Osaka CH-17-SL - не топли
От 3 години го имам и досега не съм имал проблеми. Цяло лято работи безотказно на изстудяване и преди седмица минах на отопление.
Пуснах го на 27 градуса , компресора се включи, но след малко вътрешното тяло задуха леден въздух.
С 2 думи и в 2 та режима духа студено.
Ако някой има идея, ще съм ВИ благодарен
Re: Проблем с климатик Осака CH-17-SL
Четирипътен вентил вероятно.
Бобина за Четирипътен вентил вероятно
По-горните изказани вероятности са наистина възможни като причина за проблема.
Благодаря за отговорите!!
Бобината, за която говорите се сменя лесно надявам се, утре ще махна капака на външното тяло и бягам за нова бобина.
Дано е от нея, че иначе само лятото ще позлвам климатика :)
Ако се наложи да викам специалисти от Варна, по добре да си купя нов климатик
Днес наобяд закупих въпросната бубина за 25лв,с надеждата, че в нея е проблема
Извадих старата бобина, отрязах буксите понеже новата нямаше, поставих я , пасна идеално
Процедурата отне 15 мин. Пуснах климатика и О ЧУДО, задуха горещо :)
Благодаря още веднъж за насоките !!!!
:Drinks:
Да ти работи още дълго.
Климатик ОСАКА-CH-12-SL-японско производство-не топли под-3гр.
:monster За пръв път пиша в този сайт каэа ми го един приятел,даже иэползвам неговия НИК.,эатова ако нещо съм неточен,иэвинете ме.Преди месец ми монтираха ОСАКА-ТА и докато беше топло навън и вътре беше топло,но когато падна под-3,-4 то спря да топли.Отидох в магазина откъдето го купих и майсторите ми казаха,че съм имал много прозорци и затова не топли,а когато го купувах ,шефа на магаэина ми се кълнеше,че е нискотемпературен модел эа скандинавия и 100процента орг.японски и на табелката го пишеше.МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ КАКВО ДА ПРАВЯ.
Re: Климатик ОСАКА-CH-12-SL-японско производство-не топли под-3гр.
Освен да ти съчувстваме... Нищо японско няма в този климатик, камо ли пък да е правен за Скандинавия. Яко са те пързулнали.
Какво значи "не топли"? Ръчни го малко - дигни му градусите. До мене в офиса имам конвенционална Осака и тя постоянно се успива, та се налага да и дигам час по час градусите от дистанционното за да се сети да тръгне. В момента е на 28* в стаята няма и 22* а машината спи. Датчиците има са бъгави нещо - хем е нова. Е затова им викат кафези на тия машини - неграмотна работа - който ги е мислил е за трепане!
http://forum.setcom.bg/index.php?top...1063#msg181063
zarzalai, Какво искаш да кажеш с думите "Спря да топли", опиши начина му на работа и наблюденията си сега, когато не работи.
Изведнъж ли спря? Постепенно ли? Когато външната температура се повиши започва ли да топли?
Включен ли е винаги или го изключваш ама кажи истината.
Ще ти обесня подробно.Стаята е 20кв. м.изток ПВЦдограма,имам малко бебе и ОСАКАТА не се гаси,стои на 25 гр.А и още нещо,оня ден сутринта беше-4гр.вън,а този отоплител духаше едвам,бучеше гадно като трактор и беше снежен като във фризера отвътре,не зная дали това е лошо,но стаята е с изолация и миналата зима за 5 мин.се топлеше с газова печка на22гр.,беше супер ама газта е мн. скъпа.Не зная какво да правя,тия палячовци дето ми го продадоха да ги съдя директно или да сезирам потребителите.МОЛЯ ПОСАВЕТВАЙТЕ МЕ.
Като замръзнат всички спират да топлят.Това инвертор ли е?
:-memnon я иди вдигни един :051: и ще ти го оправят или сменят. Ако се навият по добре го смени с друга марка климатик.