Здравейте колеги от най-добрият технически форум! Появи ми се проблем с климатика - направо цяла сага. Първо протече вътрешното тяло, после спря да работи компресора и съответно да охлажда. Повиках техник, който в мое отсъствие е сменил кондензатора на компресора и климата пак нищо. По телефона ми каза, че е заминал компресора и да си купя друг климатик. Обаче аз съм малко "Тома Неверни" и като се прибрах реших и аз да се позанимая с климатика. Първо премерих намотките и ми се сториха с добри стойности. Имам същият модел, но 12-ка в другата стая и сравних стойностите, които се оказаха близки. След това взех кондензатора от 12-ката и го сложих на 9-ката и.... чудо-компресора тръгна. Обаче.....не охлажда. Сваля температурата от 32 до 27-28 градуса и толкова, съответно компресора работи нон-стоп. Погледнах външното тяло и видях, че кранчето и почти цялата 6 мм тръба /тънката/ са сериозно заскрежени.
Та сега моля за помощ от някой знаещ, преди да извикам пак майстор-каква може да е причината? Възможно ли е да е все пак проблем с компресора или с фреона? Изобщо надявам се на всякаква помощ! /Междувременно купих нов кондензатор и го сложих на климатика./
Благодаря предварително!![]()