Re:Мнения за климатици Panasonic
На всички, които ми отговориха, сърдечно благодаря! Не че ми стана по-ясна картината, но опитът да ми помогнете ме трогна.
Опитвайки се да стесня кръга на опциите, разбрах, че трябва да избера между DAIKIN FTXS20G и Panasonic CS/CU - XE09LKE-3. Втория модел ми е по-изгоден финансово, защото в момента е в промоция. За сметка на по-високата цена, моделът на DAIKIN е произведен в Чехия. Аз предпочитам всичко, което е произведено в Европа, но в една фирма под сурдинка ми казаха, че точно от машините на този завод идват най-много рекламации. Някой има ли наблюдения?
edi1, благодаря! Проверих разликата, наистина тази цифра 3 променя нещата.
thebest, и на теб благодаря! От постинга ти разбирам, че имаш непосредствени наблюдения. Живея в Бургас, където много рядко става много студено или много горещо, но за сметка на това въздухът е много замърсен, включително и с прахоляк. Ако някой ми гарантира, че прозводството в Малайзия не е като производството в Китай, май ще предпочета машината, която пречиства.
И един допълнителен въпрос, който ми е много мътен. Какво друго освен компресора може да се повреди и е важно да има дълга гаранция?
Panasonic CS-229TB -2009, за японския пазар, при 2градуса външна т-ра има максимална отоплителна мощ 2.8кВт. До 15м2 няма да има проблем с отопленето и при -15.
Това ,че FTXS20G e произведен в Чехия е даже страхотно,а това дето са ти казали с рекламациите на чешките модели на Дайкин е безумно и може да го каже само човек нямащ никаква представа от моделите на марката.За този модел на Дайкин гарантирам че ще е безупречен и ще останеш доволна .За Панасоника нямам преки впечатления и ще се въздържа от мнение.
Цитат:
в една фирма под сурдинка ми казаха, че точно от машините на този завод идват най-много рекламации
Някой членове на форума са били в този завод и могат да потвърдят за 100%-тов изходящ контрол на продукцията,/ на всеки стадий на сглобка/, а от моя опит мога да споделя, че са машини, които ги монтираш и забравяш.
Здравейте искам да помоля за мнение и съвет в избора на климатик.Спрял съм се на 2 модела единият е Sharp Deluxe AY-XPC7/9/12JR другият е Panasonic CU-E12HKE кой е по добрият модел?
Дайкин FTXS 20,25,35.....В кръга на шегата,но си е вярно по принцип.Така и така ще даваш пари явно,поне ги дай за нещо.
:yahoo:
Така де - ако е гарга ...поне да е рошава. :ole
:Drinks:
Здравейте.
Мой клиент има климатик Panasonic CS/CU-Е9BKP.На диодите на климатика мига само timer.След като се изключи от щепсела и отново се включи климатика заработва за кратко и пак започва да мига timer.Според мен проблема е електрониката.
По описание на сервизното мигането на светодиода Timer означава че има регистриран проблем. В такъв случай трябва да се натисне и задържи за 5 секунди бутончето check намиращо се на дистанционното отпред долу в ляво. По този начин се влиза в меню с предварително въведени кодове за различни проблеми. Превъртайки кодовете със стрелките на функцията Timer от дистанционното на някой от тях вътрешното тяло ще издаде 4 звукови сигнала пиукания с което указва кода и съответно проблема.
http://dc124.4shared.com/img/1961751...s-e9_12bkp.pdf
Има вероятност и да е компресор .... аз имам оригинални скрулове за BKP-та
Здравейте, ще съм ви много благодарен ако ме посаветвате какъв модел от климатиците на PANASONIC да си купя. Помещението в което ще се монтира е 45-50 кв. южно изложение, алуминиева дограма с термомост, тухла с външна изолация, една външна стена и две вътрешни, но няма никой домен. Над мен и под мен се отоплява ако това има значение...
Предварително Благодаря...
Фен съм на марката Panasonic ,но по добре си вземи Daikin FTX60G а моя фаворит си остава Нокрия 18 на Fujitsu.
CS/CU-E9LKE или XE9 няма ли да ми вършат работа..