А за същите пари горе-долу можеше да си вземеш истински японски климатик, вярно, поработил малко, но многократно по-качествен, тих, икономичен и т.н.
А за същите пари горе-долу можеше да си вземеш истински японски климатик, вярно, поработил малко, но многократно по-качествен, тих, икономичен и т.н.
василе...не ми се коментира - тъжно е,че няма пари няма ...но вакуумиране с прахосмукачка за пръв път чувам.Дано си се справил добре и да си го ползваш дълги години....но отрицателните му черти са повечко....а от положителните само цената ми харесва...
rkk,кво да се прави.Аз искам четири Тошиби,ама имам четири шиби.А в интерес на истината има неота на 22 и 407 дето работят,ама тия на 410 няма да ги бъде(мое мнение).
Такова нео слагах в едно магазинче 2на 2 метра на охлаждане го нямаше никакво а на топло още предния месец ми се оплака че не топлело. Ама аз не съм и го продал и предполагаме толкова си може.
Монтирах го едва днес.
Като първи впечатления съм доста доволен.
Като режим на работа е тих разпределя добре въздуха и не шуми много.
Външното тяло затова пък е малко шумно.
Компресора бучи като помпа на пералня при изхвърляне.
Като екстри си има достатачно функции, липсва му само радио. и мп3.
Но мидеята мсф6 12 хр топли мааалко повечко и е по шумна .
Ще пиша пак като застудее още.
MSF6 HR е последовател на MSF HR(12ската отдава 4,4кв на отопление) и за мен е най-добрата мидеа,с разлика прозорчето на диодите(а при АR бяха реотаните).Те са на Р22 и топлят кат лами(така и гълтат),но даянят и при -20,така че неото на 410 е на километри от MSFката-ще го разбереш като застудее.Първоначално публикувано от zak7
Май си прав, дори още не е застудяло както трябва и вече си личи, че мидеята е трепач пред този модел на нео но карай взех го.
За 360лв е, и си го монтирах сам за тези пари толкова, догодина или две нов - а дотогава специалистите от форума да са проверили кой от новите модели мидейчета е трепач та да си взема друг.
П. П.Весели празници, повече работа и успех през новата година.
Не забравих, да се върна и да споделя мнението си - хубаво щеше да е всички да правеха така но.............
---------------------------------------------Първоначално публикувано от zak7
---------------------------------------------
П. П. След отминаване на, не така тежката зима се оказа че този климатик нестава.
На 0 и -10 градуса е пълно зле, и гълта ток повече от мидейката ми мсф6 12 хр. - същата излезе ебати кучето топлещо.
АCS - HR12LED 410A
Верно че е евтин и с монтажен кит но цената не заслужава дори да струваше и 150 лв.
С една дума, повече, коли, печки, и техника енергиен клас А никога.
Не рискувайте на сама глава а се допитайте поне до хората от този форум.
Явно толкова си може машината, но това за енергийния клас ''А'' не го разбрах.
Мерцедесът сред болкуците!Първоначално публикувано от bobovo
Нещо като циганското Ферари - Орел Салибра!
![]()
![]()
През изминалата зима отоплявах квартирата-тристаен апартамент с отворени врати и сравнително голям коридор с посоченото Нео в хола и още едно Нео само че ACS-HL12ERA в детската. За този модел, който е в детската работата му не е нищо особенно, въпреки че е малко по- мощен НЕО-то в хола топли и охлажда много по-добре. Но като цяло квартирата, която е с 40 годишна дограма, която все пак криво ляво съм се постарал да уплътня, през зимата бе тостатъчно топла - в хола и детската температура 25-27 градуса, а във спалнята, която се отоплява през отворените врати и коридора от другите две стаи -20 градуса.
