Здравейте,
След като прочетох много мнения тук се спрях на General ASHB 12LD за спалнята - 24 кв.м. и ASHA 9LGC за хола от 16 кв.м.
Вчера ми ги монтираха. 9-ката работи перфектно не се чува никакъв шум и работи като за начало много добре.
За съжаление с 12-ката не се оказа така. Като го пусна външното тяло което е монтирано на външната страна на остъкления балкон започва силно да жужи (съседите го чуват), дограмата е дървена (стара) и при затворени прозорци в стаята наистина не може да се спи (а заради съня взех плазма филтър) за сравнение 9/та въобще не се чува, даже и на отворен прозорец.
Другият проблем на 12-ката е че заедно с жуженето на външното тяло вътрешното тяло изпуска силна остра миризма - прилича на изгоряла пластмаса - но не е (на това най-близко ми напомня). Иначе топли - въпреки жуженето и миризмата.
Аз не разбирам от климатици, но се притеснявам да не би някакъв фреон да изтича и това да е причината и за шума и за миризмата?
Обадих се на сервиза, като с неохота утре по някое време би трябвало да мине техник.
Ще пиша по-късно какво стана с техника.
Поздрави,
Боян