kibernetic, май бъркаш кубици и квадрати, я измери пак :)
Преглед за печат
kibernetic, май бъркаш кубици и квадрати, я измери пак :)
Защо тези по малките за какво помещение ги дават...
Ако помещението ти е 5м. х 10м. = 50кв.м. то тази 9-ка може да я ползваш само на режим вентилатор. Друг е въпроса дали ще усетиш в другия край на стаята някакво подухване.
Спецовете казват, че за отопление са нужни около 70 вата на 1 кубичен метър обем, номинала на CS/CU-E9LKE е 3.4kW , а ако тавана ти е на 2.5м и помещението ти е 50 квадрата това са 125 кубика бе човек. Или 27W мощност на кубик, абсурд да направи нещо този климатик. По сайтовете го дават, че е предназначен за 12-22кв.м.
Ок нямам кинти за големия модел и затова питах за малкия. Аз просто питах не е нужно да ми се караш, неразбирам нищо от това и затова питам..
12 или 15 няма ли да ми свършат работа. Неискам да ми правят баня а просто да подържат около 25-6 градоса...
Благодаря отново..
С кой от двата - климатик Panasonic CS/CU-UE12JKE или климатик Panasonic CS/CU-RE12JKX ще мога да топля 25 квадрата стая висока 2.4 южно изложение вътрешен апартаманент панелка 4 етаж с дограма и излолация на единствената външна стена която е тераса неостъклена ?! Или препоръчайте друг модел
25-26 градуса и не искаш да си правиш баня? Може ама ако на вън е +10 градуса и сложиш 18-ката. Даже ми се струва че CS/CU-E18LKEW ще ти е слаб за тия 45 квадрата щом искаш такива температури. Масово хората, топлещи с климатици казват, че 22 градса им е баня.Цитат:
Първоначално публикувано от kibernetic
В помещението за което говоря зимата при -18 с един радиатор, утре ще ти кажа мошноста му, в стаята беше 19 градуса. Не се заяждам с никой просто както казах неразбирам и казвам това което съм чул и видял.. Мерси за одговорите и като реша и взема ще кажа резултати.... Благодаря отново...
:033:Цитат:
:))
:-memnon
:080:
Голям шегаджия си :Drinks:
Тази зима на -11.3 отвън в моя град дайкина поддържаше ежедневно от 17 до 23.00 часа 25.5-26 градуса-ВЕРВАЙ МИ БАНЯ Е. Спокойно си стоиш както когато си в банята....
С 12-ка забрави според мен за 25-26 вътре дори навън да държи 10-20 дни -8 -10 градуса само ето товаhttp://v-clima.com/prod.php?id=klima...ftx71gv-rx71gv...и когато си на КЕФ каниш Кадафи на гости у вас....
П.П. Ама знам ли може и тов акоето пишеш. че с 1 радиатор вътре при -18 навън у вас на 45-50 кв.м. помещение е "правил баня" може и да стане, но поне с една 15-ка панасоник или 14-ка фуджитсу LGC.
според мен kibernetic не си е сметнал квадратурата правилно и има впредвид 45-50 кубика а не квадрата. То 50 кв.м. си е физкулутрен салон а не стая.
:)) страшно сравнение вкара :Drinks:Цитат:
Първоначално публикувано от biro
Последно това квадратни метра ли са или кубици?Колко на колко метра е помещението и каква височина има+ дограмата, като размер и вид и не на последно място изложението. За да има адекватно предложение, всичко това трябва да е ясно.
Здравейте отново. Преди няколко дена дето писах, съжалявам просто не е за мен и така ми бяха казали, че квадратите са 45-50. Ходих вчера и реалните квадрати са 37, южно исложение аломиниева дограма с термо мост височината е 2.50..
Благодаря
Е това вече е друго, къде бяха 50кв.м., къде са 37кв.м. има голяма разлика :)Цитат:
Незнам какви са причините, за да искаш европейски Панасоник, но тука във форума специалистите не ги препоръчват за отопление да не кажа изобщо, освен в случаите когато питащия настоява много, както е в твоя случай. Този климатик мисля ще ти свърши работа за твоето помещение http://v-clima.com/prod.php?id=klima...ftx50gv-rx50gv
Eто тук една интересна за мен новина-за търговците сигурно не-http://www.klimatici-panasonic.com/news/490 -накратко,че Панасоник за трета поредна година ,е на първо място по продажби, на инверторни модели за България.A тук във форума,който се двоуми между модели на панасоник и друга марка клима,веднага бива посъветван да игнорира панасоника и да се насочи към друга марка.Странна работа-излиза,че повечето потребители на климатици,не се вслушват в съветите от форума,или...има нещо друго-незнам,но уж не са читави машини,пък най много се продавали-къде е истината? :081: