Резултати от 1 до 4 от общо 4

Nippon ASW H18B4/HSA - изпуфтява при всяко включване?!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Mar 2010
    Мнения
    2
    #1

    Nippon ASW H18B4/HSA - изпуфтява при всяко включване?!

    Здравейте, неотдавна попаднах на този форум и вече съм голям фен! Изчел съм повечето неща и понеже не разбирам много от климатична техника, искам да помоля специалистите да ми дадат съвет! Става дума за 2 еднакви стаи в нова къща, които се отопляват с 2 еднакви климатика Nippon ASW H18B4/HSA. Единият работи безупречно(поне засега), а другият изпуфтява(вътрешното тяло) при всяко включване на външното тяло. Това става приблизително на всеки десетина минути, защото стаята не е много голяма и климатикът бързо достига зададената температура и изключва. Звукът е почти същият както при преминаване в режим "размразяване". Същият звук се чува и когато изключвам изцяло климатика от дистанционното, докато работи.
    Само да кажа, че с въпросния климатик имаше фабричен проблем с изтичане на фреон и майсторите 3 пъти източваха останалото количество и зареждаха наново по везна, докато разберат, че има ударена и спукана тръба в самото вътрешно тяло. Тогава я завариха с оксижен, ако не се лъжа, след което източиха всичкия фреон и заредиха наново с везна с около 30 г. повече, защото оставало по маркучите. Дали пък количеството фреон не е дошло повечко, още повече че тръбният път не е голям - 2 метра. Някъде във форума се казваше, че при по-голямо количество фреон, работата на машината се влошава. Фреонът, с който заредиха е R22, надявам се това да е и заводската марка, защото във форума четох, че има случаи, когато се заменя един фреон с друг - по-евтин. Благодаря ви предварително!

  2.  
     
  3. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007
    Мнения
    905
    #2

    Re:Nippon 18-ка - изпуфтява при всяко включване?!

    Стеснили са отвора при заварката...не е сигурно ,но е вероятно.Фреона ти е написан на табелката на външното тяло,а 30 гр. в повече не са повод за притеснение...

  4. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    Бургас
    Мнения
    220
    #3

    Re:Nippon ASW H18B4/HSA - изпуфтява при всяко включване?!

    Да не са ти объркали кабелите на бобината и вентилатора.Викни някой само да го види.Като изпъшка- компресора продължава ли да работи. Същият звук се чува и когато изключвам изцяло климатика от дистанционното, докато работи. -Външния вентилатор продължава ли да се върти още 5-6 минути.

  5. Novice
    Тук е от
    Mar 2010
    Мнения
    2
    #4

    Re:Nippon ASW H18B4/HSA - изпуфтява при всяко включване?!

    Благодаря ви за помощта! Още преди заварката, ударената(заводско) тръба беше вдлъбната от удара и съответно леко стеснена. Ударът е бил там, където тръбите излизат извън ламелите на вътрешното тяло, завиват на 180° и се връщат обратно в ламелите на тялото. Ако наистина стеснението е причината, лошо ли е това за работата на климатика или проблемът е само неприятното изпъшкване на всеки 10-ина минути?
    Възможно е да има и някакво объркване на кабелите, но за това ще трябва да извикам някой да го провери. Само да уточня, че когато климатикът работи в режим отопление и си достигне температурата(примерно 24°), спира да работи. Когато температурата падне под 24° се включва компресорът(външното тяло) и едновременно с включването му вътрешното тяло изпъшква – и това при всяко заработване на компресора.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Всяко нещо има край
    От ql^2/8 във форум Логически задачи
    Отговори: 17
    Последно: 09-05-13, 02:31
  2. Отговори: 11
    Последно: 11-02-10, 22:48
  3. Срещу 120 млн.лв. от държавата всяко българче ще има лаптоп
    От Black Adder във форум Коментирай новина
    Отговори: 8
    Последно: 02-11-06, 15:52
  4. Всяко добро за зло...
    От Zetle във форум За Форума
    Отговори: 23
    Последно: 07-12-03, 03:37
  5. При всяко инсталиране на XP сменям видеокартата?
    От MetalMilitia във форум Общ - софтуер
    Отговори: 3
    Последно: 27-11-03, 23:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе