Re:Мнения за климатици Panasonic
Цитат:
Първоначално публикувано от aruba_man
Ясно, останах с впечатление, че от JapanKlima са "бъзикали" софтуера.
:)) :)) :)) :-memnon :-memnon :-memnon
Цитат:
И 25Т или 28Т може да е. Освен РегатаКлима и Джапана, къде другаде има хубави Саньота?
Регата вземат от НТТ-3 Пловдив, т.е. са прекупвачи. Срещу техния магазин във Варна има друга фирма за нови и рециклирани на 100 волта, но не знам дали имат налични Саньота.
ВарнаКлима имат офис и в Шумен. На тебе може и да ти се струва смешно, ама точно там ме убеждаваха, как 28-цата на Саньо била 14 000 Btu. И в сайта им така пише: SANYO ZK28X - BTU 14000. В България винаги трябва да си нащрек. Клиента е цар, докато му вземат парите. :grin:
aruba не се подигравай с флагмана на Саньо слагайки го в гаража .. да ти дам Панасоника за гаража ,бичи като луд :))
Цитат:
ВарнаКлима имат офис и в Шумен. На тебе може и да ти се струва смешно, ама точно там ме убеждаваха, как 28-цата на Саньо била 14 000 Btu. И в сайта им така пише: SANYO ZK28X - BTU 14000. В България винаги трябва да си нащрек. Клиента е цар, докато му вземат парите. :grin:
Веднъж минах да поогледам,/преди доста време/имаше багии на вид от преди втората световна война, на цена 800лв. и нагоре :RTFM:
имат и нови машини ,вкл висок клас ,като BDR примерно .. цените са нормални
Цитат:
Да те имат навика да пишат БТУ на отопление, но този път сметката не излиза, дори данните са сгрешени за модела.
Цитат:
Първоначално публикувано от Alexi
имат и нови машини ,вкл висок клас ,като BDR примерно .. цените са нормални
Ако става въпрос за този в сайта им, сега пише че вече не е наличен. Направили са една промоцийка по време на новогодишните празници и са продали доста от наличните им модели.
Цитат:
aruba не се подигравай с флагмана на Саньо слагайки го в гаража .. да ти дам Панасоника за гаража ,бичи като луд :))
Да, имат и нови. Аз говорех за машините втора употреба.
п.п. Ти къде се скри бе човек? Щяхме бири да мятаме.... :)
Той моя гараж е хубав ве. Секционна автоматична врата на Hoermann. Вътре с изолация, гипсокартон и гранитогрес. 15к ми излезе. Един Саньо ще бъде черешката на тортата! :)
Цитат:
Панасоника ти стана бая известен. Чак от "Шуменска заря" го снимаха! :016:
Понеже темата е за климатици Панасоник, и се споменава Варнаклима, ето как се подвеждат незнаещите, за да бъдат климатизирани с машина, която няма да ги стопли просто защото е за не повече от 15м2, а в сайта се цитират 85м3 или 32м2, ако смятам правилно:
Нов климатик NATIONAL - Модел: 258TB
Нов климатик NATIONAL - Модел: 258TBТип: Инверторен
COP: 5.41
Препоръчителна кубатура:до 85 ,
Държава на производство: Япония
Модел: 2008 г.
BTU: 12000
COP: 5.41
Охладителна мощност: 0.9 - 2.9 kW
Отоплителна мощност: 0.9 - 4.1 kW
Консумация (охлаждане): 160 - 680 W
Консумация (отопление): 155 - 1040 W
Препоръчителна кубатура: До 85 м3
Фреон: R410A
Цена с монтаж и гаранция:1490 лв.*
Препоръчителната кубатура е абсурдна и за останалите марки и модели, които фирмата предлага :taz :2guns:!
Така подведени потребители се здобиват с иначе добри климатици, на порядъчна цена и ....стодуват!
мда с кубатурата заблуждават ,но инак са сносна фирма монтират добре ,Саньото ми е от тях ... само че е в стая 11 квадрата :)
Цитат:
мда с кубатурата заблуждават ,но инак са сносна фирма монтират добре ,Саньото ми е от тях ... само че е в стая 11 квадрата :)
Монтират добре ама с "твоите" монтажници, в смисъл имал си късмет с "двойката" :Drinks: която е дошла. При мен монтажа не протече перфектно с момчетата които дойдоха, писал съм за това преди време :sad:
Цитат:
Той моя гараж е хубав ве. Секционна автоматична врата на Hoermann. Вътре с изолация, гипсокартон и гранитогрес. 15к ми излезе. Един Саньо ще бъде черешката на тортата! :)
Не мисля, че е подходящ за гараж :)
Няма автоматичен рестарт :081: :wink:
А и японския не е лесен език :))
имам китаец cs-pe12dke от 2006 г шибаната партида смениха компресора сега работи добре някои да ми каже нещо повече за този дарак дали да чакам други проблеми или не
Цитат:
Първоначално публикувано от gnf
Аз лично за тази стая не бих си го купил този климатик, вижда ми се твърде малък като мощност. Предполагам си го намерил втора употреба, затова бих ти препоръчал
този, но ако ти се виждат много парите (машината е страхотна, най-високия клас на марката от 2007г. е) ето
този (модела е от 1999г. и ако е запазен и с оригинално ДУ си заслужава на 100%-има няколко съфорумци с този модел и са доста доволни).
След дълго четене и лутане в дебрите на климатиците се спрях на Sharp AY-U25SX.Надявам се да ми покрие изискванията.
Цитат:
Първоначално публикувано от Христо
имам китаец cs-pe12dke от 2006 г шибаната партида смениха компресора сега работи добре някои да ми каже нещо повече за този дарак дали да чакам други проблеми или не
очаквай скоро да се споминат лагерите на вентилатора на турбината на вътрешното тяло ,слабо място на Панасониците ..