Относно NEO ACS-HR12LED R410 тази година /2011/ отново го пуснаха в продажба в Техномаркет, но вече без монтажен кит и променена цена. Аз реших да взема един такъв и за спалнята, и си купих. До тук всичко хубаво, НО....... СЛЕД КАТО ОТВОРИХ КАШОНИТЕ ИМАШЕ НЕПРИЯТНИ ИЗНЕНАДИ
1. КОМПРЕСОРЪТ ВЕЧЕ НЕ Е ТОШИБА /ВЪПРЕКИ РЕКЛАМАТА НА САЙТА И СЪОТВЕТНО В МАГАЗИНА/
2. ЛИПСВА ВЪНШНИЯ ТЕРМИСТОР ЗА РАЗМРАЗЯВАНЕ - КОЕТО ОЗНАЧАВА ЧЕ ДОРИ И ПРИ 3 ГРАДУСА И МЪГЛИВО ВРЕМЕ ВЪНШНАТА ПИТА НА КЛИМАТИКА СТАВА НА ЛЕДЕНА БУЦА. И КРАЙ С ОТОПЛЕНИЕТО
3.ПЛАТКАТА СЪЩО МАЛКО Е СКОПЕНА - ЛИПСВАТ ЧАСТ ОТ ЕЛЕМЕНТИТЕ СВЪРЗАНИ С ЛИПСВАЩИЯ ВЪНШНЕН ТЕРМИСТОР
4. ВЪВ ВЪТРЕШНОТО ТЯЛО ЛИПСВА И СТЪПКОВИЯТ МОТОР УПРАВЛЯВАЩ ЖАЛУЗИТЕ ЗА ХОРИЗОНТАЛНО /СТРАНИЧНО/ НАСОЧВАНЕ НА ВЪЗДУШНАТА СТРУЯ
5. ЕНЕРГИЙНИЯТ КЛАС И МОЩНОСТА НА КЛИМАТИКА СЕ ОКАЗАХА /КАКТО ОБИКНОВЕННО ЗА ТЕХНОМАРКЕТ/ РАЗЛИЧНИ ОТ РЕКЛАМИРАНИТЕ - СЪОТВЕТНО В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ В- клас И ОКОЛО 300 ВАТА ПО-МАЛКО В МОЩНОСТА ЗА ОХЛАЖДАНЕ
След тези констатаций, не ми остана нищо друго освен да им направя рекламация по телефона на клиента на Техномаркет. След 10 минути ми се обадиха и обясниха че тази партида вече не е с компресори Тошиба. Предложиха ми да го заменят с накакъв друг модел, който дори не бях чувал, естественно с доплащане от моя страна, но отказах. Връщането на климатика стана бързо и безпроблемно. За около половин час - дойдоха, взеха си климатика, беше необходимо само да направя няколко подписа в магазина и ми възтановиха парите. Жалко само за изхабените нерви и време.
Моят съвет: Не ви препоръчвам тази партида NEO ACS-HR12LED R410, освен ако се използва при над 10 градуса външна температура или само за охлаждане.
Нормално какво друго сте очаквали то при Нео Осака е нормално да има големи разлики в един модел от различни производители.
Карам втора зима с този модел и се справя много добре в моите условия....в триетажна къща съм над мен няма никой,а
съседа на третия топли само една стая но не постоянно...на моя етаж няма изолация.Тази есен смених дограмата с ПВЦ,
и комфорта е по добър от миналата зима .
Климатика е от първата партида с Тошиба-компресор 3300w на отопление при 914w консумирани,9кг е вътрешното тяло,
32кг е външното,това са данни от табелките.
Отоплява 26 куб.м,нагласям го на 23 С при MED вентилатор и потдържа 21-22 С.
Замерих температурите: Външна -9 със слаб снеговалеж /в Шумен/,Стайна 22.0 /на метър от земята/,Входяща при климатика 22.5 ,Изходяща при вентилатор на макс 41.5
Незнам от къде толкова компетентни хора се изказват без дори да са виждали как работи!Аз също имам въпроосният модел с компресор на Тошиба ...Тази зима при положение че знаете какви бяха температурите , топлех две стаи по 16 и 12 квадрата , както и коридора.При зададени 28-29 вътре беше средно 25градуса.Сега отново му се радвам при температури +40 отвън , вътре става като хладилник при 24-25 градуса.За тази цена не виждам алтернатива а за МИДЕЯ моля ви се нека някой,който има МИДЕЯ слит да се похвали колко топло е изкарал с нея тази зима ако е имал честта изобщо да се вклщчи перката...
Който е решил да си го купи няма да сгреши , машината е чудесна !