Тамън се усмихнеш и се озъби ...
Миналата седмица ми монтираха 2бр чисто нови 20ZSX-S в спалните (еквивалентни стаи около 14 м2).
Пуснах ги 24 часа да въртят на макс да ги тествам и после ги оставих на 22 градуса и тих режим (първа степен на вентилатора).
В едната стая шума от вътрешното тяло е недоловим, ако не е да духа няма и да разбера, че работи.
В другата стая обаче тази сутрин ми направи впечетление, че от турбината на вътрешното тяло се чува едно цъкане, подобно на тик-такане на механичен часовник но по-бързо (около 5-6 цъкания в секунда) съвпада по честота с оборотите на въртене на турбината. Шумът е доста слаб и се чува само при най-ниски обороти. Имам чувството, че има нещо закачено за турбината, което се удря в пластмасите и на всяко завъртане издава този звук?
Обадих се на фирмата да дойдат да го погледнат, но тъй като шумът наистина е доста слабо доловим има ли възможност да ме отсвирят ?
Някой борил ли е подобен проблем? Възможно ли е да е наченка на нещо по-сериозно (проблеми с лагер или моторчето на турбината) ?
ПС: Също така от този климатик се чува и един тих високо-честотен звук като от високо волтов траф.Но това предполагам е от електрониката и едва ли е свързано?