Здравейте, наскоро взех на старо климатик за родителите на приятелката ми за хладене, модел Neo ACS-HC12GWV. Беше като нов, оказа се че няма фреон и при монтажа му сложили и в началото не искал да тръгва, но след допълване тръгнал както трябва (според тях не е теглен фреона а слагал на око, но не знам дали е било така). Хладиха се около 2 седмици и преди няколко дни почнал да спира след известно време и да му мигат и двете светлини (operation и fan) едновременно след като спре и единичен звук при спиране (изписукване). От 2 дни работи точно 15 мин и пак спира и мигат двете светлини. Може после да се пусне и пак 15 мин и пак спира с мигане и единичен звук. Казват че не мига в някакъв интервал и спиране а само си мига постоянно. Някаква идея от какво може да е ?
P.S. а и според тяхното мнение в последно време не хлади толкова силно. Преди струята студен въздух била по студена, а сега не толкова студена (хладък но не и студен е въздуха).

Новини
 Новини Форум
 Форум Актуално
 Актуално сървър
 сървър

Отговор с цитат
  Отговор с цитат .
 . 
						 ??? Като се заплати демонтаж и монтаж, но без никаква гаранция че ще работи след това. Моля за мнение какво да се прави? Спомена се за уред "пропускотърсач" и необходимо ли е да се сваля климатика, ако се търси пропуски с него ? Струва ми се глупаво, а и се съмнявам да е икономическо оправдано да се прави подобно сваляне и в последствие нов монтаж. Все пак мисля да потърсят др. специалист с подобен уред, а не да се сваля климатика. Все пак не знам в този район дали ще има такива специалисти и до колко е строго специализирана и скъпа подобна апаратура. Моля ви за мнение по въпроса ???
 ??? Като се заплати демонтаж и монтаж, но без никаква гаранция че ще работи след това. Моля за мнение какво да се прави? Спомена се за уред "пропускотърсач" и необходимо ли е да се сваля климатика, ако се търси пропуски с него ? Струва ми се глупаво, а и се съмнявам да е икономическо оправдано да се прави подобно сваляне и в последствие нов монтаж. Все пак мисля да потърсят др. специалист с подобен уред, а не да се сваля климатика. Все пак не знам в този район дали ще има такива специалисти и до колко е строго специализирана и скъпа подобна апаратура. Моля ви за мнение по въпроса ???

Първоначално публикувано от hunterA
 Първоначално публикувано от hunterA   ... Yellow Submarine.
   ... Yellow Submarine.