Резултати от 1 до 12 от общо 12

Капачка за кран на Osaka 9-ка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2004
    Мнения
    16
    #1

    Капачка за кран на Osaka 9-ка

    Здравейте, имам една доста възрастна осака 9-ка в спалнята, ползва се само за охлаждане лятото и то по 2-3 часа на ден. Проблема е, че крановете и изпускат фреон, изпускат още от нова, докато беше гаранционна сервиза каза, че това не е проблем. После свърши гаранцията, така си кара, началото на лятото и дослагвам по около 100 грама фреон и изкарва така до септември. Тоя път обаче стана друг сакатлък - спука се капачката на горния кран. Или крана взе да изтърва по много или комшията хладилен техник сипа повечко фреон, та вдигна много налягане. Компресора определено беше доста по-шумен от предни години преди да стане сакатлъка. Един познат запои тая капачка, навих я, сипахме пак фреон, тръгна, вървя 10 дена и тряс - спука се спойката. Сега тука от един сервиз ме къпят че нямало от къде да се намери такава капачка и искат да сменят крана за скромната сума от 100лв Въпроса ми е - има ли от къде да се намери такава капачка/тапа като резервна част. Питах на доста места - отговора е един и същ - няма, сменяй крана. Да ама не ми се дават 100лв ако може да се намери капачка и да се пробва.

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    3,036
    #2

    Re:Капачка за кран на осака 9-ка

    От Сф ли си ?

  4. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007
    Мнения
    905
    #3

    Re:Капачка за кран на осака 9-ка

    Капачката не е проблем- ако си от София дай координати...

  5. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Мнения
    515
    #4

    Re:Капачка за кран на Osaka 9-ка

    Проблема е масов при китайските климатици, сигурен съм , че половината озонова дупка е заради калпави кранове и капачки

  6. Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    320
    #5

    Re:Капачка за кран на Osaka 9-ка

    Капачка от високо налягане в системата не се пука, нито чупи. Просто комшията е позатегнал малко повечко, и е станало сакатлък. Ако е само капачката добре, да не е заминала и резбата където се навива Странно как така ще изпускат крановете, и това не било проблем. Все едно да ти тече антифриз от колата, но това да не е проблем, доливаш и готово

  7. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Мнения
    515
    #6

    Re:Капачка за кран на Osaka 9-ка

    Проблема е масов при китайци, при които крановете са отваряни и затваряни няколко пъти/местени климатици/.Крановете започват да изтърват и пукат капачките, а скоро видях и спукана капачка на сервизния кран.Получава се често и при мръсни климатици.

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    320
    #7

    Re:Капачка за кран на Osaka 9-ка

    Искаш да кажеш, че крана като изтърва, капачката не може да задържи и се пука от налягането. Тия китайските да не са с картонени капачки И аз съм виждал пукнати капачки, но е от пренатягане. Слагайте пластмасови или месингови с външна накатка, които се завиват и стягат на ръка. Тогава няма да има пукнати. И даже са по-тънки от шестостенните, но ви казвам спукани няма да има Аз говоря за капачката където се навива маркуча на манометрите, 1/4" който е, не за тия които покриват стержена. А ако изпуска игличката там където се слага маркуча, винаги може да се подмени без да е нужно да се отваря системата. Директно на место, има инструмент за тая цел.

  10. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2004
    Мнения
    16
    #8

    Re:Капачка за кран на Osaka 9-ка

    От Сливен съм, ако някой може да ми прати такава капачка с наложен платеж ще съм му безкрайно благодарен. Ако наистина някой може да помогне да драсне едно ЛС да му дам координати къде да ми прати въпросната капачка. Говорих вчера с някаква кака от БиоКлима - Бургас. Беше крайно любезна, но такъв резервен компонент нямали, и тя ми предложи смяна на целия кран при техен представител в Сливен. Може и да е била пренатегната при последното допълване. Резбата си е добре, проверих. Двете капачки на крановете са еднакви, рекох, да ги разменя, оказа се, че и долния кран изтърва, китайски боклуци.

  11. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria
    Мнения
    4,991
    #9

    Re:Капачка за кран на Osaka 9-ка

    Варянт 1: Вземи капачката и иди при стругар ще ти направят по размера на старата. Варянт 2: Заварява се пукнатината с оксижен и сребърен припой с флюс. Често се пукат капачките на крафт а и доста случай съм имал със спукани капачки на японски клими втора употреба.

  12. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Мнения
    515
    #10

    Re:Капачка за кран на Osaka 9-ка

    Вариант 2 не е много добър, рядко издържат дълго време заварените, а резервни капачки само не съм видял да се продават.Варианта е стругар или цял кран.По принцип най-дбре е да се смени крана

  13. Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    320
    #11

    Re:Капачка за кран на Osaka 9-ка

    Като са толкова калпави, вместо със стягане може да се пробва по друг начин. Например с навиване на тефлон на резбата. Или има едни пасти, които се мажат върху резбата и после се навива, уплътнява и не пуска. Да сменяш чак крана заради това, дали си струва труда. Не може никой да няма капачка от някоя стара машина. Или пък и кажи на тая кака да ти даде крана като чарк, и вместо да плащаш на някой за смяната, вземи си капачката и си я смени и готово. Ако крана е същия като твоя обаче
    Един малък въпрос към колегите:
    В БГ на новите машини на 410 резбата където са слагат манометрите на крана 1/4" ли е, или от по-големите 5/16"?

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2004
    Мнения
    16
    #12

    Re:Капачка за кран на Osaka 9-ка

    За сега го побългарих - гумено уплътнение под капачката - изрязах едно кръгче от гума, капачката завих на ръка за да не прережа гумата от стягане - държи си, климатика хлади доволно. Vanko68 ми даде адрес на софийска фирма за резервни части, в понеделник на място ще проверя дали имат като моята. Ако не - ще се търси стругар да я врътне таз капачка пуста.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. осака пукната капачка на кран от какво????
    От Trayan Savov във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 16
    Последно: 27-03-14, 18:14
  2. Два дни лада тика лек кран
    От MitkoS във форум Логически задачи
    Отговори: 7
    Последно: 28-10-13, 17:25
  3. Отговори: 23
    Последно: 17-02-13, 14:12
  4. Бяла капачка над компресора
    От ina_r във форум Хладилна техника
    Отговори: 10
    Последно: 09-11-11, 21:17
  5. Капачка за Аристон?
    От Georgit във форум Хладилна техника
    Отговори: 4
    Последно: 08-02-11, 22:27

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе