Резултати от 1 до 3 от общо 3

Mitsubishi мултисплит

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2010

Mitsubishi мултисплит

Здравейте съфорумници, какви са ви наблюденията за работата на мултисплитовете на марката, понеже при мен са крайно отрицателни. В стария апартамент бяхме с Дайкин и съм свикнал на тяхната работа. Сегашния мултисплит е MXZ-3F68VF + MSZ-LN50VG (Pearl White) + MSZ-LN25VG (Pearl White). Проблема е че вътрешните тела не реагират адекватно както Дайкин-а. При всяко увеличаване на температурата в зимен режим системата спира да работи, мисли какво се случва зачочва да обезскрежава при положителни външни температури и тръгва след 20 минути когато всичко е изстинало. Така реагират и на съседа Mitsubishi-тата. При Дайкина в стария апартамент нямаше такива големи чуденки и паузи и дефрости. На какво може да се дължи това?

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2024

Отговор: Mitsubishi мултисплит

За мултисплит не мога да коментирам, но съм забелязал че наистина при стартиране и все още студено помещение, и задание няколко градуса над стайната температура /светват двата светодиода на вътрешното тяло/ - може да влезе в странен дефрост, а външното тяло дори не е работило преди това за да има заскрежаване. Може би си казва ''я за всеки случай да пусна един дефрост че ме чака тежка работа'' хаха, без значение от условията навън. Обаче такъв дефрост естествено е супер кратък и климатика започва да топли бързо след това, а тези 20 минути за които сте писали са абсурдно много време.

Мисля че ако градусите на дистанционното се покачват от по ниски стойности и на стъпки, колкото да не светват двата светодиода заради голяма разлика между заданието и реалната температура в стаята, тогава може да се избегне подобен ненужен дефрост

4. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Отговор: Mitsubishi мултисплит

че той и единичен МЕ така работи .. градуси вдигнеш ли влиза в дефрост дори да е +10 .. избягвай да му вдигаш градусите

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Въпрос за Мултисплит MHI
    От pavel1985 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 1
    Последно: 07-04-23, 13:09
  2. Въпрос за Мултисплит Mitsubishi Heavy
    От pavel1985 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 1
    Последно: 07-04-23, 12:43
  3. препоръка за мултисплит система
    От acho-bacho във форум Електрическо отопление
    Отговори: 4
    Последно: 14-11-18, 09:28
  4. СЪвет за избор на мултисплит
    От Gesha във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 30
    Последно: 01-09-17, 18:51
  5. Мултисплит система за 120 m²
    От tegea във форум Климатици Daikin
    Отговори: 13
    Последно: 13-07-07, 22:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе