Резултати от 1 до 12 от общо 12

Проблем с климатик Neo ACS-HC12GWV

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2008
    Мнения
    94
    #1

    Проблем с климатик Neo ACS-HC12GWV

    Здравейте, наскоро взех на старо климатик за родителите на приятелката ми за хладене, модел Neo ACS-HC12GWV. Беше като нов, оказа се че няма фреон и при монтажа му сложили и в началото не искал да тръгва, но след допълване тръгнал както трябва (според тях не е теглен фреона а слагал на око, но не знам дали е било така). Хладиха се около 2 седмици и преди няколко дни почнал да спира след известно време и да му мигат и двете светлини (operation и fan) едновременно след като спре и единичен звук при спиране (изписукване). От 2 дни работи точно 15 мин и пак спира и мигат двете светлини. Може после да се пусне и пак 15 мин и пак спира с мигане и единичен звук. Казват че не мига в някакъв интервал и спиране а само си мига постоянно. Някаква идея от какво може да е ?

    P.S. а и според тяхното мнение в последно време не хлади толкова силно. Преди струята студен въздух била по студена, а сега не толкова студена (хладък но не и студен е въздуха).

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Мнения
    284
    #2

    Re:Проблем с климатик Neo ACS-HC12GWV

    Без да те отчайвам,но с този уред си загубил булката.Стоял без фреон,безизвестно време!Поне не си дал много.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2008
    Мнения
    94
    #3

    Re:Проблем с климатик Neo ACS-HC12GWV

    Стоял е около седмица. Не знам защо е нямал фреон, монтажника който ги е демонтирала може да е направила нещо без да иска. Според хората от които го взех е работел до последно (фалирала фирма разпродаваща имуществото си, а са и познати не вярвам да ме лъжат). От тях приятели взеха 4 др. климатика и всички работят без оплакване и са си имали фреон.

  5. Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Мнения
    284
    #4

    Re:Проблем с климатик Neo ACS-HC12GWV

    Като че ли отново фреона е избегал и задейства защита,ако приемем че компресора все още е добре.Не го мъчи без професионална намеса.И то от някой друг,ако държиш на машината въобще.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2008
    Мнения
    94
    #5

    Re:Проблем с климатик Neo ACS-HC12GWV

    Ок значи ще им кажа да търсят техник.

    P.S. а ако има някъде теч, може ли да се установи от монтажника?
    Мисля има UV мастило във фреона ?

  7. Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Мнения
    284
    #6

    Re:Проблем с климатик Neo ACS-HC12GWV

    Ако има пропускотърсач,може да установи.Но цялата инсталация и пълнене е позорна.Ако омаслява някъде е твърде възможно да е там.Трябва да се изпразни,надуване и продухване с азот,вакуумиране ,пълнене с кантар.И то ако компресора не е тръгнал.Най добре питай колко ще ти смъкнат от кожата предварително.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2008
    Мнения
    94
    #7

    Re:Проблем с климатик Neo ACS-HC12GWV

    Благодаря. Ще ги предупредя за това. Явно аз съм изтеглил късата клечка .

  10. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2008
    Мнения
    94
    #8

    Re:Проблем с климатик Neo ACS-HC12GWV

    Здравейте отново. След 10 дневно печене на големите жеги и издирване на "майстора" (за това е в кавички), най-сетне се появил да го погледне. Обяснението било, че неговата работа била както трябва, но явно проблема бил другаде. Както и да е, за поставянето не мога да дам оценка, но няма логика работещ климатик, при смяна на помещението изведнъж да му свършва фреона и всичко да е ОК. След като му казали, че са питали и се предполага, че проблема е в липса на фреон отговора бил, климатика да се свали и да се пробва в сервиза във водна баня ??? Като се заплати демонтаж и монтаж, но без никаква гаранция че ще работи след това. Моля за мнение какво да се прави? Спомена се за уред "пропускотърсач" и необходимо ли е да се сваля климатика, ако се търси пропуски с него ? Струва ми се глупаво, а и се съмнявам да е икономическо оправдано да се прави подобно сваляне и в последствие нов монтаж. Все пак мисля да потърсят др. специалист с подобен уред, а не да се сваля климатика. Все пак не знам в този район дали ще има такива специалисти и до колко е строго специализирана и скъпа подобна апаратура. Моля ви за мнение по въпроса ???

