Re:Osaka - търся съвети и мнения
Здравеите.Имам Осака конвенционален на дистанционното KK10A-C21 има два бутона които не знам за какво служат моля за разяснение 1.Air refresh като го натисна веднъж на дистанц.се появява листо а на климатика 1 като го натисна втори път листото на дистанц.започва да мига исякаш равоти само вентилатора 2.AUX при натискане не се появява нищо на дистанц.и на климатика.Благодаря предварително. :)
За т.1 Air refresh трябва да е нещо,свързано със освежаването на въздуха.Може би вкарва свеж въздух отвън,но не съм сигурен.
За т.2 AUX \да не е AUH\-има допълнителен външен нагревател,който при температура по-ниска от 0° трябва да се включи.
Цитат:
Първоначално публикувано от kiki9999
Здравеите.Имам Осака конвенционален на дистанционното KK10A-C21 има два бутона които не знам за какво служат моля за разяснение 1.Air refresh като го натисна веднъж на дистанц.се появява листо а на климатика 1 като го натисна втори път листото на дистанц.започва да мига исякаш равоти само вентилатора 2.AUX при натискане не се появява нищо на дистанц.и на климатика.Благодаря предварително. :)
Този еър рефреш най вроятно е за твой душевен комфорт да гледаш листенцето как свети и да ти "чеше" егото.
Да грешката е моя AUH е ако е за нагревател не трябва ли да си проличи по нещо я на дистанц.я на к-ка да изпише нещо.Едвали Осака конвец.за 600лв.(с монтажа)ще има такава опция да вкарва свеж въздух при положение че в момента такива к-ци с вкарване на свеж въздух са над 2000лв..Макарче и аз така си го превеждам.Модела е CH-12-JB дистанц.е KK10A-C21.Благодаря.
Горе в дясно на дистанционното ако погледнеш внимателно ще видиш едно тънко реотанче след като си натиснал бутона.Това не означава че ще включи нагревателя.Той включва при 6 гр. разлика между зададена и тази в стаята.Има и други условия за да включи.
Да наистина се появи реотанче Благодаря много.А за Air refresha можешли да ми кажеш нещо .
До колкото знам това е за йонизация на въздуха.. поне в моята книжка май пишеше нещо такова.. аз не откривам разлика когато работи или не, а уж трябвало да се чувства по-свеж въздуха...
Някой който е сигурен да каже.
Цитат:
Първоначално публикувано от George007
До колкото знам това е за йонизация на въздуха.. поне в моята книжка май пишеше нещо такова.. аз не откривам разлика когато работи или не, а уж трябвало да се чувства по-свеж въздуха...
Някой който е сигурен да каже.
-Какво да се каже.Изобщо не вярваме на такива" екстри"
Цитат:
Първоначално публикувано от stoyan1960
-Какво да се каже.Изобщо не вярваме на такива" екстри"
Някой който е сигурен дали за това служи, да каже
сега нека да започна така имам OSAKA CH 17 NR конвек. имам го от 10 год, и може да се сетите че имам доста въпроси свързани с него.
1.знам че трябва да сложа някакви тампони на външното тяло защото толко мн бучи понякога че даже една година съседите от 2рия/аз съм на 1вия етаж/ искаха да ни съдят.ок разбирам ги :rolleyes: та въпроса ми е скъпи ли са?
2.Тъй като през лятото в апар. ми е мн хладно не пускам климатиците /имам и друг в хола които е 12 инверторен чисто нов neo toshiba слава богу никакви проблеми с него дори и навън като беше -22/ та го използвам само да отоплява и понеже мн замръзва външното тяло/на osaka-ta/ и ми казаха че имало такова нещо може ли да се монтира някакъв нагревател за да не се образува лед във външното тяло?/или са ме излъгали???
3.В този момент е спрян защото от миналата вечер ми прави някакви номера с електрониката сигурен сам защото има фреон понеже сложиха мин.година а на режим топло ми духа студено???? Защо???
п.с. от сервиза ми казаха че бил с мотор mitsubishi тоест бил по-мощен от 17 отговарял на 18-19.
Здравейте, от доста време разглеждам форума, но сега се регистрирах и имам въпрос към вас. Климатикът, който съм си харесал е Осака CH-09DSBP. Търсех информация, но не можах да открия нищо за този модел, освен това, което ми беше казано в магазините на Eco-clima. Много моля, ако някой има същия модел или е запознат с характеристиките му да сподели. Имам една седмица до закупуването. Струва ли си покупката. Лимитът ми е 900лв. Ще го използвам за отопление и охлаждане на стая 12m2 и с изолация на тавана и 2те стени. Доколкото разбрах външното тяло е с двоен топлообменник на Дайкин, но това ми го казаха в магазина и не знам доколко е вярно. Благодаря предварително.
ivanovvuy,тук няма да получиш отговор различен от че са боклук и за 900 лв.няма какво да купиш,това е форума на японските климатици и друго не се признава,повечето потребители са със синя кръв.Конкретно за дадения модел не мога да кажа нищо,но имам 4 осаки от друг модел който бачкат вече 7-год.без проблем,както и 11 други боклуци от всякакви марки който си бачкат без проблем.
Абе с една дума трактор са тия осаки, бях на почивка в Созопол и там имаше монтирани осаки от които не можеше да си починеш такъв брум и буботене кошмар. Това че работели по не знам колко си години не е толкова важно а как работят и колко ток харчат.