може ли да се исключи или премахне датчика който включва климатика в режим на ''размразяване'' ?
може ли да се исключи или премахне датчика който включва климатика в режим на ''размразяване'' ?
И после на ръка ли ще го размразяваш? Ако датчика даде фира, мисля, че разскрежава по време.
проблема е в това че в режим на ''размразяване'' компресора се прецаква и спира да духа топло.
Това искрено ме разсмя....Leon34 , когато климатика влезе в режим размразяване, компресора не се прецаква...Първоначално публикувано от Leon34
че кое му е смешното???компресора се развали и когато размразява се чува метален шум и след този процес повече не духа топло
естествено че ще спира да духа топло нали размразява в момента!
знам че по време на размразяването няма да духа топло след процеса на размразяване.Въпроса беше можели да направя така че да не влиза в режим на размразяване?
неможе да направиш така.на колко градуса го държиш в момента и колко е в стаята?
ами в момента е нд 24 но не мисля че това е проблема идва техник и каза че компресора е за смяна по принцип сега работи но при пусковия старт компресора издава шум за секунда две и спира но духа топло и вече след размразяване шума пак се появява почти постоянно външното тяло работи а вътрешното не духа
е това вече е друг въпрос значи машината е повредена.в такъв случай ако е сигурно че компресора заминава по добре купи друг климатик.не си струва да сменяш компресор.
понеже в момента нямам излишни парички за нов климатик ми дойде щурата идея до направя така че да работи без режима на размразяване и поне за зимата да бъде ришен временно
Leon34, Напиши си моделът на климатика ако искаш някой да ти помогне.
Климатикът обръща на разскрежаване, защото външният му топлообменник се покрива със скреж, а понякога лед. В твоят случай кой ще излиза да топи ледът по външното тяло и с какво?
лъвче43-то или 34-то няма значение. Всички климатици играят на топлообмен , а леда е много добър изолатор, ако не вярваш питай ескимосите. Така че опитите да спреш обезскрежаването на климатика само ще влошат положението.
Хм, сигурно ли е, че е компресор. Да не е четирипътен вентил?
ами поне така каза техника че е от компресора нищо за четирипътен винтил просто след режима на размразяване спира да духа топло