  11. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #9

    Re:Проблем с климатик Neo ACS-HC12GWV

    При климатик струващ 370 лева ремонта е неоправдан, освен ако сам нямаш инструментите необходими за ремонт и нямаш какво да правиш за запълване и осмисляне на времето. Пропускотърсача, като начин за търсене на пропуск не е надежден инструмент, работил съм и такива са моите впечатления. Освен това пропускотърсача търси пропуск, при който има изтичане на фреон. Наляганията на фреона в различните места при работеща хладилна/климатична система са различни вариращи от 0.5 bar. в хладилната техника до 35 bar. при климатиците, в покой към 5-10 bar. в зависимост от температурите и фреона.

    За откриване на пропуск не е необходим демонтаж. Климатика се надува с азот на максималното налягане за съответният фреон, например 32 bar. за фреон R410a. Пълниш до горе едно еднолитрово, двулитрово шише имащо капачка с пробит отвор в средата от безалкохолно или минерална вода с 1/8 част препарат правещ балончета, например течен сапун и останалото се допълва до горе с вода. След доброто смесване на сапуна с водата поливаш с бутилка обърната надолу, тоест поливаш с течността навсякъде по тръби, топлообменници и свръзки и на мястото, където има пропуск, колкото малък и неоткриваем да е започва да прави балончета.

    Нещата са прости, но трябва да имаш заредена до горе бутилка с азот, която можеш да вземеш срещу капаро гаранция в случай, че не я върнеш, редуцил вентил за бутилката с азот, оксижен за отстраняване на пропуска със съответният припой в зависимост от мястото на пробив, манометри да гледаш промяна в налягането при тестването с азот и после при нормалната работа на климатика, фреон и кантар за фреона. Може да се наложи ползването на допълнителни инструменти и подмяна на елементи по климатика в зависимост от проблема.

  12. Member
    Тук е от
    Jan 2012
    Мнения
    554
    #10

    Re:Проблем с климатик Neo ACS-HC12GWV

    Ако в региона няма азот,и едно компресорче ще свърши работа за надуване. Е,няма да е до 32 бара,но и 20 са достатъчни.
    Аз все си мисля,че НЕКАДЪРНИЯ монтаж или демонтаж са причината да няма фреон,а не някакъв пропуск,тоест тъпия техник да беше погледнал конусите най-напред ,а не да обяснява как му трябвал пропускотърсач.

  13. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008
    Мнения
    2,107
    #11

    Re:Проблем с климатик Neo ACS-HC12GWV

    Цитат Първоначално публикувано от hunterA
    След като му казали, че са питали и се предполага, че проблема е в липса на фреон отговора бил, климатика да се свали и да се пробва в сервиза във водна баня ???
    Добре,че не ти е проблемен климатика на автомобила hunterA ,та ''майстора'' да я топне в някой язовир,та да види откъде ще излизат балончета! ... Yellow Submarine.

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2008
    Мнения
    94
    #12

    Re:Проблем с климатик Neo ACS-HC12GWV

    Благодаря ви много. Ще търся друг майстор, за да се констатира проблема. И на мене ми стана странно свалянето на климатика и логиката на това нещо. Сега като се замисля при поставянето е имало проблем с тези конуси. Тръбата била (по спомени) 12 мм а той нямал такава, че нещо преправял. Да не е от там и пропуска и да не е както трябва направен.

    Ако не е проблем ще кажа, че района е гр. Павликени и ако може на лично да препоръчате специалист знаещ какво прави и с необходимото оборудване, че нямам идея как да намеря такъв.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. NEO ACS-HC12GWV - вентилаторен проблем
    От ingkunev във форум Климатици NEO, ELITE, Crown, Nippon, Sang
    Отговори: 17
    Последно: 17-04-13, 08:41
  2. Проблем с климатик NEO ACS 09 LIH
    От SPSt във форум Климатици NEO, ELITE, Crown, Nippon, Sang
    Отговори: 9
    Последно: 07-11-12, 19:08
  3. Проблем с климатик
    От nikitanev във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 30
    Последно: 10-08-12, 19:57
  4. проблем с климатик нео
    От branko във форум Климатици NEO, ELITE, Crown, Nippon, Sang
    Отговори: 11
    Последно: 20-06-12, 00:28
  5. Проблем с климатик от НТТ-3
    От diksanal във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 61
    Последно: 06-11-10, 22:47

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе