Здравейте, имам една доста възрастна осака 9-ка в спалнята, ползва се само за охлаждане лятото и то по 2-3 часа на ден. Проблема е, че крановете и изпускат фреон, изпускат още от нова, докато беше гаранционна сервиза каза, че това не е проблем. После свърши гаранцията, така си кара, началото на лятото и дослагвам по около 100 грама фреон и изкарва така до септември. Тоя път обаче стана друг сакатлък - спука се капачката на горния кран. Или крана взе да изтърва по много или комшията хладилен техник сипа повечко фреон, та вдигна много налягане. Компресора определено беше доста по-шумен от предни години преди да стане сакатлъка. Един познат запои тая капачка, навих я, сипахме пак фреон, тръгна, вървя 10 дена и тряс - спука се спойката. Сега тука от един сервиз ме къпят че нямало от къде да се намери такава капачка и искат да сменят крана за скромната сума от 100лвВъпроса ми е - има ли от къде да се намери такава капачка/тапа като резервна част. Питах на доста места - отговора е един и същ - няма, сменяй крана. Да ама не ми се дават 100лв ако може да се намери капачка и да се пробва.