Моля за малко акъл от старите кучета във форума![]()
Попадна ми тази пролет една колона 33-ка на няма и 2 години, на далавера, и ми я поставиха на работа, уви не съм имал честта да я експлоатирам продължително лятото, защото наистина е ОСА( ка ), като пусна на студено и прави леден вихър наоколо за броени минути. Много ме е страх, че ще папка много ток, понеже, поне при тази марка безплатен обяд няма. Но поне бичи жестоко !!! А и тази супер екстра - вътрешен нагревател, който в този случай е 1.9 КВ, кажи речи колкото папкат останалите карантии на колоната ,нещо въобще не ми се нрави. Та се чудех, ако по някакъв начин го прекъсна цивилизовано, какви ще са последиците ? Да поясня че става дума за търговско помещение около 65 кв2, тотален ветрилник, където машината ще работи от 11 до 16 часът, инсталирана е върху мнооого добре огрявана от слънцето стена, и обикновено по това време Т* вън е 0/+5, в най студените дни. Вътре температурата пада до 14 * и ми трябва да я вдигна до 22-24. До сега това помещение съм го грял с дърто 10 годишно Митцу 20 -тара, ама бачка 24/7, в което има още малко леб и за резерва е супер или за поддържане на топлото може би. Възможно ли е все пак да замръзне в скапаната влажна Варна и да страдам, че съм махнал вградения нагревател ? Или ще си направя добро, при условие, че имам мощности 30 БТУ + допълнителни 20 БТУ и машините ще работят 99% от времето при +ови Т*-и
Смърт на японските машиниХе,хе,хе, майтапя се рабира се, ама за 700 лв смятам си е далавера. Пожелавам си само здрав компресор
![]()