Резултати от 1 до 12 от общо 12

Osaka - външното тяло силно бръмчи

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2007
    Мнения
    44
    #1

    Osaka - външното тяло силно бръмчи

    да кажете нещо за климатиците aux казват че били много добри дори и при ниски външни температури,тихи били с тошиба компресори.Имам една осака 17 аварира компресора,беше в гаранция с голям зор го смениха но сега много вибрира външното тялои бръмчи силно,когато го разкачиха и го взеха да го ремонтират не запушили отворите и един мсец стоял така,сменили компресора донесоха го сложиха го тръгна и те си тръгнаха,до вечерта се заскрежи целия обръща за размразяване но не може да се размрази изобщо,пак доидоха свалиха го и го отнесоха,после ми казаха под секрет че от това дето е бил отворен са се запушили капилярите/тънките тръбички/ от влага която е навлезнала в киматика,сега този шум от външното тяло /имам чувството че компресора се товари/дали не е от тази тръбички да не са ги отпушили както трябва,казаха че всичко били сменили станал бил като нов,носино бръмчи,някой ако има идея каво да правя да каже,гаранцията изтече.

  2.  
     
  3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #2

    Re: климатик Осака с проблем

    Слагаш гумени тампони на външното тяло. Ако климатика си работи нормално това е положението.
    По другия въпрос, в монета има Нипон с Тошиба компресори. Има лепенка на външното тяло, с надпист тошиба. Сигурно са по добри от Осака. в крайна сметка ако искаш тих климатик си пукуваш нещо по марково и по-скъпо.

  4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #3

    Re: климатик Осака с проблем

    Тия лепенки за марковите компресори на таралясници май са само фалшива реклама... Трябва да се отвори и да се провери наистина ли вътре е Тошиба.

  5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008
    Мнения
    1,006
    #4

    Re: климатик Осака с проблем

    Такива са.Всички производители имат много заводи за компресори в Китай.По-голямата част са смесени дружества-около 50/50,защото в Китай е трудно да регистрираш фирма,ако няма китайско участие.има и изцяло китайски фирми,които са купили лиценз,както е Грее,които правят Саню компресори

  6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #5

    Re: климатик Осака с проблем

    Цитат Първоначално публикувано от deian
    Тия лепенки за марковите компресори на таралясници май са само фалшива реклама... Трябва да се отвори и да се провери наистина ли вътре е Тошиба.
    Специално на Нипи-ните компресорите са си истинска Тошиба. Отваряни са.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2007
    Мнения
    44
    #6

    Re: климатик Осака с проблем

    На Осаката били сложили компресор Тошиба но никъде не видях да пише Тошиба отворих го,за тампоните мислих сложих едни но ще трябва малко да подбера някакви по подходящи тампони,иначе работи и при -20 външна температура,но много бръмчи ако имам комшии наблизо ще си имам разправии,ако е в някой блок ще ме изселят няма да мога да го ползвам.охлажда и топли добре но много шум вдига като че ли с стария компресор не беше така,но съм забравил как е шумял,не бих си купил пак осака,в един апартамент сме сложили един инвертор митцубиши но струва 1400лв,светлинни години е по добър изобщо не подлежи на сравнение не можеш да чуеш дали работи само усещаш лек полъх на въздуха.За тези AUX някой чувал ли е.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria
    Мнения
    4,991
    #7

    Re: климатик Осака с проблем

    AUX=ОСАКА=НИПОН=КРАФТ=САНГ,ЕЛИТ и тн..................

  10. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    1,011
    #8

    Re: климатик Осака с проблем

    крафта малко от малко си го бива ама другите изборени имат доста да прочетат
    по въпроса с осаката по добре я хвърляй и чисто нова да е пак за нищо нестава
    а за тея измислици със тошиба компресор и т.н. е примамка за тъпи хора с извинение междодруготоче бяха подарили на един приятел един exel и едно Нео и ме помоли да му ги монтирам и понеже капандурите и перката бяха едни и същи ги отворих повярвай ми няма грам разлика освен в лепенката на ексела обаче непишеше че е с компресор на тошиба ми с компресор на Sanyo а те едни и същи и те с различни лепенки на едно и също място ги правят сигорен съм

  11. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2007
    Мнения
    44
    #9

    Re: климатик Осака с проблем

    На един и същ климатик слагат друго име,уж че е друга фирма или нова фирма за да има такива дето бягат от опарилите се от кофти климатици да се натресат пак на същото пройзводство но под друга марка казано от трън та на глог,и винаги има хора за по малко пари да си сложат нещо по добро уж а то пак си е същия боклук те за студено всички работят но за топлене а и кпд им е по малко на тези евтините,скъпите си оправдават парите но не всички могат да дадат толкова пари,а смятат че евтините и те ще вършат работа три пъти по евтини и по външен вид си приличат/тоест приличат на климатик/

  12. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2007
    Мнения
    44
    #10

    Re: климатик Осака с проблем

    Днес отворих външното тяло на климатика,да видя за бръмченето,към дъното има една тръба от филтъра към компресора хваната с скоба игумичка притегнах я след това филтъра беше овит с киче/тънко/ сигурно е сложено да не допира филтъра до циндрично тяло закрепено към компресора с големината на филтъра,но те се допират като ги раздалеча бръмченето изчезва,кичето го извъртях беше протрито м-у двете тела раздалечих ги 5-6мм и брума изчезна компресора си работи тихо,сложих му и две гумени шайби в горната част на тампоните,че имаше луфт,това тяло дето е закрепено към компресора как се нарича и то явно върви с компресора ,боядисано е черно като него.

  13. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #11

    Re: климатик Осака с проблем

    Цитат Първоначално публикувано от budisimo
    ......това тяло дето е закрепено към компресора как се нарича и то явно върви с компресора ,боядисано е черно като него.
    В Българските учебници го наричат “Отделител на течност”, в Английско езичните документации го наричат "Акумулатор". И двете наименования са правилни.

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Мнения
    439
    #12

    Re: климатик Осака с проблем

    Значи, това за компресорите е точно така, правят си ги 99% в Китай и регистрират смесена фирма, например Toshiba-Aislu за повечето компресори на Тушибата!

    И климатика, дори марков да е, дори да пише made in Thailand, на компресора си пише made in China.

    На Nippon-ите пише Toshiba brand compressor, не Toshiba compressor или Japan compressor. Аз Toshiba brand compressor го превеждам не като Тушиба компресор, а компресор от рода на Тушиба, хихи!

    Все пак се радвам, че се е оказало протъркано кече или дрънчаща тръбичка, а не въздух и влага в системата!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Дразнещо силно жужене от външното тяло на General ASHG 12 LE
    От chefobg във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 10
    Последно: 01-06-14, 19:43
  2. Osaka ch 09 LBPE Не тръгва външното тяло
    От Fujifen във форум Климатици Osaka
    Отговори: 2
    Последно: 01-11-13, 09:17
  3. Osaka CH-12-BP/D - външното тяло не реагира
    От ivan25 във форум Климатици Osaka
    Отговори: 14
    Последно: 03-03-11, 16:25
  4. Fujitsu General ASHB12LD - много силно жужене от външното тяло - какво му е?
    От b22b във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 30
    Последно: 14-12-08, 22:44

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе