Всичко, което правиш е впечатляващо. Респект!
При Lupus обаче случая не изисква пълната функционалност на дистанционното. Климатика му работи само в режим на охлаждане и при постоянно задание на температурата.
Всичко, което правиш е впечатляващо. Респект!
При Lupus обаче случая не изисква пълната функционалност на дистанционното. Климатика му работи само в режим на охлаждане и при постоянно задание на температурата.
Ако това е задачата, не звучи сложно. 2 команди (за старт при трърди параметри) и за стоп могат да се сканират и запомнят от микроконтролера без проблем. @Lupus, до колко ти е спешно това като задачка? Искам да избързам с подготовката на автоматичната информационна система за да не изпусна отчетите от студените месеци и след това ще имам временце да доразвия и идеята със запомняне на ограничен набор команди. Иначе за информационната системка... айде, ще пиша в темата за Колко ми харчи да не разводняваме тук...Първоначално публикувано от Kasap
Една команда му трябва - само за старт.
Задачата по принцип не е много спешна. За тази реализация не трябва нищо друго освен старт при предварително зададени параметри и рестарт при спиране на тока (да се надяваме, че това дърво поне помни до къде е стигнало, преди да го обезточат... ). За мен обаче по-общото решение на задачата (с известна степен на универсалност) си стои от години, тъй като се занимавам с дистанционен контрол и управление на отдалечени обекти.Първоначално публикувано от Board_Man
За първо време можеш да блокираш бутона за ръчно пускане.Ще тръгва винаги на студено след спиране на тока.Стига да ти са достатъчни 24 градуса.
Къде се намира този бутон? Как да стане блокирането?Първоначално публикувано от stoyan1960
С клечка за зъби ще стане, но нямам никаква идея къде е бутона. Предполагам, в дясно - под капака на вътрешното, ма не съм виждал Осака отблизо.
Има едно желязно капаче с едно винтче.Свали го и ще го видиш.В дясно под капака.На него пише едно натискане-студено две- топло три стоп.