Здравейте, ще ми трябва мултисплит и пускам поредната такава тема, за да се допитам до вашето мнение. Ще се опитам да опиша всичко, спрямо формата.
1. Мултисплит-а ще се използва за тристаен апартамент
2. За охлаждане ще се ползва само в най-големите жеги, а за отопление ще се ползва само той, т.е няма друг източник на топлина като газ или конвектор.
3. а) Дневната с бокс е 22-23 кв.м, спалня 1 е 15 кв.м, спалня 2 е 11 кв.м. Това прави 49 кв.м, а височината е 2.6м или 127.7 м3.От други теми във форума разбрах, че ще ми трябва мощност около 9киловата за отопление.
б) ПВЦ дограма, троен стъклопакет мисля.
в) Прозорците на дневна и спалня 1 са по 3.85 кв.м всеки, а на спалня 2 са 4.95 кв.м или общо 12.65 кв.м за трите стаи.
г) Апартаментът е изцяло изток, слънчев
д) Етаж 5, среден, изцяло покрит, без външни стени.
4. Както казах - Варна.
5. Температурата предполагам ще е в границите 21-23 градуса през зимата и 25-26 лятото.
6. Изолация има, предполагам 10см, сградата е тухла, ново строителство.
7. В дневната има кухненски уреди, всичко без съдомиялна.
8. Търся нещо среден клас, предполагам грубо 3500лв за външното тяло + 1 външно за момента. Другите две външни тела ще се купуват малко по-нататък.
9. Температурата, на която трябва да работи е -15/40 градуса.
10. Базова картинка, за да добиете представа -
Да кажа допълнително, че в апартамента има окабеляване и външното тяло трябва да е на терасата. Във всяка стая имам по 3 тръби с диаметър съответно 7мм, 10мм и 15мм и един кабел с 4 жила. Понеже не съм запознат за какво се ползват то се надявам да могат да поемат по-мощни външни тела, каквито ще са необходими.
Разстоянията на маркучите са в порядъка на 2 х < 5 метра и единия между 5 и 7 метра. Показани са с точки на русунката.
Като цяло се чудя между няколко марки, без конкретен модел поради липсата на по-задълбочени знания за моделите. Марките са Дайкин, Митсубиши, Тошиба и всичките разделения на Фуджи.
Ще ви помоля да ме ориентирате какво би ми свършило най-добра работа ? Благодаря предварително.