здравейте проблем с климатик нео 12фа2 на топло духа студено спира и се чува шум като кипене на фреон във вътрешното тяло.
здравейте проблем с климатик нео 12фа2 на топло духа студено спира и се чува шум като кипене на фреон във вътрешното тяло.
Ами закачи мануметрите и виж какво налягане прави, така няма как да ти кажем какво е може да са много причини.Първоначално публикувано от branko
И при мен така, случва се на няколко часа, освен кипенето на фреона и вътрешната пита побелява![]()
И аз с проблемче. НЕО-то мисли, че в стаята е 39 градуса. Включва да работи, но само на охлаждане. Съвети?
При включване на вентилация изписва 39.
Щом няма съвети, моля препоръчайте техник от Русе, моля?
Баш на НЕО ли сте си поверили отоплението
П.С. Техника едва ли ще реши проблема. По-добре си купете свестен климатик...
Първоначално публикувано от branko
И на двама ви мога да кажа,че това,което сте забелязали е процеса ДЕФРОСТ...Елементарно еПървоначално публикувано от kalcheff1
![]()
проблема с неото решен липса на фреон,смяна на кран и зареждане с нов фреон
glowndark, неото е с двуредов топлообменник и за сега върши чудесна работа издухва 56 градуса температура, ветеран е на 9 години друг ремонт няма да има, е и консумацията е доста голяма, но е по добре от конвектор или радиатор на ток.V_Simeonov сервиза във който го отремонтираха е в търговска база Русе понеже неото е производство на Галанц и там имат резервни части.
От опит знам че повечето климатици работили като твоя без фреон не карат дълго след отстраняване на теча и новото зареждане.Първоначално публикувано от branko
VeleV.Klima стига си плашил хората и какво ще стане, като работи с по-малко фреон известно време ?
Прегряване лошо смазване и понякога блокира компресорната част Особенно при ниско бюджетните компресори от рода на кингзан ричи
Някой да им разбира на платките? Че тея от ТермоКлима искат 80-90 лв за платка - то целия го купих за 300!
Поне си изкара парите, ама може още разбира се. Сега на охлаждане - кърти!