≈20°C 20°C или по-студена 26°C 80% ≈22°C 22°C или по-студена 26°C 90% ≈24°C 24°C или по-студена