Re:Мнения за климатици Panasonic
Аз като лаик да кажа нещо по този въпрос.Не мога да обоснова каква е причината, но във всички сервизни данните за машините са дадени при 5 метра тръбен път.Когато дават коефициентите за дължина и денивелация, също тръгват от 5 метра.Коефициент 1 е при 5 и 7,5 метра.Не знам обяснениято на този факт, но очевидно има някакво значение.
Обяснението на Valen при определени обстоятелства може и да има логика но без да се намеси Ph диаграма всичко са общи приказки да не говорим и че трябва детайлна информация от датчиците на машините в двата случея за да се направи добър анализ...
Е исчаках извесно време да мине но виждам че няма коментари Колегата cooler явно доста разбира нещата и се впусна в дълбоки води (на ниво формули) та ще го помоля дами обясни по подробно за тия PH диаграми И предполагам че доста хора незнаят за какво говорим ето саит които иска да види за какво говори http://conf.ru.acad.bg/bg/docs/cp/1.2/1.2-10.pdf точка 2 Та колега обясни на мен и на незнаещите как точно тези диаграми ги талкуваш на по разбираем език ако може? Като включим също и стоиностите на датчиците които са в килооми интересноми е давидя какво ше ми кажеш ?
Не ми е ясно само кое точно те интересува кой датчик в коя точка на PH диаграмата се изявява или генерално що е туй Log Ph диаграма ... така че ще пробвам да обобщя грубо и двете:
От точка 1 до 2 е нагнетяването на газовата фаза в компресора, от 2 до 3 е охлаждането на прегретите пари в кондензатора от 3 до 4 се извършва кондензацията на същите вече поохладени пари отново в кондензатора от 4 до 5 най-вероятно течната фаза минава през подохладителя и от там вече в ТРВто от 5 до 6 след ТРВ то идва изпарителя и фазовия преход в него от 6 до 7 и отново в изпарителя прегряване на парите от 7 до 1.
Колкото до датчиците според това каде е всеки може да предположи какво мери но какъв е алгоритъма на вземане на решение за определено действи например увеличаване или намаляване на обороти било то на вентилатор или компресор или отваряне респективно затваряне на ТРВ отговора може да го даде съответния производител.
П.С. Моля колегите да ме извинят за елементарното обяснение и евентуалните неточности....
Той този cooler видимо много е учен. Прилича ми на преподавател в някоя академия или техникум. Явно много е внимавал в час и е посещавал редовно лекциите. На него трябваше да му подарят помпата.
хахаха доктор на техническите науки съм и то помпите аз съм ги измислил .... както и да е за сега приключих с практическите упражнения така че помпа не ми трябва.... да я ползва турбото със здраве...
Здравейте,
предстои да монтирам климатик в стая с размери 28м2х2,55м. Миналата зима максимално съм ползвал, 2,8кW за отопление и поддървах около 20С.
Спрял съм се на CU/CS-E12LKE със номинална отоплителна мощност 4,4кW.
Как се изменя мощноста при -10С..
п.п.
Дали тази машина, ще подържа 22С при -10С вън.
Цитат:
Първоначално публикувано от skymad
Здравейте,
предстои да монтирам климатик в стая с размери 28м2х2,55м. Миналата зима максимално съм ползвал, 2,8кW за отопление и поддървах около 20С.
Спрял съм се на CU/CS-E12LKE със номинална отоплителна мощност 4,4кW.
п.п.
Дали тази машина, ще подържа 22С при -10С вън.
Трябва ти оглед на място. Така е най-професонално. С писане в нет-а не става. Освен кубатура има още много неща, които да влияяат на избора. Може и да се справи, но има много неизвестни. Извикай си фирма да ти види помещението и да коментирате.
Цитат:
Първоначално публикувано от skymad
Ето ти да добиеш представа за мощностите...Но, най добре е да дойде някой (човек който разбира) на оглед.
https://lh5.googleusercontent.com/_V...S-E12LKE-3.JPG
С оглед или не пак зависи на кого ще попаднеш. Количеството "фирми" така се увеличи в последните години, някои така огладняха, че са способни за да изкарат 20 лева какво ли не да ти наговорят. Най-добре е да бъде направен оглед, но трябва да внимаваш в избора...
Все пак отговора на поставения от тебе въпрос изисква още информация:
-ти в кой регион живееш (разликата между Русе и Кърджали е фрапантна);
-има ли възможност външното тяло на бъде монтирано на подветрената страна на жилището и по възможност на сухо?
-каква е степента на изолация на това помещение, съседните помещиния отопляват ли се, какво има над и под помещението?
-какви са размерите на прозорците, какви са стъклопакетите и т.н.;
-какви са твоите представи за комфорт в режим отопление - обичаш ли жегата или можеш и на по-хладно понякога?
-запознат ли си с принципите на работа на климатика в режим отопление?
-как е захранващото напрежение, защото ако пада под 200В ще изпиташ разочарование не само с този, а и с всички инвертори;
-имаш ли възможност да публикуваш снимки?
Професионалния оглед изисква време и струва пари. При нас това са 50 лева, които се приспадат ако бъде закупен уред от нас. Но със средствата на съвременната фотография може и без това.
Здравейте,
В момента в Технополис имат безплатен монтаж на PANASONIC-CS/CU-E9LKE (1200лв): http://www.technopolis.bg/b2c/detail...IC-CS/CU-E9LKE.
Имам 2 спални (11 и 13м2), изолации, к-стъкла и т.н. Машината има 3.4kW отоплителна мощност. Цената с монтажа е повече от приемлива за мен, но като цяло не познавам марката (само тук във форумите съм чел). Притеснява ме да не работят на on/off заради относително малките спални и 0.8kW мин.отопл.мощ. Също така няма суфикс "-3" за работа при -15 градуса, ще издържи ли?
Който има впечатления от модела - как се държи, добре ли работи сензора за присъствие и т.н. - моля да ги сподели.
За дневната (21м2) мисля да сложа Fujitsu 12LDC.
Моля за съвет дали съм се ориентирал правилно и дали опасенията ми са основателни.
Ще ти свършат работа двата ПАНАСОНИКА.С по-нисък минимум са само ФУДЖИЦУ.При тези малки помещения две 7-ци ФУДЖИЦУ също ще ти вършат добра работа.Като гледам сервизните, с 3, без 3, машините са едни и същи, разликата е само нагревателя.Дневната ти има ли изолация, топла ли е по принцип, защото и 09LDC може да свърши работа евентуално, иначе 12-цата без проблеми ще топли 21 квадрата.
Не разбрахте ли, че целия внос за на Панасоник за България производство Малайзия е с нагревател на компресора и с суфикса "3". То не бе писане, то не бяха притеснения??? Говорилня и половина. Купувай Фуджитсу, защото там няма нагревател, няма притеснения и няма суфикс "3". Пълно щастие...
ти за притеснения от вноса на панасоник недей а говориш ,че 2005 не беше далече .. аз примерно тая марка съм я зачеркнал въпреки че имам една такава машина и конкретно от нея съм доволен .. просто покупката на панасоник е лотария с около 1000 лв залог ...