Re:Panasonic CS/CU-E12DKE - както си работеше и изведнъж спря
До колкото разбрах от постовете ти климатика е закупен месец август 2006 година. Гаранцията на климатика и компресора без профилактики е 2 години, ако всяка година си си правил профилактика гаранцията на компресора е 5 години.
Според мен е икономически неоправдано сега да плащаш за подмяна на механично дефектиралия компресор. Купи си нов климатик.
+1 за нов климатик.И този път питай преди да копуваш за да не се нахендриш пак на някое дърво.
ми добре питам какъв да купя защото съм на път да купя една тъпа мидея ниско температурна за 509л с нагревател на компресора
Цитат:
Първоначално публикувано от mihail69
ми добре питам какъв да купя защото съм на път да купя една тъпа мидея ниско температурна за 509л с нагревател на компресора
Дай инфо за помещението колко е голямо.Има ли изолация ,PVC дограма, град,желана темп. за отопление и чак тогава ще може да ти помогнем.
Нискотемпературна Мидея за 500 лева няма. Това са само бомбастични думи за хора дето не разбират.
По-добре опиши наново помещението, ако е същото, в което е бил Панасоника кажи дали се справяше с отоплението и имало ли е периоди, в които да не може. Кажи и кой модел Мидея си хареса.
помещението ме е 16квадратни метра за9ка е с пвц изолоция а вътре в стаята имам боя с микро капсули термошилц против конденз и до известнастепен изолация . на западната страна на стаята имам изолазия то всъщтност там стои и външното тяло на климатика под козирката на терасата . миналата зима останах много доволен от панасоника 22гр си подържа без да се заледява или претоварва .а мидеята е MSF6 сплит система . утре ще идват да го гледат панасоника монтажници и ми казаха че ако е пружина счупина за 200л ще го отремонтират това вкл и фриона с монтажа но ако е компресор 600л което не си заслужава
Имам 12DKE преди две години показа дефекта с компресора и беше ремонтиран гаранционно ,отплявам 25 квм. без изолация и с две външни стени .Норално ли е при 25 гр. задени да постига максимум 21гр. на стаята и то при високи обороти на работа на климатика .
Нормално е за тази машина при тези условия.Повече не може да се иска от него.
При твоите условия,аз им давам 16 кв на тия.На тебе ти е трябвала корава 12ска или свястна 14ска.Хората взеха да се усещат за панасониците на промоцийки,ама и бая изреваха.