Здравейте , някой има ли вече впечатления от новата AY серия .
Замислям се за 3бр. 25ци и ми се иска някой който монтира да каже какво мисли.
Здравейте , някой има ли вече впечатления от новата AY серия .
Замислям се за 3бр. 25ци и ми се иска някой който монтира да каже какво мисли.
и аз се интересувам от тази серия...
по-точно от 12-ката и 14-ката...
Серия AY е същата като серия AP. С лека промяна в дизайна на вътрешното тяло.
Само на мен ли ми прави впечатление по-малкото вътрешно, с по-ниски дебити и по-леко външно тяло? Взеха да се изколцатват и тия яко. Честно казано, за мен си е чист даунгрейд, спрямо AP-то.
Росс,не знам разликата в размерите на вътр,тяло, но дебитите за съобразени с мошността на машината ,а и няма друг начин да я направят толкова тиха.Жената подскача от всеки шум по време на сън , но откакто сложих 9-ка в спалнята спи непробудно,щото не го чува.Нощния режим не го ползвам , защото почва да мести вътр.ламели нагоре-надолу да размеси въздуха в помещението и тогава едни гадни моторчета започват да жужат. Другото ,което искам да кажа на всички бъдещи ползватели на въпросния модел е , че НЯМА вграден PLAZMA QUAD PLUS , защото масово с малки изключения се рекламира, че има.Модела , който има вградена плазма е с абревиатура VGKP,и не се предлага на нашия пазар,но може да се купи от съседите-Румъния и Гърция.
Размерът го споменавам, именно заради нивата на шум. Предходният модел вадеше по-големи дебити, при същите нива на шум. Съответно в по-студено време може да работи по-тихо. Иначе не се съмнявам, че моделът е тих. МЕ от този клас, са доста подходящи машини за спални.
Би ли споделил до какви минимуми слиза на охлаждане и отопление, ако си я замервал разбира се?
Не съм замервал консумация, защото нямам уред, но скоро ще купя и ще пиша.На auto ME е по-тих от MH.
А сравнен с Mitsubishi Heavy Industries Premium SRK25ZS / SRC25ZS-W ?! Кой е по подходящ за спалня ...![]()
Не знам кой е по-подходящ, но изчетох 160-70 страници тема за MHI, от който 130 се мъдриха проблеми с криви турбини , он/офф 3/5 , тракания , шумове , дефрости и прочее. Аз съм пред същата дилема, но като гледам как вървят нещата ще заложа на AY или AP(стария модел).
Този пост е редактиран от rosswen; 20-11-24 в 18:03.
Ако мислите, че при AP няма криви турбини и тракания... Моят AP потракваше доволно в режим на отопление и при това е чисто нов, оказа се, че нямало достатъчно грес на втулката на турбината, сега е гресирана и тракането спря, да видим за колко време. Също така има един свирещ звук, все едно вие ремък на двигател, който се появява периодично и бих се радвал, ако някой може да сподели какво би могло да го създава.
Този пост е редактиран от winerydogsfan; 21-11-24 в 09:13.
LN-a вкъщи трака и свири зиме и летев тази връзка, съвета на rosswen мисля, че е най-адекватен - Perfera.