Реших в спалнята да не слагам климатик за много пари. Стаята е 14 квадрата, ще има и изолация. Какво ще кажете за конвенционален Панасоник клас "А" ? Чух, че инверторите на Панасоник били многоооо зле :-(. Какво ще кажете за конвенционалните ?
Реших в спалнята да не слагам климатик за много пари. Стаята е 14 квадрата, ще има и изолация. Какво ще кажете за конвенционален Панасоник клас "А" ? Чух, че инверторите на Панасоник били многоооо зле :-(. Какво ще кажете за конвенционалните ?
Имам добри впечатления от конвенционалните на Panasonic. Вътрешното и външото тяло при работа са тихи и работят добре.
Само дето тази зима масово ставаха гледчери
Напълно нормално е да стават ако от долната страна на външното тяло е поставен накрайника за отводняването, като замръзне водата в отводняващата тръба при температури под 0 градуса, леда тръгва на горе към тялото. Всички могат да станат гледчери ако и при тях е поставен накрайника с тръба и той замръзне. Единственият начин водата в отводняващата тръба да не замръзне е да се постави нагревател в тръбата.
Стана ми интересно.....
Чух, че инверторите на Панасоник били многоооо зле :-(.
В сужбата имаме 5 /9000 BTU малайзииски.Използуват се безмилостно!На температури по дистанционно само 17/30 градуса,изнемогват и лете и зиме ,но до сега нито един от тях не е мръднал!/Даже и филтрите няма кой да изчисти!/
Не защитавам марката,аз нямам "Панасоник" имам "Национал",но и във форума на последък нищо лошо не е споменавано за тези машини!
Да не би някой с "Осака" да ти е казал ,че са кофти!
Сещам се за приказката за лисицата и гроздето....киселото!![]()
Много са си добри малайзийските панасоници, малко им е дебела цената, но са доволни в много отношения. Тази зима се доказаха като издържливи.
На всеки климатик през зимата, на който му е запушена отводнителната система, е обречен на бялата смърт .
Климатикът, както повечето техники , се нуждае от малки грижи и почистване от време на време.
Това за пишките на външните тела не е вярно за всички климатици, ние по правило винаги правим зимни дренажи и когато те замръзнат зимата в по тежките дни просто вдата започва да прелива от тавата на климатика и леда не тръгва по топлообменника ... Е9 и Е12 са такива климатици и работят перфектно... ако не им се скапе компресора![]()
Единственото нещо което не харесвам на конвенционалните Панасоници е че имат само 4 позиции на щората и може да се окаже, че не може да се настрои въздушната струя, така че да не духа тъочно там където е леглото.
...ми те всичките са с 5 години/на компресора/ , доколкото знам, няма панасоник с по-малко от 5Първоначално публикувано от radoo
Не искам да споря, но мисля че с 5г гаранция са малайзийската сглобка. На китайската не дават 5г. или поне не ги пишат, а и като не питаш - няма и да ти кажат. Мисля, че китайските серии са само с 2г. обща гаранция.
Гаранционните карти са едни и същи за всички климатици на КК и там си пише 5 години за компресора на ПАНАСОНИК