Те отдавна трябваше да са се "разсвирили" ..., няма начин да не ги чуеш, даже и от улицата :))Цитат:
Първоначално публикувано от Alexi
А и тези бяха реколта 2003г., което не пречи и на по-късните де :)
Преглед за печат
Те отдавна трябваше да са се "разсвирили" ..., няма начин да не ги чуеш, даже и от улицата :))Цитат:
Първоначално публикувано от Alexi
А и тези бяха реколта 2003г., което не пречи и на по-късните де :)
В каква стая (обем, изолация, дограма, външни стени, изложение, желана вътрешна Т) мислиш да го ползваш въпросния климатик?Цитат:
Първоначално публикувано от rusevrrr
турбината работи тихо за сега на сестрами лагерите на 12та малаизия грьмнаха на 3тата година освен лагери какво друго да очаквам от шибаната серия cs-pe 12dke а незнам дали новия компресор е добьр сменихаго 2009г вьв кик има ли патили като мен много благодаря
Ще ги покрие!Цитат:
Първоначално публикувано от rusevrrr
Дори ще ги надмине. Имам същата машина в 19м2/50м3 без изолация и постоянно отворена врата към коридора 8м2. При задание 22*С, външна -2*С, поддържа 23* и на моменти работи он/оф.
Та за твоите 17м2 със сигурност ще отваряш вратата! Честито и със здраве да го ползваш!
Благодаря, явно вече трябва да се прехвърля в подфорума за Sharp .Цитат:
Първоначално публикувано от bekata
това всъщност би се разминало с моите очаквания .. аз не си купувам инвертор ,за да работи он/офф през цялото време .. за това тия на 220 волта съм ги отсвирил вече ,това са псевдоинвертори ... без значение от маркатаЦитат:
Първоначално публикувано от bekata
Alexi,този шарп е 100v.и е със страхотни показатели и дизайн.
моя грешка .. изглежда хубав наистина .. все пак е странно да изключва при -2 с минимална отоплителна мощност от 500 вата при +7
Хе, тя минималната мощност не е функция на външната температира :)
Защо, при много добра изолация нищо чудно.Моя ТОШО ЕВРОПЕЙСКИ, минимума е 600 вата, когато е настроен на 20-21 градуса, около нулата понякога изключва за кратко, но загубите ми са малки.
За работа в режим on/off при 19m²+още 8m² при така зададената вътрешна и -2° на вън,без изолация и на мен ми е странно,но явно е факт при bekata . :ole
Все пак коридора се отоплява и от другите две стаи - спалня 16м2, в която работи постоянно на 24*С Sanyo DS-22T и от кухнята 12м2 отоплявана от NATIONAL CS - 225TB, който при задание 21*С държи два отгоре и не го пипам. Дъщеря ни е на 3г. и щъка навсякъде, всички врати стоят постоянно отворени, освен за банята :wink:.
За мене също беше странно, но онзи ден излязох да видя дали не размразява, защото вътрешното спря да върти, а няма индикация за дефрост, при задание 22, на дисплея на вътрешното 23, климатика просто си почиваше! Наистина беше за 3-4 минути, но външното със сигурност не размразяваше, а нямаше и какво при сухо време.
Позволих си това пояснение и няма да пиша повече, защото темата тук е Панасоник!
Малко развитие по темата за 21HKE който не топлеше под -7гр.Смених го с хитачи RAC60YH5.Това имаше със същата мощност.Бях малко резервиран, но климатика е несравнимо по-добър.Също е малайзииска сглобка, dc invertor.По-тих, по-добре топли, на отопление мин. мощност е по-ниска и климатика не работи он-офф както работеше панасоника.Дефроста му е около 7 мин.(панасоника стигаше до 20 мин.).Въобще няма база за сравнение.....
е да де ама при -2 топлозагубите не са като при +7Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
ми то не се губи .. доста бач ми излезе ,явно стагнацията е отминала определени браншове .. ако имаш пък към Шумен драсни едно ЛС да пием по 1Цитат:
Първоначално публикувано от Jackas
Май това е темата да попитам :
А бе какво е станало с тези ПАНАСОНИЦИ - преди 10-тина години това беше най-яката марка за бг, тогава бях в София и двама трима от познатите ми дадоха луди пари за климатици Панасоник и държаха да е само и само това.
Сега в Силистра имам познат сложил 3 инвертора пак преди 7 8 години в стара румънска къща - огромно помещение поне 4 метра високи са стаите - и тия машинки ама са жълти от времето ама блъват такава жега - все едно си в пред камина - а бе няма такъв кеф!
Гледам темата две три страници назат - ролки се чупели, споменават се и 4винтили малко по-назад.
Само за определени модели ли е или всичко което се внася? промяна на производството? кофти вносител ?
Ако някой може да драсне един два реда. Кратката история ме интересува.