Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 18 от общо 18

Osaka сплит - чудя се

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007
    Мнения
    905
    #16

    Re:Осака сплит, чудя се

    pro ,горе съм ти написал начина на действие...всеки има глава на раменете си - оправяй се сам...но избери добра фирма и добра марка,че после ще ревеш във форума....не случайно съм ти препоръчал Дайкин...не случайно ти пиша да се обадиш за оглед от специалист...УСПЕХ

  2.  
     
  3. pro
    pro е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2001
    Мнения
    187
    #17

    Re:Осака сплит, чудя се

    Жална му майка, че ще вземе 2 бона, да

    @rkk: Благодаря.

  4. Junior Member
    Тук е от
    May 2009
    Мнения
    16
    #18

    Re:Осака сплит, чудя се

    аз искам да изпиша първото си мнение в този форум в защита на Осаката. Миналата година точно по това време си купих такъв от Практикер

    CH-12-LBP
    и не се оплаквам от него. Пускам го колкото може повече, в смисъл дори и тези дни когато температурите рядко стигат над 27*С. Лятото практически не усетих промяна в сметките за ток, даже бяха по-малки от миналата година, а зимата когато в София (а и встраната) имаше голям период по празниците в началото на януари температури по -10*С, нямаше газ Топлофикация подаваше студена вода в тръбите климатика работеше постоянно на 2 черти и в крайна сметка средната ми сметка за ток за тримесечието беше 95 лв. Такйа си намалих разходите защото Топлофикация ме дереше по принцип със средни сметки 34 лв за топла вода и 42 лв за отопление, а в тези 95 лв за ток влиза и цената на работата на бойлера. Т.е. с 2 думи купих си климатика уж да се охлаждам лятото но още през Октомври температурите паднаха а Топлофикация не беше пуснала парното, и аз се отказах от тяхното топлоподаване. Така по време на кризата съседките ми мръзнеха от студ и им дойде доста голямо начисление от Техем, а у нас беше топло.
    Но да пиша за Осаката - защо я избрах - защото имах излишни 1000 лв. и реших да ги инвестирам. Видях в практикер в Дружба 2 (С) насложени някакви осаки и без да ми мигне окото го купих защото единсвеното което знаех е че се сглобяват в Бургас. Сега дали ще се казват Еко-клима, или каквото и да е не ме интересуваше, искам да напиша, по основното запитване на про, че като е българско то в тази криза е хубаво да се избере българското. в Еко Клима все пак работят българи.
    Имам и критики, но те са незнаителни.
    - Още при монтажа не ми сложиха дълъг кабел а провиснаха 1 м. кабел със щепсел и като ги питах ами сега как да го включа в контакта който е на още поне 1.5 ми казаха че това било "стандартната дължина" кабеляк.
    - малко манипулират в рекламите отностно консумираната мощност дават 1,5 кW максимална за затопляне, ама минималната не се споменава. 1.5 е като работи на "5 черти" което се случва рядко ама колко е като е на "2"?
    - уж предлагат допълнителни филтри (пише го в инструкцията) ама като питах тези в София, отговора беше че трябва да ги поръчат от Бургас ама не знаели как става.
    Сега това са минимални недостатъци то и при Други фирми кабеляка е "стандартен", филтри така и не могат да се намерят, но все пак това е проблем на монтажниците от "Милчев син" ООД си вършат така работата и за другите "монтирани от тях" марки.
    Сега искам да си сложа още една термопомпа и се чудя дали пак да не е Осака. Имам още излишни пари.
    п.п. Въшното тяло не вие и не свисти като компресор "ЗИЛ" а вътрешното само пука то на всички пластмасите им пукат. Много ме кефи че показва реланите температурни показатели на Ок. Среда и жилищното помещение, а не настроените. Недостатък на самия модел е че няма функция Вентилатор (та трябваше да купувам таванен) но това е друга тема

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

  1. Отговори: 23
    Последно: 17-02-13, 15:12
  2. Чудя се?
    От juspar във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 0
    Последно: 11-05-11, 13:02
  3. Чудя се
    От Tyna във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 3
    Последно: 20-06-05, 00:42
  4. Чудя се дали...
    От LordOfEvil във форум Windows
    Отговори: 3
    Последно: 09-04-03, 22:51
  5. Чудя се ...
    От rover във форум Общ - хардуер
    Отговори: 1
    Последно: 23-02-01, 01:24

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе