Здравейте, неотдавна попаднах на този форум и вече съм голям фен! Изчел съм повечето неща и понеже не разбирам много от климатична техника, искам да помоля специалистите да ми дадат съвет! Става дума за 2 еднакви стаи в нова къща, които се отопляват с 2 еднакви климатика Nippon ASW H18B4/HSA. Единият работи безупречно(поне засега), а другият изпуфтява(вътрешното тяло) при всяко включване на външното тяло. Това става приблизително на всеки десетина минути, защото стаята не е много голяма и климатикът бързо достига зададената температура и изключва. Звукът е почти същият както при преминаване в режим "размразяване". Същият звук се чува и когато изключвам изцяло климатика от дистанционното, докато работи.
Само да кажа, че с въпросния климатик имаше фабричен проблем с изтичане на фреон и майсторите 3 пъти източваха останалото количество и зареждаха наново по везна, докато разберат, че има ударена и спукана тръба в самото вътрешно тяло. Тогава я завариха с оксижен, ако не се лъжа, след което източиха всичкия фреон и заредиха наново с везна с около 30 г. повече, защото оставало по маркучите. Дали пък количеството фреон не е дошло повечко, още повече че тръбният път не е голям - 2 метра. Някъде във форума се казваше, че при по-голямо количество фреон, работата на машината се влошава. Фреонът, с който заредиха е R22, надявам се това да е и заводската марка, защото във форума четох, че има случаи, когато се заменя един фреон с друг - по-евтин. Благодаря ви предварително!![]()