Skoro zakupih Osaka 12-ka-invertor i da si priznaja malko sa poznaniata mi za klimaticite.
Imam samnenia za tova 4e klimatika mi ne raboti pravilno -normalno li e pri otoplenie slednata posledovatelnost ot sabitia:
1.Dostiga zadadenata t* za otoplenie-ventilatora na vatre6noto tjalo varti
2.Kompresora postepenno namaljava efektivnosta na rabota -sledeno po dat4ika na vatre6noto tjalo 1,2 ili 3 4erti4ki
3.t* postepenno pada -ventilatora na vatre6noto tjalo ne spira da varti
4.Zapo4va da duha studen vazduh-t* spada progresivno.
5.Sledva vklu4vane na kompresora i zapo4va otnovo da duha topal vazduh-do dostigane na visoka zadadenata t*
6.Procesa se povtarja postojanno-topli ohlazda topli ohlazda
7.Razhoda po elektromera mi za 10h ~10kW
Vaprosa mi e: Normalno li e za invertora ventilatora na vatre6noto tjalo da ne spira da varti nezavisimo ot rezima na rabota v koito go slagam,kato izklu4im 4e v rezim "sleep" varti s po niski oboroti.I nai vaznoto biva li v rezim otoplenie klimatika tu ada topli tu da ohlazda.
Ste sam blagodaren za otgovara vi , tai kato klimatika mi e v garancia i ikam da si potarsja pravata dokato e vreme,redi parvata profilaktika-kojato razbrah e proforma za parite.a i zima idva.Ljatoto ne sam polzval klimatika.
Opredeleno 4etoh mnogo vav foruma i razbrah 4e sam se precakal s markata Osaka,no pone da znam 4e ne sam dal naprazno 1000 lv. za nesto koeto ne raboti ot samoto na4alo.
Blagodarja.